Всичко за пералните машини

Възможно ли е да излеете прах в барабана на пералня?

Възможно ли е да излеете прах в барабана на пералняВсеки знае, че капсулите с течни почистващи препарати могат да бъдат поставени директно в барабана за най-добра полза, за това са предназначени. Но възможно ли е да изтръгнем такъв трик с прах? Много нетизени активно съветват този подход, въпреки че строго се препоръчва във всички инструкции да не се добавя детергент директно към барабана. И така, кой все още е прав?

Опасността от подобни действия

Съгласете се, ако производителите на перилни препарати или шайби не препоръчват да наливате прах в барабана, тогава има някаква причина за това. Всъщност течните почистващи препарати са много по-меки и плюс това се разтварят добре във вода поради своята структура. А прахът има структура, състояща се от твърди зърнести частици, сред които има цветни. Ако такава гранула попадне върху дрехите, може да остане петънце.ако добавите прах директно в барабана, нещата могат да се объркат

В допълнение, твърдите прахове и избелвания са много агресивни. Ако се поставят в контейнер за прах, самата машина равномерно разпределя продукта, за да не разваля прането. Но ако поставите почистващия препарат вътре в пералнята, дрехите неизменно ще влязат в контакт с агресивни химикали, които могат да оставят петна върху тъканта или, още по-лошо, дори дупки.

Ако смятате, че прахът в барабана с добро разтваряне подобрява качеството на измиване, вземете специално устройство под формата на топка с дупки, в които се изсипва прахът. Топката се поставя в барабана и следователно дрехите няма да се повредят поради засилен контакт с почистващия препарат.

Подобни контейнери за прах понякога се предлагат с пералня

Не превишавайте дозата почистващ препарат

Противно на общоприетото мнение, качеството на измиването не е пряко пропорционално на количеството прах. Може би ще има усещане, че бельото е по-свежо и по-чисто, но това е само подвеждащо впечатление, но проблемите от предозиране на прах са съвсем реални.

  1. Запушени дюзи. Твърдият прах е изключително слабо разтворим. И ако го хвърлите много, останките неизбежно ще се установят в някои части на машината, ще изсъхнат и ще започнат истински проблеми.
  2. Нерентабилна. Просто ще загубите пари, изразходвайки прах два пъти повече, отколкото ви е необходимо за добро измиване.
  3. Корупция на нещата. Това вече беше споменато по-горе.

Сега възниква въпросът: как да гадаем с количеството прах, ако всеки производител препоръча доза. Има общоприети норми, които казват, че за един килограм спално бельо трябва да напълните една супена лъжица от продукта, Съответно, грубо разберете каква част от 6-те килограма за багаж съставляват вашите артикули и попълнете подходящата доза от продукта.

Внимание! За по-лесно изчисление заредете напълно машината. Тогава вероятно ще знаете, че съдържа 6 кг бельо (или друга фигура, в зависимост от натоварването) и лесно можете да изчислите колко супени лъжици прах се нуждаете.

Основи за прах

срещу всяко отделение за прах има табелаПо правило няма проблеми с намирането на отделение за прах. При стандартните челни коли той е разположен в горния ляв ъгъл над вратата на люка, а при вертикални - отстрани или от вътрешната страна на люка.

Защо в отделението има три отделения? Този въпрос често се задава от тези, които работят със шайбата за първи път. Обикновено първото отделение се обозначава с числото I, второто - I.I, а третото *.

За нормално измиване използвайте отделението по средата или второто подред, както желаете. Там се изсипва прах или се налива течен агент. Отделите в краищата се използват за специални случаи. Първият е за тежко замърсяване, ако изберете някакъв агресивен режим на измиване, а последният е за климатика. Обикновено машината изхвърля съдържанието на това отделение на последния етап на измиване.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини