Всичко за пералните машини

Къде да изсипете прах в пералня Bosch

тавичка за прах в SM BoschДа разберете къде да излеете праха в пералнята на Bosch е лесно да получите възможно най-висококачественото измиване. Много домакини, без дори да си направят труда да прочетат инструкциите, започват да наливат лекарството на прегръдка и след това се оказва, че са го изсипали в грешното отделение. Решихме да премахнем този въпрос веднъж завинаги, като разказахме в рамките на малка публикация за това в кое отделение на кюветата за измиване на Bosch с предно и горно зареждане е необходимо да се излее определен препарат. Без да се бавим допълнително, ще започнем.

Добавете прах

Най-често просто трябва да измием прането със стандартен прах за перални машини. Извадете тавата с прах и я огледайте. Кюветата за перална машина Bosch най-често има три отделения:

  • ляво отделение, най-широкото и най-дълбокото;
  • средно отделение, тясно с пластмасов език;
  • дясното отделение, което се различава от лявото с малко по-малък размер.

тавичка за прах в SM Bosch_2

Засега ще се интересуваме от лявото отделение. Тъй като тя е най-широката и дълбока, това означава, че това е отделението за основно измиване. Много прах ще се побере в него и именно там ще изсипем този прах. За да намерите отделението за основните символи за помощ при измиване, които са изтласкани отпред. Основното отделение за миене е обозначено с римската цифра II, арабската цифра 2 или буквата B. Най-често можете да срещнете II. Ако сте видели такова обозначение, това означава, че можете да изсипете прах в тази тава.

тавичка за прах в SM Bosch_3

В случай, че изберете програма, която включва предварително накисване на неща, трябва да изсипете прах и в дясната тава. Той е по-малък и може да бъде посочен чрез:

  • Римска цифра I;
  • Арабска цифра 1;
  • буква А.

Не е необходимо да поставяте прах в тази тава, освен ако не включите предварително накисване. Продуктът няма да бъде измит навреме в резервоара и качеството на измиването ще бъде сериозно засегнато.

Тави за шайби за вертикално зареждане имат приблизително еднакво разположение на клетките и еднакви обозначения, само тези тави изглеждат различно. Лявата клетка е за допълнително измиване, средна (голяма) за основното измиване. Нищо сложно.

CM Bosch тава за прах с най-високо зареждане

Няма нужда да се налива в клеткапрах за пране докато не потвърдите целта на тази клетка. Ако имате нестандартна тава без обозначения и не сте сигурни къде да излеете или излеете този или онзи продукт, прочетете инструкциите за вашата пералня Bosch.

Добавете останалата част от перилния препарат.

Домакините също се интересуват от къде да излеят климатик, както и течен прах. Да започнем с климатика. В стандартната тава отделението за препарат за изплакване е в средата. Невъзможно е да го разбъркате, защото той е частично блокиран от езика на блокера, който се различава по цвят. Тази клетка е с малки размери, но в нея лесно могат да се поберат 30-50 мл омекотител за тъкани, което ще придаде на измитите вещи уникален аромат и мекота.

С помощта на препарат за изплакване всичко е просто, но къде да излеете течен прах, защото няма специално отделение за него. Всъщност в модерните скъпи перални машини Bosch клетката не е разделена на три, а на четири отделения. Четвъртото отделение е за течен прах, но това е по-скоро изключение от правилото. По-голямата част от машинните тави на Bosch нямат отделение за гел, което означава, че трябва да се излее в главното отделение за миене (II) или в специален пластмасов контейнер, който от своя страна се вписва в барабана с мръсно пране. И в двата случая качеството на измиване ще бъде приемливо, но машината няма да може да разкрие пълния потенциал на течния продукт.контейнер за продукта

В допълнение към обичайните перилни препарати, специални капсули за измиване активно влизат в употреба. Те не трябва да се поставят в контейнера за прах, тъй като там те са слабо разтворими. Капсулите трябва да се поставят в специален контейнер и този контейнер трябва да се постави в барабан.

Защо не можете да поставите капсулата директно в барабана върху купчина мръсно пране? Факт е, че когато се разтвори, капсулата ще освободи концентриран детергент, който, ако попадне на нещото, може да го развали, оставяйки петно. Пластмасовият контейнер ще осигури постепенното разтваряне на капсулата и ще попречи на концентрата да попадне директно върху нещата.

И така, обсъдихме в рамките на тази тема всичко, което искахме. Ако все още имате въпроси, задайте ги във форума или в коментарите към статията, а ние ще допълним нашата история по този въпрос и ви пожелаваме успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини