Всичко за пералните машини

Как да сменим четките на пералня Samsung

Как да сменим четките на пишеща машина на SamsungСилният шум и напукване по време на работа на пералнята на Samsung ясно показват, че електрическите четки на двигателя са износени и трябва да бъдат сменени. Такива елементи са незаменими за автоматични машини с колекторни двигатели и изискват правилна грижа. На първо място, това се отнася до навременната проверка на тяхната цялост.

Частите се наричат ​​четки, но всъщност представляват въглероден накрайник, затворен в пластмасов калъф с пружина. С времето мекият ъгъл се изтрива и е необходимо спешно да започнете да сменяте четките на двигателя, в противен случай е възможно прегряване и повреда на двигателя. За да демонтирате старите и да инсталирате нови, е необходим минимум инструменти и знания - следователно, ремонтите могат да се правят самостоятелно. Подробни инструкции и препоръки са дадени по-долу.

Първо извадете двигателя

Ако не промените своевременно износените карбонови накрайници за нови, двигателят ще се влоши след няколко измивания. Инсталирането на нов мотор е изключително скъпа процедура, а цената на четките е с порядък по-ниска. На първо място, трябва да вземете мотора от шайбата, в която са разположени желаните четки. Първо изключете машината от електрическата мрежа и осигурете безплатен достъп до задната стена. След това пристъпете към демонтажа.извадете двигателя

 1. С помощта на отвертка отстранете задната стена на корпуса.
 2. Обърнете внимание на дъното - двигателят е разположен под резервоара на машината.
 3. Свалете задвижващия ремък (едновременно завъртете шайбата и я издърпайте към себе си).
 4. Освобождаваме електродвигателя от ремъка.
 5. Маркирайте с маркер местоположението на подходящи проводници.
 6. Изключете всички проводници (издърпайте съответните конектори).
 7. Развиваме болтовете или винтовете (от три до четири броя) и внимателно изваждаме мотора. Бъдете подготвени за тежкия двигател.

Важно! Препоръчва се да запишете всички действия, предприети от серия от снимки или бележки в тетрадка.

За да извадите мотора, ще трябва да положите някои усилия: дръпнете се, докато го завъртите в различни посоки. След извличане проверете и, ако е необходимо, избършете от прах. Сега поставяме частта върху равна, осветена повърхност и започваме директното разглобяване на желаните елементи.

Правим подмяна

В допълнение към отстранения двигател и използваната по-рано отвертка ще са необходими нови четки. Те могат лесно да бъдат закупени в сервизен център или специализиран магазин, като информират консултанта за модела пералня Samsung. Когато всичко е готово, продължете както следва:

 • завъртете мотора от едната страна и развийте фиксиращите винтове;
 • намираме четки, които са разположени от двете страни на тялото;
 • една по една премахваме четките, като натискаме съществуващия лост с отвертка.

Внимание! Не забравяйте, че е по-добре да направите снимка в коя посока е скосена жаравата - с грешно местоположение машината ще блести.

След това внимателно проверете детайлите. Ако стърчащата част на въглищата е по-малка от 1,5 сантиметра, тогава проблемът е в четките, в противен случай проблемът с треперенето и шума се крие другаде. Почистваме повърхността на двигателя с помощта на “нула” шкурка и парцал, като премахваме удари, прах и драскотини. Закрепете здраво четките (тези елементи винаги се сменят по двойки, дори ако една от тях е безопасна и здрава).

премахнете четкитеАко не е възможно да закупите пълноценни четки в специален калъф, можете сами да смените въглеродния перваз. За да направите това:

 • разглобете пластмасовата обвивка, разделяйки я на две половини с ръце;
 • спойка износената плоча с поялник, отстранете и изправете пружината;
 • след това вземаме нова четка, измерваме нейната дължина, която трябва напълно да съответства на случая;
 • ние калайдисваме, почистваме контакти, изправяме жица и, като се ръководим от бронзов водач, вмъкваме въглища. Остава само да спойкате проводниците и да щракнете корпуса.

Ремонтът завършва с връщане на двигателя на мястото му.За да направим това, отново се обръщаме към първоначалните инструкции и действаме от края. Основното е да затегнете плътно ключалките и да проверите направените преди това снимки и записи.

Последната точка ще бъде тестване: включваме режим на въртене или бързо измиване и слушаме. Има вероятност за първи път моторът да работи доста силно, докато инсталираните четки не бъдат "разтрити". Ако не можете да чуете чужди удари и треска, напомнящи триенето на пясъка, тогава инсталацията е извършена правилно.

Няколко полезни съвета

За да смените четките на пералнята на Samsung за дълго време и да не ги помните пет или седем години, трябва да запомните някои препоръки. Ако те не бъдат пренебрегвани, няма да се налага скоро да се правят многократни ремонти. Направете списък на същите тези препоръки.

 1. Компетентен избор на части. Най-оптималното е да премахнете повредените четки, да пренапишете марката на шайбата и електродвигателя, за да се покажат в магазина. Представена е широка гама от универсални модели, но е по-добре да изберете "родни" фабрични части. Купуването на използвани артикули не се препоръчва.
 2. Симетрична подмяна. Четките се сменят само по двойки, дори ако една от тях не е повредена.
 3. Редовна проверка. Веднъж на всеки шест месеца е необходимо да се инспектират инсталираните четки. Изпъкналият връх трябва да е по-дълъг от критичния знак от 1,5 сантиметра.
 4. Пестелив режим. Първите 10-15 измивания не можете да заредите резервоара до максимум - четките трябва да "свикнат" на ново място.
 5. Постоянен мониторинг. Трябва да знаете признаците на дефектни електрически четки, включително внезапно спиране на машината, поява на нехарактерни шумове, лошо въртене на прането и поява на горяща миризма.

Поставянето на нови четки вместо повредени е проста задача, особено ако се ръководите от горните инструкции и действате много внимателно. Основното нещо е да не бързате, да спазвате правилата за безопасност и да придобивате висококачествени части, подходящи за конкретен модел. Въпреки това, тези, които не са уверени в своите способности, е по-добре да се свържат със сервизното обслужване.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини