Всичко за пералните машини

Течност за съдомиялни машини

течна миялна машинаС появата на съдомиялната машина в кухнята трябва да се погрижите за избора на почистващ препарат, с който всички проблеми с чиниите биха били решени. Намирането на висококачествени домакински химикали сред огромно разнообразие не е толкова просто. Има не само прахове за пране, но и таблетки, както и течни перилни препарати. Ще се спрем на последното, ще разберем техните плюсове и минуси, ще направим преглед на такива инструменти.

Плюсове и минуси

Течните детергенти не могат да бъдат наречени аналог на праха, те могат да бъдат сходни по състав, но не са идентични. За разлика от праховите продукти, в течността няма абразивни частици или други компоненти, които се разтварят бавно. По този критерий те са по-добри дори в сравнение с таблетките. Но това не е единственият им плюс, изброяваме още няколко предимства:

 • нежно въздействайте върху чиниите, без да го надраскате;
 • удобна употреба и дозиране и следователно икономични разходи;
 • бързо се разтварят, което е особено важно, ако изберете кратки цикли на пране;
 • просто се съхраняват в херметически затворени пластмасови опаковки;
 • не отделят летливи химикали.

Само капсулите могат да се конкурират с течни почистващи препарати, защото те просто съдържат гел, който е дозиран само.

Между другото, течният препарат за съдомиялна машина е най-подходящ за предварително накисване.

Как да използвате

Използването на течна съдомиялна машина е много лесно. Обикновено никой няма проблем с това. Въпреки това, някои потребители, които са били „запознати“ с съдомиялните машини от много години и използват течни продукти от няколко години, знаят някои трикове, които им помагат да подобрят качеството на миенето на съдове. Първо, помислете за общата процедура за използване на течни продукти и след това разкрийте няколко тайни.

 • Вземаме пакета с течната миялна машина, която ни хареса, и внимателно четем какво пише на нея.
 • Отваряме опаковката с продукта и след това отваряме вратата на съдомиялната машина.
 • Намираме дозатор, в който са поставени почистващи препарати. На дозатора има отделение, което се затваря с клапан, отворете клапана.
  чекмедже за перилен препарат
 • Изсипете течен агент в отделението до маркировката, като вземете предвид инструкциите, приложени с този агент, и затворете клапана.
 • По-нататък, както обикновено, подреждаме съдовете и приборите за хранене в кошници, плъзгаме кошниците и затваряме вратата на машината.
 • Остава само да започнете процеса на измиване, като зададете програмата, която харесвате.

Като цяло, след това можете да се заемете с бизнеса си, да гледате телевизия или да се потопите в социална мрежа, миялната машина ще направи всичко сама, а резултатът ще бъде невероятно ослепителен. Сега нека поговорим за обещаните тайни на използването на течни продукти.

Опитните домакини отдавна са забелязали, че всяко течно лекарство е по-активно от прах или таблетки за съдомиялна машина. Поставянето му нормално няма смисъл, тъй като в този случай по-голямата част от активната химия се измива в канализацията. Емпирично е доказано, че течният продукт трябва да се излива в кюветата на съдомиялната машина на 1/3 по-малко от заявеното в инструкцията количество. Резултатът ще бъде точно такъв. Втората тайна е свързана с разпределението на течния продукт вътре в съдомиялната машина.

Забелязва се, че ако малко количество от продукта се нанесе върху кошниците, в които след това ще се съберат съдовете, по време на измиване се образува по-плътна пяна, която по-активно влияе на мръсотията и спомага за измиването й с 10% по-добре.

Не можем да потвърдим или опровергаем горните твърдения на опитни потребители на съдомиялни машини, но ако съществуват такива мнения, те вероятно имат право да съществуват. Извършете експериментите сами, може би скоро ще започнете да споделяте своите трикове с потребителите на социалните мрежи.

Най-добрите лекарства

TOP HOUSE е немска миялна машина, препоръчана от много производители на машини.Този гел е направен, като се вземат предвид всички европейски стандарти за качество. Заедно с него е необходимо да изсипете сол в съдомиялната машина, но препаратът за изплакване вече е включен в състава му. Бутилката от 720 мл ще струва около 600 рубли.

TOP HOUSE гел

Somat All in one е продукт за съдомиялна машина, произведен в Унгария. Интересен гел е, че бутилката има две части, пълни с различни течности. Когато се наливат течности, комбинира се резултатът от миенето на чинии. Консумацията на средства е от 25 до 33 мл, в зависимост от замърсяването. Съставът на този гел включва не повече от 15% фосфати, парфюм, соли, ензими. Цената на бутилка от 600 мл е около 720 рубли.

Сомат всичко в едно

Lion Gel е течен препарат за миене на съдове от Япония. Той перфектно измива съдове и тигани от мазнини и въглеродни отлагания, придава на стъклени съдове приятен блясък. Лавандулата, която е част от този гел, неутрализира миризмите от храната в съдомиялната машина. Гелът е концентриран и следователно консумацията за 6 комплекта е 6 g, при тежко замърсяване, дозировката се увеличава 1,5 пъти.

Гел лъв

Ludwik е полски произведен гел, който се справя добре с мръсотията върху чиниите, без да оставя ивици върху него. Съставът не съдържа вреден хлор или белина, съдържа фосфати, амилаза, активатори на пяна, консерванти и поликарбонати. Бутилка от 750 ml от този продукт струва около 900 рубли.

Лудвик гел

Като обобщение искам да кажа, че няма много течни перилни препарати за съдомиялна машина. Някои от тях, макар и добре познати, но повечето потребители говорят зле за тях. Освен това всички гелове са от европейски произход, което не може да не повлияе на цената им. Ето защо, за да измиете чиниите с тях или не, решете сами, успешна покупка.

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Черницата Черница:

  Е, първо, руската компания Grass произвежда течен перилен препарат за PMM 3 пъти по-евтино от внесения. Но минусът е, че текстът на описанието, състава и инструкциите за употреба е написан толкова фино, че не може да бъде прочетен.

  • Gravatar Anonymous аноним:

   Правете снимки на текста на мобилния си телефон и след това увеличете.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини