Всичко за пералните машини

Подмяна на нагревателя в перална машина Indesit

подмяна десет в пишеща машина indesitПовреда на нагревателния елемент във всяка пералня, включително марката Indesit, се открива веднага. След първото измиване със счупен нагревателен елемент ще видите, че прането е мръсно, тъй като е било измито в студена вода.

В съвременните машини процесът на измиване със счупена част може изобщо да не започне. Какво да направите в случай на такава неизправност? Всичко е просто - заменете сами нагревателния елемент с нов, според инструкциите.

Къде е нагревателят

Подмяната на десетте в пералните машини на марката Indesit е съвсем проста, ако знаете как да държите отвертка и да използвате мултицет. Различните автомобили имат различни начини да стигнат нагревателен елементразглобяване на техниката. Италианските производители се погрижиха за своите потребители и инсталираха нагревателя по такъв начин, че да стигнете до него, като отворите задния капак на машината.

Ето защо такива ремонти са прости. Единственият недостатък е изключването на пералнята от всички комуникации. Това е необходимо, за да се разположи задната страна на машината за ремонтни работи.

Какво трябва да замените

Замяната на нагревателя на пералня Indesit ще изисква от вас минимум инструменти, като правило са достатъчни два отвертки: плоска и къдрава и ключ с глава. Също така се нуждаете от мултицет или тестер, за да проверите работата на нагревателя. И, разбира се, оригиналната резервна част.

Важно! Не вземайте части, произведени в Китай, няма да спестите от това, просто харчите допълнителните пари и скоро отново заменете нагревателя.

Оригиналният италиански нагревателен елемент, в зависимост от модела на пералнята, струва от 700 до 1000 рубли, може би малко повече. По-добре спестете от работата на капитана и се опитайте сами да премахнете и подмените нагревателя. Разбира се, ако автомобилът е в гаранция, тогава се обадете на специализиран сервизен център, такъв ремонт ще бъде безплатен.

Работна поръчка

И накрая, описваме процедурата за подмяна на десетте.

 1. Изключете автомобила от мрежата, канализацията, водоснабдяването.
 2. Обърнете машината към вас със задната стена.
 3. Развийте болтовете по периметъра на капака с къдрава отвертка.
 4. Отдолу, под резервоара, намерете контактите, идващи от нагревателя, и прикрепете сондите на мултицета към тях. Обикновено съпротивлението трябва да бъде 25-35 ома, в противен случай частта е дефектна.
  проверка на десет с мултицет
 5. Изключете всички проводници с клеми, като помните тяхното положение.
 6. С помощта на гаечен ключ с глава развийте гайката на болта, чийто край стърчи директно в центъра на основата на нагревателя.
  разхлабете десетте болта
 7. Внимателно почукайте болта, така че да влезе вътре в отвора.
 8. Вземете основата на нагревателя с плоска отвертка и я издърпайте към вас.
 9. Вземете нов нагревателен елемент и пренаредете температурния сензор в него, който трябва да бъде отстранен от стария нагревателен елемент.
  нов нагревател за пералня Indesit
 10. Използвайте парцал, за да почистите седалката под нагревателя от отпадъци.
 11. Поставете нагревателния елемент на място и закрепете с болт.
 12. Свържете проводниците и затворете задния капак на пералнята.
 13. Свържете машината към комуникациите.

Така че, както виждате, не е трудно да премахнете и замените нагревателния елемент. След подмяна проверете работоспособността на оборудването. Успех

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Виктор победител:

  Благодаря, всичко е ясно.

 2. Граватар Иван Иван:

  Благодаря ви, всичко е разбираемо и разбираемо, но каква е силата на нагревателния елемент?

 3. Граватар Ирина Irene:

  Вижте силата на стария нагревателен елемент с този и го купете. Имаме 1.7.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини