Всичко за пералните машини

Какво означава иконата за нежно измиване?

деликатна икона за измиванеГолям брой функции и програми в пералните машини поставят на потребителя избор. За да направите този избор правилно, трябва не само да знаете иконите на програмата, но и тяхното предназначение. Нека да поговорим за режима „Деликатно измиване“, какво означава и в кои случаи си струва да се използва.

Функция Описание

Деликатна икона за пране на пералнята, която най-често е придружена от надпис 300, Именно при тази температура нещата от деликатните материи се заличават. Тези тъкани включват коприна, сатен и синтетика, някои смесени тъкани.

Намалената температура на нагряване на водата ви позволява да запазите цвета на нежната материя, удължавайки живота на продукта. Зареждането с барабан на пералнята в този режим е най-малкото, то варира между 1,5-2,5 кг, в зависимост от максималното натоварване на пералнята. Друга характеристика на измиването при консумация на вода. Използва се малко повече. В резултат на това малко количество продукти се измиват в голямо количество вода, нещата не се набръчкват.

Въртенето на барабана по време на миене е бавно. Нещата в барабана се въртят плавно от страна на страна. Завъртането в този режим се извършва при ниски скорости или изобщо отсъства.

Говорейки за деликатно измиване, е необходимо да се каже за препарат. Всъщност, за да постигнете максимален ефект, не е достатъчно да инсталирате желаната функция върху пералнята. Използването на грешен прах може да съсипе любимото ви нещо. Нежният препарат трябва:

 • лесно се разтваря във вода и се измива от тъканта и затова е по-добре да използвате гелове;
 • не съдържат агресивни вещества, хлор, ензими и др .;
 • поддържайте цвят на тъканта;
 • нямат неприятна миризма;
 • за омекотяване на продуктите, но не и за да стане груб и твърд.

Деликатно машинно пране

Деликатният знак за пране под една или друга форма присъства на различни перални машини. Не всички производители приемат името "деликатно измиване", но това не означава, че не използват програми, подобни на алгоритмите за пране. Иконите също са различни, но както казват „по-добре е да се види веднъж ...“ Нека дадем примери.

Перални машини на марката Ariston. Тези машини имат два подобни режима на пране: деликатни тъкани и ръчно пране. Програмата с деликатни тъкани работи с 30 минути по-дълго и изтрива нещата много нежно в много вода. Миенето на ръце е по-бързо, но също така се отнася с нещата много деликатно. Всъщност това са две програми, в които акцентът е върху накисването, а не върху механичното натоварване. На фигурата по-долу виждате символите, с които тези програми са маркирани на контролния панел.

  Аристон икони

„Домашни помощници“, произведени под марката Ardo. Тези машини, като шайби за марка Ariston, имат две икони на контролния панел, едната означава "ръчно измиване" (леген със спусната в него ръка), а втората означава "деликатни материи" (перо). Режимите работят по абсолютно същия начин, изглежда, че машините Ardo са били програмирани от същите специалисти, които са работили с перални машини Ariston.

Ardo Icons

Перални машини на марката Bosch. Автомобилите от тази марка имат икона, която прилича на дамска лятна рокля. Какво означава тази снимка на контролния панел на немска пералня? Това е просто деликатно измиване и този режим се използва, когато трябва да използвате машинен аналог на измиването на ръцете и когато трябва да перете неща от деликатни тъкани като коприна, сатен или смесени тъкани.

На най-модерните перални машини от Bosch се появи и иконата за ръчно пране, въпреки че на такива шайби всички икони са подписани и нищо не трябва да се дешифрира.

икона за пералня Bosch

Перални машини Electrolux. На пералните машини Electrolux програми, подобни на изпълнение на деликатния режим на пране, съответно до три, а също така има и три икони.На фигурата по-долу, под числото "1", виждате два режима на пране: миене на ръце (леген със спусната в него ръка) и леки тъкани (пеперуда). Има и режим под номер "2", което означава "деликатни тъкани" (цвете). Тези програми се различават по време на изпълнение. Деликатните материи са най-нежният и дълъг режим, след това леките материи и най-бързата програма - ръчно пране.

икона на пералнята electrolux

Перална машина Zanussi. Моля, обърнете внимание, че за автомобилите Zanussi вече има 4 програми, подобни на деликатното пране. Два вида ръчно пране (в студена вода и при 30 градуса) и два вида деликатно измиване (при 30 и 40 градуса). Такъв избор на програми ви позволява много точно да конфигурирате пералнята, за да измиете определени предмети, без да давате шанс да развалите техниката им.

икона на перална машина zanussi

Кога да използвате

Деликатният режим на измиване се използва в различни случаи. Каквото и да се нарича, принципът на работа във всички случаи е почти един и същ. В този режим най-често изтривайте:

 • продукти от тънки тъкани като блузи, ризи, копринени ризи и др .;
 • завеси, завеси и тюл;
 • вълнени и кашмирени изделия, ако няма режим „Вълна“;
 • дрехи от вискоза;
 • бельо;
 • маратонки от плат и обратно;
 • меки играчки и антистрес възглавници;
 • при липса на специален режим можете да измиете синтетичен зимуващ или одеяло от бамбук, както и възглавници.

По принцип в деликатния режим те изтриват всичко, което се "страхува" от бързото въртене на барабана и високата температура на водата. Този режим е наличен в почти всички пишещи машини, а ако не, тогава има подобен. Надяваме се, че сега знаете достатъчно за деликатното измиване и подобни режими.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини