Всичко за пералните машини

Маркиране на перални машини Electrolux

Electrolux икониИконите на пералнята Electrolux често не се разпознават от потребителите, особено ако се занимават с модели, които имат контролни панели с неподписани икони. Добре е, ако красноречивото изображение на леген с вода се използва като икона, но ако това е някакъв вид кривоглед, тогава не е възможно да се дешифрира, използвайки елементарна ежедневна логика.

За да използваме правилно пералните машини на марката Electrolux, е необходимо правилно да декриптираме всички икони на нейния панел, заедно ще се справим с декриптирането. В същото време ще разберем как правилно да декодираме маркирането на конкретен модел перални машини на марката Electrolux - това ще ви помогне да разберете за възможностите на нашия „домашен асистент“.

Ключови икони

Без да се проваляте, можете да видите знак на контролния панел на пералнята Electrolux, който определя едно или друго измиване, подстригване или свързано с общото управление на „домашния асистент“. На първо място е необходимо да се говори за такива знаци, защото ако не знаете тяхното декодиране, можете да изберете грешна програма за пране и да съсипете нещата.

По принцип е силно обезсърчено да работите със съвременна пералня, използвайки „метода на стик“, така че преди да започнете първото стартиране на ново закупена пералня, внимателно прочетете инструкциите и дешифрирайте иконите, показани на контролния панел.

основни икони

На снимката по-горе можете да видите 4 икони, те отговарят на четирите етапа на грижа за прането, които могат да бъдат осигурени от автоматична пералня марка Electrolux. Иконата, изобразяваща басейна, в който е разположена римската цифра, означава предмиене. Между другото, можете да намерите тази икона на приемника за прах на пералнята. Производителят му се прилага така, че потребителят да не обърква отделенията за прах, когато подготвя пералнята за пускане.

Основното измиване се обозначава със знак, изобразяващ леген с римска цифра две. Основното измиване се използва във всички случаи, така че първо трябва да декриптирате тази икона. Чертежът на леген, напълнен с вода, означава изплакване, а красноречивият знак на спирала означава въртене.

стъпки за измиване

На снимката по-горе можете да видите друга група от най-важните и често използвани икони.

 • Ако пералната машина Electrolux има функцията „Стоп за изплакване“, тогава тя се обозначава със снимка на мивка, пълна с вода.

Визуално иконите за „изплакване“ и „спиране на изплакването“ са забележимо различни един от друг. Водата в басейна на иконата за изплакване е изобразена с вълни и пулсации, когато, както на снимката „стоп за изплакване“, водата е прозрачна.

 • Изтичането на вода от резервоара на пералнята се изтегля под формата на леген с отвор вместо дъното. От тази дупка се разлива вода, както е указано със стрелката.
 • Знакът „край на програмата“ е нарисуван под формата на стрелка, насочена вдясно към импровизирана врата, ролята на която във фигурата се играе от вертикално разположена пръчка.

Както можете да видите, декодирането не е сложно, може да се запомни лесно от първия път. Някои потребители, които използват такива перални машини, го правят още по-лесно. Разшифровали иконите на контролния панел, те поставят хартиени стикери вместо тях, върху които накратко са написани данните за декриптиране. Според нас това е бюст, въпреки че, вероятно, този метод също има право да съществува.

Икони за помощници

В зависимост от модела и конфигурацията, различните перални машини Electrolux имат различен набор от функции. Тези функции също са обозначени на панела за миене със специални икони. Освен това значителната информация, която производителят иска да предаде на клиентите за рекламни цели, също се показва на тялото на пералнята под формата на икони. Вярно е, че за разлика от описаните от нас знаци по-лесно се разпознават без допълнително дешифриране.

допълнителни икони

 1. Ако шайбата е снабдена с функция "забавен старт", тогава в случая определено ще видите снимка на квадрат, в който е вписана думата TIMER и числото 24, 12 или 8, в зависимост от това колко време е възможно да се забави старта в този модел машина.
 2. Ако моделът е с нисък шум, тогава на калъфа ще видите кутия с надпис "много тих" и изображението на звуковата вълна вътре.
 3. Максималното натоварване върху барабана на пералнята красноречиво се обозначава с тегло, указващо стойността в килограми.
 4. Допълнителното изплакване се обозначава с вода и стрела на дъга, разположена над басейна и сочеща вдясно.
 5. Иконата за контрол на дисбаланса е изобразена като кръг в малък квадрат, вътре в кръга има дъга със стрелки в двата края.
 6. Функцията "лесно гладене" се обозначава с изображението на ютия, затворена в квадрат. Под ходилото на ютията има две хоризонтални линии, а върху тялото му има две точки.
 7. И накрая, иконата за „контрол на пяната“ е изобразена като квадрат, който е частично запълнен с вода и частично със сапунени мехурчета.

Сред помощните икони на контролния панел на пералнята Electrolux се отличават обозначенията на програмите за пране. Представихме кратко декодиране на тези обозначения на фигурата, която виждате по-долу.

В допълнение към посочените на снимката, има допълнителни икони, които могат да показват редки програми и режими на пране на някои модели перални машини Electrolux, за да ги декриптирате, погледнете в инструкциите.

програми за измиване на икони

Относно кода за маркиране

Маркирането е задължително поставено на кутията на всяка перална машина Electrolux. Ето един пример: Electrolux EWS1066CAU. Това е специфичен модел на пералнята Electrolux, който има определени основни характеристики. Те са кодирани в тази маркировка. Нека заедно да дешифрираме това обозначение.

маркиране на пералнята Electrolux

Дешифрирането на първата част от кода за маркиране е лесно - това е марката на пералнята. В нашия случай Electrolux. Следват три английски букви. Първата буква отново показва марката на шайбата, очевидно производителят признава, че маркировката ще бъде поставена върху тялото само с набор от букви и цифри. Втората буква обозначава вид техника, определяйки, че става въпрос за пералня, а не за хладилник или микровълнова печка. Третата буква определя вида на зареждане на пералнята, както и нейния тип.

На следващо място в кода са 4 цифри. Първите две цифри определят максималната скорост на въртене. В нашия случай скоростта е 1000 об / мин, не много, но пералните машини от тази серия могат да имат скорост на въртене до 1600 об / мин. Третата цифра показва максималното натоварване на барабана за пране, в нашия пример - 6 кг. И четвъртата цифра показва типа управление на пералнята, като правило това е електронно управление. Последните букви на маркировъчния код са предназначени да посочат видовете компоненти и възли, използвани в машината, тази информация не е особено необходима за потребителя.

Последните букви от кода за маркиране могат да ви бъдат полезни, ако трябва например да смените двигателя на пералната машина. Знаейки кода, можете лесно да изберете желания блок или монтаж в магазина.

В заключение отбелязваме, че съвременните перални машини Eletcrolux имат декриптирани икони на своите контролни панели, но ако попаднете на модел, при който няма дешифриране, тази публикация ще дойде на помощ. Е, ако трябва да декриптирате иконите на други модели перални машини, публикацията ще ви помогне Табели на пералнята, Честито изследване!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини