Всичко за пералните машини

Обозначения на пералнята Zanussi

Обозначения на пералнята ZanussiНе всяка перална машина Zanussi може да сканира зареденото пране за обем и вид плат и независимо да регулира продължителността на прането, температурата и интензитета на въртене. Повечето машини предлагат на собственика да избере един от бутоните на панела с вече програмиран цикъл. Остава само да декриптирате иконите на пералнята. Можете, разбира се, да опитате да разпознаете отпечатаните изображения, но е по-добре да използвате фабричните инструкции или нашата статия.

Основни режими

Всяка перална машина има основни бутони като "Spin", "Изтичане" или "Деликатно измиване", които се считат за най-популярните и търсещи сред домакините. Но не винаги е възможно да намерите желания модел от първия път - обозначенията на пишещата машина Zanussi имат някои разлики. Затова не бива да действате произволно и по интуиция, защото е по-добре да се запознаете предварително с новия домашен помощник. Описанието на иконите, налични на панела, ще ви помогне да определите подходящата програма за пране.

 1. Схематично представяне на памук под формата на пунктирен кръг и отметка. Логично е, че пред нас е „Памук“, предназначен за пране на памучно бельо от различни цветове с висок температурен диапазон в рамките на 60-95 градуса. Издържа приблизително 2-3 часа и позволява измиване дори на силно замърсени предмети.

Важно! Дават се приблизителни данни, тъй като продължителността, температурата и интензивността на въртенето варират в зависимост от модела на пералната машина Zanussi.

 1. Прекъснат заоблен триъгълник. Нарича се "Синтетика" и означава измиване при 30-40 градуса с отслабено въртене. Счита се за оптимално за бельо, кърпи, ризи и покривки поради предотвратяване на сгъване. Време - 85-95 минути.
 2. Три кръга и две извити линии, наподобяващи дърво заедно. Означава спомагателна функция за пестене на енергия, когато се активира, се пести електроенергия. Например включването на опцията при 90 градуса ще провокира намаляване до 67, а при 60 градуса - до 40. Подходящо за всичко, освен за експресни измивания.
 3. Flower. Той обозначава деликатното пране, използвано за деликатни тъкани, дантели и други елементи, отбелязани на етикета „Ръчно пране“. Средната продължителност е 70 минути.
 4. Дънки. Изображението е напълно обясняващо: бутонът е за елементи от деним. Оптимално подбраната температура на около 40 градуса, минимално въртене и цикъл от 130-140 минути помагат да се избегне избледняване и разтопяване.
 5. Скин на конец. Предназначен за вълнени неща. Характеризира се с ниски температури до 40 градуса и отсъствие на въртене, което елиминира свиването и появата на макари. Издържа средно от 50 до 60 минути.
 6. Изтеглена лигавник. Пряко показва съдбата на децата. Тя включва нежно почистване на тъканта при 30-40 градуса с обилно изплакване за половин час.
 7. Кръст. Зад „медицинската“ икона е хигиенно измиване, което може да отърве нещата от акари и алергени. Машината работи при високи 90 градуса и включва три изплаквания по време на двучасов цикъл.
 8. Смачкана материя. Това изображение обозначава специални програми за пране на одеяла при 30 или 40 градуса. Пълнителят на изтриващите се продукти няма значение, поради което се счита за универсален за насипни артикули. Средното време на цикъла не надвишава 75 минути.
 9. Обувки. Стойността на бутона се подсказва от самия чертеж - той е избран за почистване на различни обувки в машината. Пълният цикъл продължава повече от 2 часа, през които продуктът се измива при 40 градуса, изплаква се три пъти и се суши по време на екстракция със скорост 1000 или повече оборота в минута.
 10. Месец и две звезди на черен кръг фон. Това е „нощно измиване“ с продължителност поне 2 часа. Основните разлики са безшумната работа на машината и минималната консумация на енергия.Температурата варира, няма въртене и водата остава в барабана, докато потребителят не включи отделно въртене.
 11. Изображение на резервоар с буквата "I". Показва предварително измиване, предназначено за първоначално измиване на предмети с тежко замърсяване. Водата се нагрява до температура 30, а времето за въртене на барабана зависи от вида на тъканта и отнема от 40 до 115 минути.
 12. Тениска с черно петно. Друга помощна функция, наречена премахване на място. В допълнение към натискането на бутон е необходимо препаратът за отстраняване на петна да се напълни в специално отделение на диспансера. Най-хубавото е, когато водата в резервоара е около 40 °.
 13. Резервоар, напълнен с фигура, с "+" отгоре. Изглежда като допълнително изплакване, което може да се включи след основното измиване, за да се почисти напълно тъканта от остатъците от почистващия препарат. Измива се около час.
 14. Спирала. Познатото „Spin”, използвано за по-интензивно въртене на барабана или след нощно измиване. Продължителността се определя от зареждането на барабана и зададената мощност, но обикновено не надвишава 20 минути.
 15. Полунапълнен резервоар със стрелка надолу. Това предполага принудително източване. Пълен резервоар се източва за 7-10 минути. Необходимо е след нощно измиване и накисване.

Познавайки дешифрирането на всички чертежи на контролния панел, можете да използвате домашния асистент по-ефективно и удобно. Също така, компетентният подход ще спаси нещата от повреди, избледняване и свиване. По-доброто пране и възможността за планиране на продължителността на измиването няма да е излишно.

Конфигурираме машината преди измиване

Определянето на режима е половината от битката, тъй като той все още трябва да бъде конфигуриран правилно. Въпрос е на промяна на програмираните параметри, както и свързване на допълнителни опции. Общата последователност е следната:

 • свържете машината към захранването;
 • намерете програмиста;
 • превъртете селектора, докато показалецът не се подравни с конкретен символ;
 • регулирайте броя на оборотите и температурата;
 • активирайте блокиране на деца, режим на пестене на енергия или друга помощна функция;
 • проверете правилността на посочените параметри;
 • кликнете върху "Старт".

При някои модели корекцията на даден цикъл е разрешена по време на работа на машината. Просто кликнете върху „Пауза“, направете промени и продължете да миете отново. В този случай времето се конфигурира автоматично - в зависимост от програмата и свързаните опции.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини