Всичко за пералните машини

Обозначения на пералнята Indesit

Икони за пишеща машина IndesitКупувайки чисто нова пералня на марката Indesit, потребителите в първата двойка изпадат в ступор, гледайки изобилието от знаци, показани на контролния панел. В такава ситуация иконите на пералнята Indesit първо трябва да бъдат дешифрирани и едва след това да използвате „домашния помощник“. В противен случай намирането на подходящите програми чрез опит и грешка може да бъде фатално за дрехите ви. Ще се занимаваме с декодиране на иконите на пералната машина на тази компания и в същото време ще видим маркиращите кодове на такова оборудване.

Основни икони

Пералните машини Indesit, особено модерните, често имат кратко декодиране на знаци директно на контролния панел. Освен това това разшифроване е съвсем разбираемо и не изисква допълнителни обяснения. Можете да видите ярък пример на снимката по-долу.

панел на пералнята Indesit

За съжаление това не винаги е така. Много модели перални машини Indesit, особено тези, пуснати преди няколко години, имат така наречения стар тип контролен панел, в който няма нищо повече от няколко десетки икони и числа. Подобно е при съвременните бюджетни модели. За да започнете методичното декодиране, разбийте всички икони на поне две групи (основна и допълнителна), разглобете първо основните икони.

Основните икони показват режимите и програмите, които се използват от потребителите на перални машини Indesit най-често.

 1. Памук.
 2. Накисване на памук.
 3. Памук: Интензивно измиване.
 4. Памук: нежно измиване.
 5. Синтетика: интензивно измиване.
 6. Синтетика: нежно измиване.
 7. Деликатни материи.
 8. Икономично измиване.
 9. Супер бързо измиване.
 10. Изплакнете.
 11. Отцедете.
 12. Spin.

основни икони на машината Indesit

На фигурата по-горе подчертахме тези режими специално, за да можете да разгледате иконите, които ги представляват. Интересен факт е, че на пералните машини Indesit, пуснати преди 5 години, иконата „памук“ е обозначена по-често под формата на памучно цвете, докато на най-модерните модели те често използват табелата под формата на бяла тениска. Според нас разликата не е фундаментална, основното, което трябва да запомните е, че и двете икони се отнасят до едно и също нещо.

Допълнителни икони

Допълнителни, или както ги наричат ​​още, специални знаци присъстват и в съвременния „домашен асистент“ на марката Indesit, освен това, колкото по-нов е моделът на машината, толкова повече има тези знаци. Защо това се случва? Факт е, че производителите на машини през последните години започнаха да въвеждат огромен брой високоспециализирани програми и функции, които са предназначени за неща със специални характеристики. Така производителите на перални машини се опитват да угодят на най-взискателните потребители.

Освен всичко друго, в областта на грижата за дрехите се появяват нови технологии, които се използват в модерните модели перални машини Indesit.

допълнителни икони в панела Indesit

Най-отгоре виждате снимка, на която подчертахме знаци за допълнителни програми и функции. Списъкът им далеч не е изчерпан от това, което отбелязахме, тъй като вече се появяват напълно нови модели с нови програми и нови функции. Нека поговорим за допълнителни знаци по-подробно.

 • Подпишете "вълна". Тя се показва или под формата на пуловер, или под формата на китка от вълна, по принцип напълно разбираемо изображение. Това е програма за пране, специално създадена за вълнени предмети. Характеристиките му: дълго време на изпълнение, ниска скорост на въртене на барабана, ниска температура на водата.
 • Подпишете „деликатни тъкани“. Нарисуван под формата на цвете с шест венчелистчета. Това е режим на пране, подходящ за коприна, сатен, кашмир и други мрачни материи. В този случай измиването става в голямо количество вода, барабанът се върти бавно, температурата на водата обикновено е 300В. Пълен контра на деликатните материи е копринената значка.
 • Дънки знак.Той практически не претърпява външни промени и какво има да се промени, защото моделът на дънкови панталони е по-красноречив, отколкото всеки друг образ ще покаже за каква програма става въпрос. И това е програма за пране на дънки.
 • Лесно гладене. Ако видите изображението на малка гладене на контролния панел, имайте предвид, че вашата пералня Indesit може да пера дрехи, така че след това ще бъде много по-лесно да гладите, Въпреки, честно казано, трябва да се отбележи, че този режим влошава цикъла на въртене и някои потребители се оплакват, че бельото, след като е откровено мокро.
 • Икона за ръчно пране. Оказва се, че пералнята е в състояние да симулира миене на ръце. Интензивността на въртене на барабана се проверява, така че той успява да окаже достатъчен механичен ефект върху замърсената тъкан и в същото време да се отнася така внимателно, както при пране на ръце - оттук и името на режима на пране.
 • Знакът "спортни обувки". Те обозначават една от разновидностите на внимателни програми, които са идеални, ако например имате нужда измийте обратното или маратонки.
 • Обозначението на „завесите“. Ако трябва да измиете завеси от леки тъкани, режимът, посочен с този знак, ще се справи добре. При тежки завеси "номерът не работи". Първо, те се нуждаят от пералня с доста голям товар, и второ, измиването на тежки и плътни тъкани в този режим е неефективно.
 • Накисващият знак. Програмата, посочена с този знак, ще ви бъде полезна, ако нещата просто трябва да се накисват за дълго време, но не е необходимо измиване. Пералнята изтегля вода, загрява я до желаната температура и нещата в тази вода лежат няколко часа, след това машината ще източи водата и, без да стиска прането, ще прекрати цикъла.

Програмата за накисване може да се наложи, когато се занимавате с особено замърсени неща. В този случай първо се стартира този режим, а след това обичайната програма за пране.

Относно кода за маркиране

Сега нека поговорим за маркировъчния код за пералните машини на марката Indesit. Във всяка страна, в която се произвежда тази пералня, маркировката е различна, а разликите са доста значителни. Ще се заинтересуваме преди всичко от моделите, пуснати на територията на страните от ОНД, и ще говорим за тях.

маркиращи машини Indesit

На снимката, която можем да видим по-горе, даваме пример за маркировъчния код на конкретен модел на пералнята Indesit, който беше сглобен в Русия. Кратко фигуриране вече е показано на фигурата, можем да направим само някои обяснения.

Първите две букви от кода нямат значение за потребителя. Третата буква показва, че този модел има тясна пералня и има предно зареждане. Ако попаднете на пералня с вертикален товар, тогава в първата част на кода ще има не 4 букви, а 5, ще бъде добавена буквата Т. Четвъртата буква в първата част на кода за маркиране определя вида на контрола (електронен или механичен), както и вида на индикацията.

Втората част на кода се състои от 4 числа и една буква. В нашия пример първата цифра е 8, което означава, че шайбата има товар от 8 кг. Следващите две цифри са 1 и 0, което означава, че барабанът на машината се върти със скорост 1000 об / мин. Последната цифра на кода показва какъв дизайн и цвят има тази машина. И накрая, последната буква от кода, която стои отделно, показва страната на сглобяване, в нашия случай това е Русия.

В заключение отбелязваме, че модерна пералня за марка Indesit може да има десетки различни програми, процедури и полезни функции. Всяка програма и функция има своя специална икона, която криптира много полезна информация. Всеки потребител просто трябва да знае какво означава тази или онази икона, в противен случай ще бъде трудно да се използва машината нормално.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини