Всичко за пералните машини

Подмяна на нагревателя в пералнята

TEN за пералнятаTEN е нагревателен елемент на пералнята. Той се намира в резервоара на машината. Или по-скоро в долната му част. Домакинските уреди се произвеждат в различни страни. Има доста компании, които го правят. И дизайнът им също може да е различен. Така че при някои модели нагревателят е разположен от предната страна на машината. А други имат точно обратното. Нека разгледаме и двата варианта.

Как да стигнем до нагревателя в перални машини на различни марки?

Както вече беше споменато по-горе, достъпът до нагревателния елемент може да бъде получен от предната част на някои машини и отзад на други. За да разберем къде се е скрил от нас, е необходимо да разгледаме дизайна на нашата кола. Ако по време на проверката на гърба на корпуса забелязахме, че подвижната част е голяма и заема основната или цялата площ на стената, тогава е вероятно нагревателят да е разположен отзад.

Местоположението на нагревателя в пералнята, къде е?Ако нашата проверка показа, че подвижната част в задната част на машината е малка, малко вероятно е нагревателният елемент да е зад него. Най-вероятно той е отпред. Ако решим, че е зад, тогава ще премахнем гърба на делото. И ако стигнахте до извода, че предната, тогава предната. Между другото Ако се съмнявате в местоположението на тази част, най-добре е първо да премахнете капака от задната страна. Тя сваля и облича много по-лесно отпред. Ето защо, за да сте сигурни, че можете да го отворите за проверка и да разгледате вътрешността на машината за проверка.

За да определите местоположението, можете да използвате друг начин. Обикновено нагревателят се намира зад оборудването на следните производители: Zanussi, Kandy, Electrolux, Ariston, Indesit, Ardo.

В коли от Ханс можете да стигнете до необходимите ни части чрез гнездото. На машини на този производител с вертикално натоварване, той може да бъде разположен отстрани. Между другото, други вертикални шайби също могат да стигнат до нагревателя през страната на корпуса.

Как да премахнете нагревателния елемент на пералнята?

За да премахнем нагревателя, трябва да излеем вода от резервоара. За да направите това, можем или да поставим маркуча за източване на нивото на пода, или да завъртим филтъра за изпускателната помпа.

Между другото, за да премахнете течащата вода, можете предварително да подготвите парцал или да замените малък контейнер. След това ще трябва да изключим проводниците, които са прикрепени към нагревателния елемент. Премахваме TENСлед това усучете гайката, която е разположена в средата. А останалата шпилка с конец, тази, на която беше гайката, трябва да караме вътре. За да направите това, можете да го натиснете силно или леко да го потупвате с чук. След това трябва да вземем нагревателя с отвертка или нож и внимателно да го извадим от резервоара.

След като махнахме нагревателя, просто трябва да го проверим за производителност. Ако е дефектен, просто го сменете с нов.

Как да инсталирате нагревател?

  • Вземаме новия си (или работещ стар) нагревател и внимателно го вкарваме в отвора.
  • Необходимо е да се контролира положението му. Тя трябва да бъде същата като предишния нагревателен елемент. Не всякакви наклонности и други неща. Неговото прилягане трябва да е стегнато.
  • След като фиксираме частта си на ръка, бавно затегнете гайката.
  • Необходимо е нагревателният елемент да бъде фиксиран сигурно, но ако прекалите, можете да го изтръгнете от мястото му.
  • След това поставете жиците обратно на мястото си.
  • След това правим тестово измиване. Можете да стартирате програмата с нагряване до 60 градуса.

Ако всичко е наред, тогава върнете отстранената стена на кутията и върнете машината на обичайното си място. Измийте здравето си!

Между другото, за тези, които по-добре възприемат видеото, публикувахме видео, в което е заснет целият процес на подмяна на нагревателния елемент. Виж:

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини