Всичко за пералните машини

Знакът за въртене на пералнята

икона на въртенеЗавъртането е последният етап на измиване на повечето автоматични перални машини. Много потребители не мислят за избора на тази функция, тъй като тя е вградена в почти всички програми за пране. Следователно, не всеки обръща внимание на това как изглежда иконата на завъртане. И ако е необходимо, навийте нещата отделно, те започват да мислят как да стартират тази функция. Това е доста просто, вижте сами.

Как изглежда тази икона

Знакът на въртене на всички перални машини изглежда еднакво. Това е усукана спирала, наподобяваща охлюв. Иконата може да се различава само в броя на завоите, но това изобщо няма значение.

завъртане знак на различни перални машини

Функцията за въртене в пералните машини се извършва отделно, така че можете да стиснете само прането. Понякога въртенето се комбинира с изплакване. Скоростта на въртене зависи от конкретния модел на пералнята и може да варира от 400 до 1800 оборота в минута. Колкото по-висока е скоростта на въртене на барабана, толкова по-сухо ще бъде прането.

Не гонете скоростта на въртене, в повечето случаи не можете да стискате прането с твърде висока скорост, това може да съсипе тъканта. 1000 - 1200 оборота е оптималното въртене, което повечето хора използват, оставайки доволни от резултата.

Как да използвате спина

Използването на този режим е просто. Всеки може да го овладее. Може би това са основите на контрола на автоматична пералня.

  1. Слагаме мокри дрехи в барабана, като отчитаме обема му. Не можете да сложите малко пране в машината, точно както не можете да я претоварвате, защото и в двата случая пералнята ще даде грешка и ще спре програмата.
  2. Затваряме вратата на люка.
  3. Завъртаме копчето на превключвателя в режим "Spin".
  4. Чрез натискане на бутона за избор на скорост на въртене на контролния панел задаваме необходимия брой обороти.
  5. Натиснете бутона за старт (старт).

Можете също да промените скоростта на въртене за програма за пране. В някои случаи програмата може да забрани да се върти с висока скорост, ограничавайки избора до ниски скорости.

Какво да направите, ако нещо не може да бъде отстранено?

В някои ситуации преденето трябва да бъде изключено. За това дали си струва да натиснете нещо, можете да определите, като разгледате етикет за дрехи. Такъв етикет или етикет, наред с други полезни знаци, може да съдържа обозначението „забрана на въртене“ или „забрана на усукване“. Обикновено такива значки се поставят върху деликатни дрехи. Ако видите такива знаци тук, тогава е забранено въртенето в машината (центрофуга) или усукване на продукта.

забрана въртене

В този случай пералнята има функция на въртене. За да направите това, натиснете бутона, за да изберете скоростта на въртене, което трябва да поставите - без завъртане. На някои машини тази функция е обозначена със зачеркната спирала. Например, както на фигурите по-долу.

Забрана за завъртане 1

Забрана за завъртане 2

За ваша информация! Ако изключите въртенето, отказвате само последния етап на въртенето. Завъртането между етапите на измиване ще остане, тъй като е включено в програмата и не може да бъде изключено. Но имайте предвид, че това завъртане се извършва с по-ниски скорости.

Както можете да видите, знакът за въртене на пералнята е един от най-разбираемите. Той е универсален за всички перални машини, но нюансите на използването му трябва да бъдат известни на всички, които имат автоматична пералня. Сега знаете как да използвате правилно тази функция. Успех!

   

1 коментар на читателя

  1. Gravatar Посетител посетител:

    Благодаря ви! Това ми беше полезно, но се зачудих дали дрехите могат да бъдат извити или не.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини