Всичко за пералните машини

Обозначения на пералнята на Samsung

Обозначения на пералнята на SamsungСъвременните модели автоматични машини от линията Samsung имат удобен цифров дисплей, който показва цялата информация, от която се нуждае потребителят. Ако по-рано функцията за уведомяване на домакиня за етапите на процеса на миене, оставащото време и други параметри бяха присвоени на индикаторите на контролния панел, сега, гледайки графичния дисплей, можете да видите цялата информация, изброена на едно място - на малък екран.

За да използвате уверено вашата „au pair“, трябва да разберете какво означават иконите на панела на пералнята на Samsung и на цифровия дисплей. Ще се опитаме да предоставим най-разбираемото декодиране на символите, разположени на AGR.

Символи на графичния дисплей

Като начало бих искал да дешифрирам иконите, разположени в самия връх на цифровия екран, те посочват стъпките на процеса на измиване. Господарите се справят с тези условности по-често, затова е необходимо да се разбере на първо място какво означава всяка от тях.

 1. Басейнът, вътре в който е изписана римската цифра I. Този символ показва режима на предварително промиване; той започва да светва в началото на процеса на измиване, само когато тази опция е избрана от потребителя. Ако бутонът за предварително пране не е натиснат, иконата няма да светне.
 2. Басейнът, в който е показана римската цифра II, е обозначаването на основния процес на измиване. Той светва или веднага след стартиране на избраната програма, или само в края на предварителната промивка, ако такава е предоставена. Иконата винаги ще свети, независимо от избраната програма, основният цикъл на измиване се осигурява в абсолютно всички режими на CMA, програмирани от интелекта.
 3. Половин басейн, пълен с вода и спално бельо, не е нищо повече от индикатор за старт на изплакване. В края на основния цикъл на измиване, модулът със сигурност ще премине в режим на окончателно изплакване. В този момент омекотителят за тъкани ще се подава към барабана, ако е излял в чекмеджето за перилен препарат.
 4. Иконата на спиралата ще ни разкаже за включването на режима „Spin“, който е последният етап от процеса на измиване. Знакът ще светне след края на окончателното изплакване с някоя програма за измиване, освен ако потребителят не настрои функцията No Spin.
 1. Измийте иконите за стъпка

Следващата категория символи, които трябва да бъдат разделени, са опциите за измиване. С тяхна помощ можете да зададете необходимите допълнения към стандартния програмен режим.

 • Тениската с два балона обозначава функцията EcoBubble. Измиването на мехурчета включва включването на специален генератор на сместа пяна-течност. С негова помощ водата и прахът за пране се насищат с въздушни мехурчета, в резултат на което се наблюдава ускорено разтваряне на почистващи препарати и значително подобряване на качеството на измиването.
 • Желязната значка е за лесно гладене. Когато бъде избрана тази функция, дрехите ще се набръчкат по-малко по време на цикъла на въртене.
 • Басейнът, вътре в който е изписана римската цифра I, както вече знаем, символизира функцията на предварително измиване. За да активирате допълнителен цикъл на измиване преди основния, е необходимо да заредите прах в съответния раздел на тавата за почистващи препарати и да включите този режим, преди да стартирате програмата.
 • Тениска с петно ​​показва интензивния режим на пране. Добавката може да се използва, когато неща с трудно отстраними, стари, упорити замърсявания се зареждат в барабана. Предполага увеличаване на времето за измиване за всеки цикъл.
 • Символът на басейна, напълнен с чиста вода, показва функцията „Soak“. Използва се за постигане на по-голям ефект при отстраняване на петна.

Опции за пране

Следващата група символи, които трябва да се разграничат, е обозначаването на различни допълнителни функции на AGR.

Брава с лице показва функцията за заключване на работния панел от деца. Когато е избран, бутоните няма да реагират на допир, следователно няма да е възможно случайно да промените параметрите на избрания режим на пране.

За да активирате или деактивирате защитата срещу намеса на дете, едновременно натиснете бутоните „Темп.“ И „Изплакнете“ за 3 секунди.

Часовникът символизира забавянето в процеса на измиване. Използвайки тази функция, можете да програмирате интелигентността на машината, така че тя да започне да се мие в определеното време. Отлагането може да бъде избрано за 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 часа.

Допълнителна нотация

Флаш барабанът отговаря за функцията за самопочистване на CMA барабана. Ако по време на процеса на измиване възникне силно запушване на повърхността му, светва символът Eco Cleaning на цифровия екран и съответният индикатор на превключвателя на режима. Самопочистването на барабана е необходимо, за да се предотврати натрупването на мухъл и мръсотия върху повърхността му. Обикновено индикаторът светва веднъж месечно и ако функцията Eco Cleansing не е стартирана от потребителя, машината ще сигнализира за необходимостта да го включи след следващите две измивания.

Зачеркнатият високоговорител означава допълнение, което ви позволява да изключите звука от режима на пране. За да активирате или деактивирате тази функция, задръжте за 3 секунди бутоните „Изплакване“ и „Завъртане“. Ключовият модел не е нищо повече от индикатор за заключване на люка на пералнята. Ако светне, това означава, че ключалката на вратата е работила и тя е здраво затворена.

Знаците, разположени в центъра на цифровия графичен дисплей, са отговорни за показването на времето за измиване, температурата на нагряване на водата, броя на изплакванията и скоростта на въртене на барабана по време на цикъла на въртене.

 1. Времето за измиване се показва директно в центъра на екрана, по време на работа на машината тя постоянно се намалява. Ако възникне някаква неизправност и устройството не може да продължи процеса, на това място ще се появи код за грешка под формата на комбинация от определени букви и цифри.
 2. Над басейна, където е нарисувано звездичка над нивото на водата, се показва избраната температура на водата. Можете да го настроите за себе си, като натиснете бутона „Температура“. Блясъкът на долния символ ще показва, че миенето става в студена вода, без да се нагрява.
  Цифри на дисплея
 3. Над мивката, наполовина напълнена с вода, ще се покаже броят на изплакванията; възможно е да се настроят до 5 допълнителни цикъла.
 4. В полето, разположено над зачертаната спирала, ще бъде посочена скоростта на въртене на барабана по време на въртене.

Ако символът на зачертаната спирала светне директно, тогава се избира опцията „Без завъртане“.

Дигиталният екран, въпреки че е малък, но съдържа цялата информация за процеса на измиване, неговите стъпки, показва оставащото време за почистване на прането и ви позволява да разберете дали някои допълнителни функции са включени или не. Разбирайки основните герои на дисплея, можете лесно да контролирате интелигентността на SMA.

Символи на контролния панел

Заслужава да се споменат обозначенията на някои бутони, разположени на контролния панел на пералните машини на марката Samsung. Какво можем да видим на него?

Първо, това е мрежов ключ, който е отговорен за включването и изключването на устройството. Той е обозначен със стандартен символ: непълен кръг, отгоре на който е вертикална линия. Второ, това е добре познатият бутон „Старт / пауза“, който след като изберете желаната програма за измиване с копчето за избор, ви позволява да стартирате процеса и при необходимост да го спрете, включва функцията за пауза. Той е обозначен с иконата на триъгълника, близо до която са изчертани две вертикални линии.

Имена на бутони на контролния панел

На някои модерни модели автоматични машини на Samsung има бутон с профилно изображение на човешко лице, в долната част на който е нарисуван сърдечен знак. Името му е „Моята програма“.Предоставя възможност за запис на любимия ви режим в паметта на интелекта, заедно с допълнителни настройки за него.

Бутонът с изображението на часовник със стрелки се използва за задаване на забавянето в началото на прането. Позволява ви да програмирате в интелигентността на удобното за потребителя време, в което процесът стартира.

В допълнение към описаните клавиши на контролния панел на пералнята, има бутони "Температура", "Завъртане", "Изплакнете", "Лесно гладене", но потребителят не трябва да има проблеми с разбирането на предназначението им, тъй като всички те са подписани с обикновени думи, без да използват неясни. герои и изображения.

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Николай Николас:

  Какво означава буквата Н в режим на пране?

 2. Граватар Лиза Лиза:

  Здравей Николай! „H“ е кратко за английски. „Час“, което означава „час“. И надписите 1H, 2H, 3H и т.н. Означава броя на часовете.

 3. Граватар Рай рай:

  Какво означава 5Ud?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини