Всичко за пералните машини

Режим на изплакване в пералнята (икона)

режим на изплакванеПовечето производители на перални машини отбелязват всички режими и функции с надписи. Потребителят не трябва да мисли кой бутон това означава. Но има и автомобили, които нямат нищо друго освен икони. Как тогава да разбера кое от тях означава изплакване, кое измиване, кое въртене. Нека се съсредоточим върху режима на изплакване, да разберем неговото обозначение и как да го използваме правилно.

Как изглежда иконата за изплакване

Независимо от марката на пералнята, режимът на изплакване е обозначен със същата икона. Изглежда като басейн с вълнообразна линия или прави линии, които показват наличието на вода. Всички програми, които са на пералните машини, са разделени в четири групи:

  • стъпки на измиване;изплакване
  • основни режими;
  • допълнителни режими;
  • специални характеристики.

Режимът на изплакване принадлежи към първата група. На много шайби се извежда отделно, така че е възможно да изплакнете дрехите в пералнята без проблеми, без да стартирате процеса на пране. Също така отбелязваме, че понякога програмата за изплакване се комбинира с цикъла на въртене. На пералнята в този случай ще видите думите "Изплакнете + завъртане". В този случай, за да просто изплакнете нещата, завъртането ще трябва да бъде изключено.

изплакнете и завъртете

Изплакнете водата по време на изплакване ще се случи автоматично.

В машини с думите "Изплакнете", завъртането, напротив, трябва да бъде включено, ако е необходимо. Такова разграничаване между стъпките на пране е необходимо, за да не се развалят нещата от деликатните материи, тъй като някои от тях са забранени да бъдат извадени.

Как да използвате този режим

Използването на режима на изплакване е съвсем просто. На машини като Samsung, Lg, Indesit, просто трябва да завъртите превключвателя на палеца в положение „Изплакване“. Много полезна функция в автомобилите е допълнително изплакване. Той се включва чрез натискане на бутон или комбинация от бутони на контролния панел. Това е просто да се установи допълнително изплакване не е възможно за всички програми.

Например за програмите „Дрехи за бебета“ и „Памук“ тази функция може да се използва. Но за ускорени режими, например „Fast 30“, „Express 15“, „Hand Wash“ такава функция не е приложима. Работата е в продължителността на цикъла, физически е невъзможно да се намали и без това краткото измиване.

допълнително изплакване

Поради факта, че на съвременния пазар се появиха доста голям брой нискокачествени прахообразни прахове за автоматични машини, качеството на измиване стана значително по-лошо. Факт е, че прахът е много слабо разтворим във вода и съответно разтворът се обогатява по-лошо с промивна химия. Освен това неразтворимите гранули се изяждат в тъканта, оставяйки химически следи и остра миризма върху нея.

Ако се натъкнете на такъв прах, не е необходимо да разтваряте неща. Започнете да изплаквате отделно няколко пъти подред или няколко пъти вторично изплакване. Машината ще разговаря за един час в студена вода и ще премахне целия неразтворен прах от тъканта, заедно с нея неприятна миризма и опасни алергени.

Многократното изплакване е чудесно, дори ако сте имали неблагоразумието да миете дрехите на бебето с лошокачествена пудра.

Възможно е да няма икона за изплакване на пералнята и текстът може да не бъде запазен. Тогава инструкциите ще ни помогнат. Определете мястото на селектора или контролния панел, където уж трябва да има бутон или крушка, показваща изплакване, и се опитайте да стартирате програмата. По такъв прост начин можете да разпознаете всяка желана програма на стария заседнал контролен панел на пералнята.

Друг въпрос, който интересува потребителите, които често използват програмата за изплакване отделно: колко допълнителна вода харчи машината при повторно изплакване, твърде скъпо ли е? Според нас машината не може да изразходва много вода.Със сигурност по-малко от това, което след това харчите пари за лечение на някаква екзема, причинена от носенето на нещо, лошо изплакнато от праха. Пестенето на вода в този случай е изпълнено с последствия, въпреки че, разбира се, всеки решава сам.

За да обобщим, отбелязваме, че тази икона не е трудна за намиране на контролния панел на пералнята. Образът му е интуитивен, но дори ако някой има трудности да го разпознае, тази публикация ще ви помогне. Е, ако се интересувате от дешифриране на някои други обозначения на режимите и функциите на шайбата, прочетете статията Табели на пералнятаНадяваме се тази информация да ви помогне. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини