Всичко за пералните машини

Перална машина против мащаби

Перална машина против мащабиЗа удължаване на живота на пералнята ще помогне навременната поддръжка на оборудването и постоянната грижа за него. Тъй като в повечето случаи водата, постъпваща в машината от водопроводната мрежа, се характеризира с повишена коравина и твърде агресивни компоненти са включени в почистващите препарати, използвани за измиване, вероятността от образуване на котлен камък върху "вътрешната страна" на пералнята се увеличава.

Плака, която се появява на нагревателя, барабана и други елементи на машината, в крайна сметка ще доведе до повреда на оборудването. Ще разберем как да предпазим пералнята от мащаб максимално ефективно, безопасно и възможно.

Каква е опасността от мащаба?

Частици от трети страни, депозирани върху елементите на пералнята, с течение на времето образуват плътен слой, който трудно се отстранява. Варовият камък е неразтворима утайка, която се образува от вътрешната страна на машината, което значително намалява живота на оборудването, В повечето случаи локализацията на плака става повърхността на нагревателя.

Мащабът, който се появи на нагревателния елемент, със сигурност ще доведе до повишен разход на енергия, тъй като топлопредаването на нагревателния елемент ще бъде значително намалено. Освен това неразтворимият слой върху тръбния нагревател ще допринесе за вътрешно прегряване на частта, което след известно време ще доведе до счупване на елемента.варовити отлагания могат да бъдат открити чрез визуална проверка

За да се предотврати образуването на котлен камък, достатъчно е да се обработват вътрешните части на машината със специални разтвори, съдържащи киселини и други агресивни компоненти 2-3 пъти годишно. Такава мярка ще предотврати натрупването на чужди частици по "вътрешностите" на устройството.

Важно е да запомните, че киселинните състави не могат да се използват за шайби, оборудвани с емайлирани резервоари.

Събитие, което осигурява предотвратяване на появата на котлен камък, което помага да се предотврати натрупването на плака, се счита за омекотяване на водата, която влиза в пералнята. Пазарът е пълен с различни опции за филтриращи елементи, инсталирани на комуникациите на входа на апартамента, или непосредствено пред маркуча за поемане на вода на машината.

Ако, след като разгледате „домашния помощник”, видите вече образуван утаечен слой, ще трябва да използвате специализирани средства за борба с него. Благодарение на рекламата, много домакини са програмирали в главите си изявлението, че „незаменим“ Калгон ще се справи най-добре с измамите. Този инструмент обаче не премахва плака, а само предотвратява появата му, осигурява защита на частите. За борба със старото образование е по-добре да използвате по-силни формулировки, например:

  • MisterDEZ "Дълбоко почистване";
  • Скала №;
  • Бекман.MisterDEZ Дълбоко почистване

Използвайте за тази цел домакински химикали трябва да бъдете много внимателни. Препоръчително е да се извършват всички манипулации с водоустойчиви ръкавици. Преди да започнете работа със съединенията, си струва внимателно да проучите инструкциите и стриктно да следвате дадените правила и дозировки на продукта.

Мога ли да почистя с лимонена киселина?

Ако пералното оборудване е работило за дълъг период от време без необходимата поддръжка, а водата, влизаща в системата, не е смекчила, тогава с вероятност от 99% вътрешните елементи на машината вече са успели да се покрият с плътен слой от мащаб. Преди това лимонената киселина се счита за традиционно средство за борба с плаките. Лимонът има толкова силен ефект, че лесно премахва варовик с дебелина 5 мм или повече, Безопасно ли е обаче да го използвате?Възможно ли е почистване с лимон

Ако слоят от мащаба от вътрешната страна на оборудването е много голям, тогава използването на лимонов прах може да навреди на пералнята. Парчета плака, отлети от нагревателя или други засегнати елементи, могат да причинят сериозна вреда на компонентите на пералнята. Също така големи части вар могат да запушат филтъра за прах, да запушат тръбите.Ето защо, майсторите съветват преди да почистите оборудването с лимонена киселина, което да премахнете от тялото на нагревателя, да премахнете насилствено котлен камък от него и едва след това да пристъпите към измиване на пералнята. Процедурата за почистване на оборудване с лимон ще бъде следната:

  • пригответе малък парцал и 150-200 грама лимонов прах;
  • изсипете измерено количество киселина в празен барабан;
  • стартирайте машината, като изберете най-дългата програма за измиване, която включва загряване на водата до 90 градуса.

В края на процеса е необходимо да почистите парчетата от котлен камък, натрупани под маншета на вратата на люка и други уплътнения. Така че варовикът ще свърши, а пералнята ще бъде защитена няколко месеца.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини