Всичко за пералните машини

Средства за миризма в пералнята

средства за миризма в пералнятаИдеално средство за миризма в пералня, как трябва да изглежда и какви свойства трябва да има? На този въпрос не е толкова лесно да се отговори, още повече, че първо трябва да се справите с причините за неприятната миризма и едва след това да вземете някакви решения относно използването на средства. В тази статия ще се опитаме да се справим с въпросите за избора на средство за премахване на миризма, както и с причините за появата му.

Преглед на народните средства

Преди да зададете въпроса: как да премахнете миризмата от пералнята, трябва да помислите за причините за появата му. Тук всичко е просто, ще премахнете причината за миризмата, ще премахнете самата миризма, още повече, че не е толкова трудно да намерите такава причина. И така, какво може да причини лоша миризма от пералнята?

 1. Миризмата може да се генерира от отпадни води, които поради „ефекта на сифона“ текат от канализацията обратно в резервоара на пералната машина. Причина: неправилно инсталиран дренаж.

Изпускателният маркуч на пералната машина трябва да бъде свързан към канализацията през лакътя, в противен случай може да се появи „сифон ефект“.

 1. Миризмата се причинява от бактерии и плесен, живеещи в пералнята, и те се натрупват там, защото потребителят не извършва рутинни грижи за домашен асистент.
 2. Острите химически миризми могат да доведат до появата на прахови остатъци. Ако прахът е с лошо качество и слабо разтворим във вода, неговите остатъци започват да излъчват доста неприятна миризма. Можете да разрешите проблема, като почистите машината и замените праха.

И така, поне изредихме причините за миризмата от пералнята, сега ще разгледаме домашните домашни средства, с които можете да почистите автоматичната пералня и да премахнете неприятната миризма, идваща от нея.

лимонена киселинаЛимонена киселина Пералня, която мирише на мухъл и канализация, може много да се почисти с лимон. Ако машината е свързана правилно към канализацията и неприятната миризма идва от нея само поради мръсотия, натрупана вътре, след първото почистване ще почувствате разликата и многократното почистване ще премахне проблема напълно. Как се извършва това почистване?

Взимаме около 200 гр. Лимони, поставяме го в тавата с прах в отделението за основно измиване. След това трябва да се уверим, че няма нещо в барабана, след което затворете люка и стартирайте програмата за пране за 1,5-2 часа при температура 90-950S.

Оцетна същност. Можете да почистите пералнята с помощта на оцетна есенция. Оцетът обикновено убива всяка миризма и мръсотия, но самият той мирише доста зле. Но кехлибареният оцет ще изчезне след 2-3 дни, приемайки със себе си всякакви други външни миризми. Как да почистите?

 • Налейте една четвърт чаша оцетна есенция и я разредете с половин вода.
 • Започваме дълго измиване при температура 90-950C и след това, когато водата започне да се набира в машината, отворете тавата с прах и изсипете оцет в нея (в отделението за основно измиване).
 • Чакаме приключването на програмата. След като машината приключи с измиването, започваме отделно изплакване с добавяне на няколко капки етерично масло - това ще помогне да се обезсърчи миризмата на оцет.

Хлорен белина. Далеч не е най-добрият, но доста приемлив начин да почистите машината от вътрешността на замърсяванията, като я спестявате едновременно и от неприятната миризма. Не трябва да се забърквате в този метод, но няколко пъти годишно трябва да се извърши такова почистване. Почистването с белина е същото като почистването с оцет. Взимаме 100 мл белина и я изсипваме в отделението за основно измиване, стартираме режима на измиване при температура 90-950С при високи скорости за 1,5-2 часа.

Преглед на фабричните инструменти

За някои домашните средства могат да изглеждат неефективни и ненадеждни и те ще открият, че е по-добре да се използва фабричен прах за почистване, за който производителят дава гаранция, отколкото да наливате каквото и да било в колата. В това има рационално зърно, макар че ще е необходимо да плащаме за фабричния прах за почистване на машината повече, отколкото за същата опаковка лимонена киселина, но няма да изпреварим себе си.

Фрау Шмит. Универсално почистващо средство за миене и миялни машини, което облекчава вътрешността на „домашния помощник“ от всякакви замърсявания, плесени, микроби и, разбира се, неприятни миризми. Пакети средства са достатъчни за 2 почистване. Отваряме торбата с прах, изсипваме я в тавата с перилен препарат и започваме дълга програма за пране при висока температура. След първото почистване резултатът ще бъде забележим - миризмата ще изчезне.

Препаратът Frau Schmidt е еднакво подходящ както за перални, така и за съдомиялни машини.

Означава фрау Шмит

Нагара. Много ефективно, концентрирано почистващо устройство за перални таблетки от Япония. Благодарение на уникалната формула, таблетките се разтварят бързо във водата вътре в пералнята, омекотявайки и премахвайки замърсяванията и плесени. След почистване, вместо неприятна миризма, ще получите нежен аромат на цитрусови плодове, които ще излъчват миещия барабан.

почистващи таблетки Нагара

Фин лек от добре готово. Високо ефективен таблетиращ продукт, който помага не само да се отстранят неприятните миризми от машината, но и да се почисти от мръсотия, натрупана вътре. Финият оставя след себе си неприятна химическа миризма, но скоро изчезва и пералнята започва да мирише неутрално. Нашите експерти препоръчват този инструмент като доказан и евтин.

Добре направени таблетки за перални машини

Хигиенно почистващо средство за перални машини Dr. Отличен продукт от Германия, който перфектно се справя с всякакви мръсотии, депозирани вътре в пералнята. Д-р Бекман премахва по-голямата част от водния камък, 99% мухъл, 99% от другите замърсявания за първи път. Препаратът не оставя неприятна миризма, така че можете да се насладите на свежестта и чистотата на машината веднага след почистването. Д-р Бекман се използва, както и всички предишни средства за почистване на описаната от нас по-рано пералня.

Прах за почистване на д-р Бекман

Относно използването на средствата

Вече небрежно сме описали как правилно да се използват средства за контрол на миризмата за пералня в рамките на предходните параграфи, но в този случай е много важно да се изясни процедурата за използване на прахове и таблетки. В какви случаи е по-добре да приемате праха и в кои таблетки? Кога изобщо не си струва да използвате почистващо средство? Ще говорим за всичко това в рамките на този параграф.

къде да изсипете почистващ прахАко пералната машина вътре е много мръсна, не можете да я почистите с таблетки, нито можете да премахнете неприятните миризми, които създава тази мръсотия. От опит знаем, че продуктът на прах в такива случаи е по-ефективен, но не е в състояние да почисти напълно мръсотията от първия път, затова се пригответе да го използвате повторно.

Ако има подозрение, че източникът на миризма е канализация или някои други основни причини, първо елиминирайте тези причини и едва след това пристъпете към химическо почистване на пералнята. Също така си струва да се спомене, че при наличието на сериозни варовити отлагания върху нагревателния елемент на пералнята, рязкото им отстраняване може да доведе до факта, че парчетата от мащаба се забиват в дренажната система на пералнята, но това не се случва често.

Общите правила за използване на почистващи препарати за перални машини се свеждат до пълното им попълване в тавата на машината и стартиране на правилната програма за пране. Изборът на последния изцяло зависи от марката и модела на вашия „домашен асистент“.

Превантивни мерки

За да предотвратите образуването на неприятна миризма и мръсотия вътре в пералнята, трябва редовно да извършвате редица прости действия и в никакъв случай да не забравяте за тях.

 • Ако пералнята не е правилно свързана към канализацията, свържете я отново сами или наемете специалист. В статията Направи си сам монтаж и свързване на пералня Този процес е описан подробно.
 • Почиствайте химическото вещество най-малко веднъж на шест месеца с домашни средства или фабрични прахове.
 • След всяко измиване отворете широко отворения люк на вентилационната машина, в допълнение издърпайте тавата с прах, така че тя също изсъхва.
  избършете маншета с кърпа
 • След всяко измиване избършете люка на люка, вътрешността на барабана, люка и тавата с мека кърпа.
 • След всяко трето измиване развийте филтъра за отпадъци, като източите остатъците от застояла вода от дъното на резервоара на пералната машина. Самият филтър в същото време също трябва да се почисти.

В заключение отбелязваме продуктите за контрол на миризмата и почистването на пералнята - това като цяло е едно и също. Ако изберете добър почистващ препарат, тогава ще можете да се отървете от миризмата, дори и не веднага, тъй като някои почистващи прахове сами по себе си излъчват неприятен кехлибар. Можете да използвате както домашни средства, така и новомодни фабрични прахове и таблетки, тук никой не ограничава никого - изборът е ваш!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини