Всичко за пералните машини

Защита от деца в съдомиялната машина

детска ключалкаВ характеристиките на съвременните съдомиялни машини има интересна функция с казващото име „Защита от деца“. Защо е нужен е ясно от името, но възникват съмнения в неговата реална необходимост. В тази статия ще определим необходимостта от защита от деца в съдомиялната машина, ще обясним как работи и в допълнение ще разберем на кои модели на PMM е инсталирана тази защита.

Необходима ли е такава защита?

Много майки и бащи казват, че няма нужда да предпазват съдомиялната машина от деца, те казват, че не проявяват интерес към нея и дори ако покажат, че нямат достатъчно сили да отворят вратата. Всъщност много модели PMM са оборудвани със специални брави, които предпазват вратата от отваряне по време на изпълнението на програмата. А самите деца не са особено запалени по тази техника, особено ако тя е вградена. И тук трябва да разберем кои автомобили могат да предизвикат интерес у малките деца.

  1. Самостоятелна ПММ. Такива машини са отделни от мебелите и често стават обект на интерес за децата.
  2. Частично вградени съдомиялни машини, Тази техника определено ще заинтересува малко дете. Първо, той е частично отворен за очите на бебето, и второ, неговият контролен панел със съблазнително мигащи светлини е разположен над вратата на пералнята, привличайки вниманието на малък изследовател.

Някои съвременни частично вградени PMM имат цветни дисплеи, които стават обект на внимание на бебетата.

  1. Напълно вдлъбнато PMM. Такива машини са най-често срещаните. Те почти не предизвикват интерес у децата и затова. Първо, тези коли са напълно скрити от очите на детето зад мебелната фасада. Второ, поради вградеността в мебелите, тези автомобили почти не издават звуци. Трето, техните контролни панели са разположени в края на вратата, така че бебето да не може да вижда дисплея или мигащите светлини.

Оказва се, че собствениците на напълно вграден ПММ са прави, децата им не проявяват интерес към „домашни помощници“, защото са скрити от любопитни очи. Може би не бива да се занимавате с покупката на машина, която има подобна защита, може би е просто по-добре да изберете напълно вграден модел? Въпреки че, разбира се, това е вашият избор.

В случай, че все пак малък тъпанар прояви интерес към „домашен помощник“, може да съжалявате, че не сте си купили съдомиялна машина със защита на детето. Така че вероятно е по-добре да проучите въпроса предварително и да се подготвите за евентуални проблеми.

Как работи тя?

Защитата от този вид е разделена на два вида: механична и електронна. Механична защита? Какво е това Това е най-популярната защита срещу намесата на бебето. Той се среща в много модели PMM, но собствениците не винаги знаят, че техният „домашен помощник“ има такава защита. Механичната защита работи много просто. Вътре на вратата или до нея има специална ключалка, един вид вентил на портата. Можете да стигнете до този клапан през канала с помощта на специален лост, който играе ролята на ключ.

PMM заключване на вратата

След като включите PMM, поставете лоста в жлеба и го натиснете надясно. Клапанът ще работи и тогава вратата на PMM не може да се отвори. Веднага след като програмата за миене приключи работата си, отново поставете лоста и отворете клапана. Всичко е просто.

Електронната сигурност работи по различен начин. Заключването на вратата се заключва чрез натискане на определени клавиши на контролния панел. Кои бутони трябва да бъдат натиснати, можете да намерите в инструкциите. Електронното заключване предпазва не само пералната камера, но и самия контролен панел. Това важи за частично вградените ПММ. След активиране на ключалката, контролния панел спира да реагира. Не можете дори да изключите миялната машина от бутона за включване / изключване.

И двата вида защита работят добре. Механичната защита се среща главно на нискотарифните машини, а електронната защита на автомобили среден и премиум клас.

Какви модели са оборудвани с него?

Просто трябва да видим кои съдомиялни машини са защитени от любопитни деца. Веднага трябва да кажем, че има много такива модели, така че в краткия ни преглед ще дадем само няколко примера.

  1. Hansa ZWM 475 WH. Този тесен свободностоящ PMM с капацитет на кошница от 9 комплекта чинии има електронна защита срещу детска намеса. В нашия случай защитата блокира бутоните на контролния панел. Цената на модела е 241 долара.
  2. Korting KDF Също така тясна свободно стояща миялна машина с ширина на шкафа 44,8 см. Тя съдържа 9 комплекта чинии, има 6 програми за миене и куп полезни функции, включително заключване на контролния панел от деца. Колата е евтина - само 306 долара.
  3. Vestel VDWIT4514X. Частично вградена машина с тясно тяло и вместимост от 10 комплекта чинии. Той има електронно заключване и зашеметяващ дизайн. Той струва около 314 долара.защита на ПММ от деца
  4. Schaub Lorenz SLG SW Ограничена самостоятелно съдомиялна машина със седем програми за миене с капацитет 10 комплекта чинии. Дизайнът му е прост, но има много полезни функции. Има и електронна защита срещу детска намеса. Средната цена на един модел е 330 долара.
  5. Daewoo Electronics DDW-M1411S. И това вече не е малка машина, а пълноценна домакинска съдомиялна машина с увеличен капацитет и куп функции. Количките на тази машина съдържат 14 комплекта прибори, а в „арсенала“, наред с други функции, има и електронно заключване. Моделът е евтин - 390 долара.

В нашия списък няма автомобили Bosch или Electrolux. Умишлено не ги споменахме отново, тъй като тези добре познати марки вече знаят толкова много. Изведнъж ще намерите нашата публикация за реклама. Считаме за наш дълг да напомним още веднъж, че нашите статии не рекламират продуктите на компаниите, които произвеждат съдомиялни машини. Нашите публикации са чисто информационни и се издават само в интерес на потребителите.

Така че, най-общо казано, говорихме за функцията, която предпазва работещата миялна машина от детска намеса. Ако нещо друго ви остава неясно, пишете коментари и бъдете активни във форума. Ще се радваме да влезем в дискусия с вас!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини