Всичко за пералните машини

Как да сменим нагревател в перална машина Candy

Подмяна на нагревателя в перална машина KandyАко пералнята Kandy не загрява вода, тогава най-вероятно нагревателят се е счупил. Този отказ се предхожда от различни грешки, които се появяват на дисплея, както и лошо нагряване. Често потребителят пренебрегва подобни предупреждения и това води до тъжни последици. Ако трябва да смените нагревателя в пералнята, трябва да решите нещо в близко бъдеще.

Ремонтът на перално оборудване е доста трудна задача и не всеки може да се справи с него. Възможно ли е да го провеждате сами или е необходимо да се обадите на майстор зависи от това доколко човек разбира такива ремонти? Нека разгледаме по-подробно този тип разбивка.

Нека започнем с подготовката

За да замените счупен нагревател в перални машини от този тип, не се нуждаете от голям набор от професионални инструменти. Качеството на отоплителното устройство също няма да играе специална роля. Основното е, че новата част е идеално подходяща за техниката на измиване и е евтина.

Първо трябва да решите кой модел на нагревателя е инсталиран в пералнята. Е, ако беше възможно да се разгледат надписите и знаците и да ги пренапишат. Ако някакви цифри и букви не се виждат, тогава е най-добре да вземете счупената част със себе си в магазина. При липса на такава възможност най-важното е да се определи силата на нагревателния елемент. Обикновено пишещите машини Kandy използват отоплителни устройства с мощност 1850 W, но в някои модели има нагревателни елементи, които са по-мощни.

Пералня TEN Kandy

Можете да закупите отоплително устройство, без да напускате дома си. Сега много онлайн магазини продават резервни части за перално оборудване и е много лесно да намерите необходимата част. Средната цена на такъв продукт ще бъде в рамките на 10 долара. За ремонт ще ви трябва такива инструменти:

 • тресчотка с глава за 8;
 • чифт отвертки (Phillips и плоски);
 • мултицет;
 • грес (всеки ще свърши работа).

Защо се разгражда и къде се намира частта?

Нагревателят в машината Kandy, както и в много други перални машини, е разположен под резервоара. Можете да стигнете до него само като премахнете задната стена на корпуса на нашата пералня. За да направите това, оборудването трябва да бъде изключено от комуникациите и върнато обратно към себе си. След като премахнете капака, вече можете да видите елемента, който търсите, но е трудно да стигнете до него поради задвижващия ремък, затова е по-добре да го махнете за удобство при работа.

премахнете задната стена на шайбата на Kandy

Нереалистично е да объркате нагревателния елемент с друга част, въпреки че е скрит в барабана за миене. Той е разположен точно в центъра на дъното на барабана и към него са свързани значителен брой проводници. Това е първото нещо, което хваща окото ви, когато отваряте задната стена на корпуса на пералното оборудване.

Отоплителните елементи на такива перални не са рядкост. Можете да ги закупите доста лесно в почти всички магазини. Трудности могат да възникнат по време на работата по подмяната му. Основните причини за повреда на нагревателния елемент на пералнята Kandy са:

 • резки промени в напрежението в електрическата мрежа;
 • неправилна работа на термистора;
 • неизправности в работата на контролния модул;
 • силно замърсена или твърда вода;
 • контакт с вода;
 • потребителска грешка
 • фабричен брак.
  Къде е нагревателят

Също така, нагревателят може да се счупи поради по-значителна повреда на пералното оборудване, например поради неправилна работа на контролния модул. В този случай обикновената подмяна на частта няма да доведе до желания резултат.

Ако подозирате, че е възникнала повреда именно заради модула, най-добре е да се свържете с професионален майстор.

Инструкции за ремонт

Първото нещо, което трябва да се уверите, че пералното оборудване е изключено от електрическата мрежа. След това изключете входящия клапан и, ако е възможно, източете останалата вода. Когато накланяте машината, тя може да стигне до детайлите, но това не може да бъде позволено.

Остатъчната вода се оттича през филтъра. За целта отворете долния люк, развийте филтъра и изчакайте, докато цялата вода изтича. Не забравяйте за резервоара за вода, който трябва да се подготви предварително и да се постави под долния люк.

източете пералнята за безопасност

Преди да демонтирате нагревателя от пералнята, е необходимо да премахнете задната стена. За целта развийте болтовете, разположени около периметъра на задния панел. Стената се издига малко и се отстранява.

Когато достъпът е отворен, можете да продължите с демонтажа и последващия монтаж на нагревателя в пералнята на марката Kandy. Частта е поставена под резервоара, а седалката й има заоблена форма. Първо трябва да: прекъснете захранващите проводници, да проверите повредата с мултицет.

Мултицет измерва съпротивлението и именно този режим трябва да бъде установен върху него. След това сондите се прилагат към контактите и устройството издава стойности. Работещият TEN трябва да излъчва съпротивление в диапазона от 20 до 30 ома.

Проверка на нагревателя на пишеща машина Kandy

TEN е надеждно фиксиран с помощта на затягаща плоча. За да премахнете нагревателния елемент, е необходимо централната гайка да се развие почти напълно (не е необходимо да я отстранявате). Болтът трябва да бъде избутан навътре и основата внимателно да се откачи с отвертка.

При демонтаж е необходимо да се следи състоянието на уплътнението. Повредите по него са строго забранени, в противен случай ще изтече вода.

След демонтирането е необходимо внимателно да се огледа гнездото на седалката. Тя трябва да е равномерна и чиста и затова трябва да се отстраняват замърсяванията и остатъците. Поради неправилна инсталация пералнята може да се счупи. Как да монтирам нагревател?

 1. Завийте леко гайката върху болта на нагревателя.
 2. Смажете уплътнението на нагревателя за лесно поставяне.
 3. Поставете внимателно уреда в отвора.
 4. Закрепете сигурно със стягаща гайка.
 5. Свържете проводниците.

В края на работата е необходимо да се провери дали има течове и дали нагревателният елемент загрява водата. За да направите това, пуснете пробно измиване с температура най-малко 50 градуса. Ако всичко е наред, тогава машината може безопасно да се използва.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини