Всичко за пералните машини

Как да сменим нагревател в пералня Ariston

нагревател нагревател AristonИма определени признаци, чрез които може да се определи, че нагревателният елемент е спрял да работи нормално, например водата не се нагрява по време на измиване. За да направите това, просто докоснете товарния люк за 10 до 15 минути след започване на работа. При нормално работещ нагревателен елемент, люкът ще бъде топъл. Но ако люкът остане студен, тогава има смисъл да помислите за подмяната на нагревателя в пералня Ariston.

Причините за произхода на сривовете?

Аварията на нагревателния елемент е един от най-простите повреди, възникващи в пералните машини Hotpoint Ariston. За да го премахнете, няма нужда от пълно или частично разглобяване на машината.

Най-често нагревателният елемент е виновен за спирането на нагряването на вода, но има случаи, когато проводниците, които са подходящи за него, също са виновни. Следователно с тях започва тест за ефективност.

TEN - стойки за тръбни електрически нагреватели. Състои се от метална тръба и тел, която всъщност се загрява. Трябва да се отбележи, че жицата претърпява определени претоварвания при нагряване и охлаждане и това води до отказ от нея.

Друга причина за неизправност на нагревателния елемент е образуването на котлен камък. Той предотвратява нагряването на вода и води до претоварване на нагревателната нишка. Между другото, мащабът може да причини сериозни вреди не само на нагревателния елемент, но и на барабана. Този процес не може да бъде напълно елиминиран, но с помощта на специални химикали той може да се забави.

Понякога устройството за управление или неправилната работа е виновно за липсата на отопление с вода температурен датчик, Наличието на тези проблеми може да се провери с помощта на тестер. Между другото, с негова помощ е възможно да се идентифицира неизправността на нагревателя.

Подготовка за ремонт

Подмяната на нагревателя на шайбата е доста проста, но тази работа може да се извърши само след известна подготовка. Необходимо е да изключите машината от електрическия ток и водоснабдяването. По този начин ще бъде осигурена безопасността на ремонта.

За удобството на работа има смисъл да издърпате колата на по-просторно място. Преди да подмените нагревателния елемент на пералня Ariston, трябва да се сглоби следният инструмент:

  • отвертка;
  • тестер;
  • ключове;
  • клещи.

Важно! По-добре е да купите нов нагревател, когато дойдете в магазин с разглобен нагревателен елемент и да го използвате като проба.

Редът на работа

Десет в SM AristonКак мога да премахна нагревателя в пералнята Ariston. Първо трябва да определите местоположението на нагревателя. В пералното устройство от тази компания, той е разположен от задната страна на тялото на машината. Точното местоположение на инсталацията може да се определи от проводниците, към които е свързан нагревателят. Самият нагревател е монтиран вътре в машината, отвън се виждат само клемите.

В моделите на тази марка нагревателите, като правило, са инсталирани зад малък люк, който се намира на гърба на устройството. Капакът на шахтата е прикрепен към тялото на хардуера и след като го свалите, можете веднага да получите достъп до нагревателния елемент. С помощта на подготвения инструмент е необходимо да изключите всички проводници и температурния сензор. След това можете да продължите да извадите нагревателя от машината.

Преди да вземете нагревателя, не забравяйте да източите водата. За да премахнете нагревателя в пералнята Ariston, няма нужда да развивате централната гайка, а само трябва да се разхлабите. След това можете да удавите шпилката навътре с помощта на предварително подготвен инструмент.

След източване на водата има смисъл да проверите състоянието на филтъра за боклук, особено ако знаете, че той не е почистван отдавна.

Когато изваждате нагревателя, не трябва да забравяте, че на седалката е монтиран изолационен уплътнител, направен от гума, и това не позволява да се измъкне.Ето защо, използвайки отвертка с прорези, е необходимо да извадите уплътнението и внимателно да го извадите от мястото му.подмяна на нагревателни елементи на пералня Ariston

Необходимо е да сте подготвени за факта, че премахването на нагревателния елемент ще бъде трудно. В някои случаи трябва да се разклаща дълго време в различни посоки и да се дърпа върху себе си, преди частта да се получи. Внимавайте да не прекъснете контакта или да повредите уплътнението.

След като премахнете нагревателя и купите нова част, можете да продължите с монтажа му. За това нагревателят трябва да бъде поставен в освободения отвор. В някои модели е инсталирана специална табла за инструменти за нагревателя. След това фиксирайте централната гайка и свържете проводниците. Не се препоръчва затягане на гайките с прекомерна сила.

За да тествате заменения нагревател, е необходимо да свържете разединени комуникации към мястото и да стартирате машината в режим на празен ход, като настроите температурата на водата в рамките на 60 - 80 градуса. В този случай трябва редовно да проверявате температурата на товарния люк, ако инсталирането на ново устройство се извършва правилно, след време пластмасата ще стане топла.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини