Всичко за пералните машини

Икона - Не може да се пера машинно

няма икона за измиванеПреди първото измиване на ново нещо много домакини си задават въпрос: възможно ли е да перете този елемент от дрехи в пералнята? Но наистина, можете да изперете нещо в кола или не, кой може да каже? Производител или други потребители преподават горчив опит? Това е специален знак, който производителят показва на дрехите. Как изглежда този знак и къде да го търсим, всички трябва да разберем.

Как да намерите такова обозначение?

Когато шиете парче дрехи, фабрика за шиене, независимо в коя страна се намира, здраво зашива върху него етикет, изработен от особено устойчива синтетична тъкан. Върху този етикет с черна боя върху бял фон се прилагат изображения на икони, които определят процедурата за грижа за нещото. Дешифрирането на информацията, кодирана в иконите, помага на собственика на нещата да разбере как е:

  • за почистване;
  • да се измие;
  • белина;
  • да желязо;
  • да изсъхне.

В никакъв случай не откъсвайте или нарязвайте етикети с информация за грижата за нещата, заедно с етикети и етикети. Определено ще се нуждаете от тази информация в бъдеще.

етикет за дрехиНе е трудно да се намери такъв етикет, достатъчно е бързо да се проучат най-вероятните места, където производителят може да го шие. Обикновено се избират места, където този етикет ще бъде невидим и няма да пречи на носенето на дрехи. Например, на пуловери, пуловери, тениски, ризи, етикет със значки можете да намерите в областта на портата или в кръста от грешната страна. На панталони и панталони може да се намери парче плат с ценна информация в напластената част от грешната страна и т.н.

Когато намерите пряк път, внимателно проучете иконите, които се появяват на него. Веднага, за да разберете какво означават, е доста трудно, ще трябва да потърсите специална таблица, която ще ви помогне да дешифрирате значението на всеки знак. Но ние в момента се интересуваме от иконата на машинно пране е забранена, нека да поговорим за това.

Как изглежда той?

Иконата, забраняваща изпирането на нещо в пералня или полуавтоматична машина, е показана от производителя на етикетите в случаите, когато дрехата може да се пера само на ръка или ако може да бъде химически чиста само. В първия случай нашата икона се допълва от познатия знак, който е картина на леген с вода и ръка, потопена в нея - „ръчно измиване“, а във втория случай кръстосаният басейн с вода, пресечен напречно е „забранено да се мие“.

значки по дрехите

Ако нещо все още може да се пере на ръка, тогава производителят е непрекъснат, категорично забранява машинно пране, тъй като в съвременните перални машини има автоматична машина, има специален режим, наречен „Ръчно пране“. Имайки този режим, не е необходимо да го миете с ръце, машината ще направи всичко за вас, докато такава процедура няма да причини никаква вреда.

няма машинно пране

На фигурата по-горе виждате голямо изображение на табела, забраняваща миене на дрехи в пералня. Това изображение, трябва да се отбележи, е много обемно, правоъгълник в кръг. Без да знаем как такава икона дешифрира, е много трудно да се предположи, че говорим за забрана на миене в пералнята.

Как да направите без автоматично измиване?

Както отбелязахме по-горе, ако производителят разреши миенето на ръцете, това не означава, че нещата не могат да се перат в автоматичен режим, просто използвайте програмата „Ръчно пране“. Въпреки това, по-често горната икона може да се види на неща, които по принцип не могат да бъдат мокри с вода.

Строго погледнато, нещата, които производителят препоръчва само да се почистват, могат да бъдат третирани с влажна кърпа или навлажнена четка, но в никакъв случай не трябва да се накисват или слагат в пералнята.

Какво тогава да правя? Как да изсушим чистите неща, за да премахнем всички петна от него и като цяло да опресним?почистване на дрехи

  1. Можете да си купите специален комплект за дрехи за химическо чистене. Комплектът се избира в зависимост от вида плат и като се вземат предвид други характеристики на нещата.В комплекта ще намерите: бутилка, в която има препарат за почистване под формата на спрей, специален парцал, листове от специална хартия и специална торбичка. На кутията, в която е опакован, ще намерите инструкции за химическо чистене с този комплект.
  2. Ако артикулът е силно замърсен, няма много смисъл да го почиствате у дома: първо, без професионални средства няма да е възможно да го почистите и второ, можете да съсипете за постоянно дрехата. Използвайте услугите за химическо чистене.
  3. Третирайте петна с средство за отстраняване на петна, което трябва да се провери предварително върху незабележима част от дрехата. Покрийте предмета с хранителна хартия и след това го опаковайте в найлонов плик, който виси на около 1 метър от отоплителната батерия. След ден извадете артикула и оценете резултата, може да се наложи да използвате допълнителна четка или кърпа, но по-голямата част от мръсотията ще бъде премахната.

За да обобщим, отбелязваме, че сте научили как изглежда значката върху дрехите, която наскоро се тълкува като „Не перайте машинно“. Но за да не разваляте дрехите, трябва да знаете декодирането на други знаци, които производителят оставя на етикета. Можете да прочетете за тях в статията. Табели върху дрехите за пране, Не спирайте до там, продължете да изучавате значките и шансовете, че ще съсипете любимите си дрехи, поради неправилна грижа, ще бъдат много по-малко. Успех

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини