Всичко за пералните машини

Как да сменим нагревателен елемент в пералня LG

подмяна десет в шайбата LgПералнята на LG започна да пере дрехи в студена вода, което означава, че в нея изгоря десетина. За да възстановите работата на машината, ще трябва да промените дефектната част. Да вършите такава работа самостоятелно е лесно. Ще се опитаме да ви помогнем, като опишем този процес възможно най-подробно.

Част Местоположение

Първо трябва да разберете къде се намира нагревателят в пералнята на LG. В автомобилите от тази марка десет са разположени под резервоара, достъпът до него се отваря през задната стена на корпуса. Следователно, просто трябва да изключите автомобила от комуникациите и да обърнете задния му капак към себе си. След като пералнята на LG е обърната към вас със задната стена, просто трябва да премахнете тази стена и веднага ще получите достъп до търсения артикул.

В този случай задвижващият колан не ни притеснява, тъй като повечето перални машини на LG имат директно задвижване, което означава, че не се споменава нито един задвижващ колан. Смесете пералня с тенг LG с всеки друг детайл е невъзможно. Въпреки че по-голямата част от тази част е вдлъбната в червата на миещата вана, два контакта стърчат, към които отиват много жици. И тези контакти са разположени точно в центъра на дъното на резервоара - отворете задната стена на пералнята и те ще бъдат под носа ви.

нагревател lg

В този случай нагревателен елемент на пералня от такава марка не е проблем, по време на неговия демонтаж и монтаж могат да възникнат трудности.

Какво е необходимо за ремонт?

Цялото очарование е, че замяната на нагревателен елемент в този тип пералня не изисква значителен брой инструменти, а вие ще вземете само нов работещ нагревателен елемент като материали. Това повдига първия въпрос: как да закупите нов нагревателен елемент, така че той да е добър, да пасва идеално и да е евтин?

Първо трябва да огледате старата част за знаци и обозначения. Ако можете да помислите за някои букви и цифри, препишете ги на лист хартия или по-скоро вземете стария нагревателен елемент и отидете с него директно в магазина за части за шайби. Ако това не е възможно и обозначенията върху старата десет не се виждат, тогава поне определете нейната мощност. Обикновено мощността на нагревателния елемент на марката пералня LG 1900 или 1950 вата, но се случва, коли с 2000 вата попадат.

Можете да закупите нова резервна част за пералня не само в родния си град или село. В онлайн магазина може да се поръча добър нагревателен елемент. Просто моля, не посещавайте едновременно съмнителни сайтове, изберете само топ онлайн магазини с добра репутация. Средната цена на нова десет е 10 долара.

Обикновено онлайн магазините на резервни части за перални машини в резултатите от търсачката са в горните редове.

Сега за инструментите. Няма нищо особено да се каже, тъй като отнема само:

 • Филипска отвертка
 • плоска отвертка;
 • всяка смазка;
 • мултицет;
 • 8 глава и тресчотка.

Сменете нагревателя

Подмяната на нагревателния елемент на пералня от тази марка първоначално ще изисква премахване на горния капак на пералнятав противен случай ще бъде невъзможно да премахнете задната стена. Не трябва да има проблеми, за да се свали горната корица, но ако въпреки това се появят трудности, прочетете съответната инструкция, публикувана на нашия уебсайт.

След това трябва да се отървете от винтовете, които държат задната стена, и след това лесно да я отстраните. Сега трябва да вземете телефона и да снимате позицията на проводниците върху контактите на PETN, за да не объркате нищо по-късно, в противен случай лесно можете да изгорите новата част, а в същото време и контролната платка. На следващия етап трябва да премахнете проводниците от контактите на нагревателния елемент, както и термистора.

променете десетПроверете нагревателя с мултицет. Ако имате някакви проблеми, прочетете статията, наречена Проверка на десетте на пералнята, В него характеристиките на проверката са описани много добре. След това правим следното.

 1. Намираме болт с гайка в центъра между контактите на нагревателя, поставяме глава на гайката и я развиваме.
 2. С дръжка на тресчотка нанесете лек удар върху болта, така че леко да не успее.
 3. Използвайки отвертка с плоска работна повърхност, ние внимателно нанизваме нагревателния елемент, или по-скоро неговата уплътняваща дъвка.
 4. След това дърпаме десетте за контактите внимателно, но силно, докато не излезе. Препоръчително е да го премахнете без да счупите контактите.
 5. Разглеждаме старата десет и я заделяме.
 6. Използваме пръстите си, за да премахнем отломки и мръсотия от дъното на резервоара, а след това изтриваме седалката под кърпата с парцал.

Преди да сложите нова десетка, проверете я с мултицет, изведнъж се ожени.

 1. Взимаме нов нагревателен елемент, смазваме дъвката му и след това поставяме частта на мястото си.
 2. Уверяваме се, че частта седи плътно, закрепваме гайката и поставяме проводници, след което сглобяваме и свързваме пералнята.

Въз основа на това можем да предположим, че подмяната на изгорялата част е била успешна. Както можете да видите, това е обикновен ремонт, който теоретично е достъпен дори за любител. Въпреки това, докато ремонтирате пералнята LG, не забравяйте безопасността, Преди да направите каквито и да е манипулации, изключете водата и захранването - внимавайте, късмет!

   

2 коментара на читателите

 1. Gravatar Anonymous аноним:

  Всичко се оказа страхотно! Благодаря ви!

 2. Значение Граватар значение:

  Всичко е разбираемо и разбираемо.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини