Всичко за пералните машини

Как да смените захранващия кабел на пералнята?

Как да смените захранващия кабел на пералнятаАко трябва да смените захранващия кабел на пералнята, тогава не отлагайте този ремонт. Подозрителните следи от изгаряне, силните удари или очевидните повреди бързо ще доведат до късо съединение и пожар до пожар. Да се ​​надявате на чудо не си струва - по-добре е незабавно да изключите захранването, да се обадите на капитана или да поемете въпроса сами. Освен това сменете жицата, която не достига до изхода. Ако решите да го направите сами, след това изучете инструкциите стъпка по стъпка.

Описание на процедурата за подмяна

За да смените захранващия кабел на машината, достатъчно е да отделите 30 минути и да подготвите стандартен набор от инструменти. Така че ще ви бъдат полезни изолационна лента, отвертка и нож. След това проверяваме дали захранването е изключено и изключваме подаването на вода към пералнята. Изцеждаме и останалата течност, като отваряме техническия люк в долния десен ъгъл на корпуса и използваме аварийния дренаж. По-нататък действаме както следва.

  1. Разширяваме шайбата на 90 градуса и я поставяме върху онази странична повърхност, до която има приемник за прах. Категорично е забранено да преобръщате машината от другата страна - водата от разпределителя ще предизвика теч и повреда на таблото за управление.
  2. Изключете дъното, като развиете осемте болта.
  3. Търсим филтър за смущения, към който е свързан захранващият кабел.как се прекъсва жицата
  4. Разхлабваме винтовия монтаж на интерференционния филтър, изместваме го и го повдигаме от тялото на машината. Стискаме вътрешните скоби на пластмасовата запушалка и я изстискваме.
  5. Преместваме кабела и го натискаме вътре, след което достъпът до филтъра ще се отвори.
  6. Изключете защитата от наслагване и освободете контактите на проводника.

Спомняме си цветната маркировка на сърцевините - зелените нюанси означават "земя", фазата е маркирана в черно или кафяво, а "нулата" е боядисана в синьо и синьо.

Преди да започнете да изключвате контактите на кабелите, трябва да се погрижите за маркирането или фотофиксирането. Необходимо е да се маркира фазата, заземяването и нулата, така че по време на монтажа да не объркате местоположението на проводниците. След като разширим клемите и внимателно издърпаме кабела от шайбата. Новият проводник е свързан в обратен ред.

В какви случаи сменят жицата?

Ако току що закупеният кабел е надежден, тогава с течение на времето и с неправилна употреба той се прегрява, разтопява и се превръща в истинска заплаха. Основната причина за прекомерна топлина е свързването на кабела към слаб електрически контакт. Стандартна перална машина генерира около 2 кВт мощност, което изисква отделен контакт и персонална машина на таблото.

Пералните не могат да бъдат свързани към захранването чрез удължителни кабели и тройници.

В допълнение към неправилна връзка, често срещаните проблеми могат да доведат до необходимостта от смяна на кабела.

  • Фабрични дефектни щепсели или проводници, както и техните механични повреди. Ако има нарушение на целостта, ще започне топене, последвано от пожар. Проблемът ще бъде докладван от характерния рязък дим от горяща пластмаса. Забранено е използването на разтопен щепсел или шнур - контактите се повреждат и прегряват, което при по-нататъшна работа ще доведе до пълноценен пожар.
  • Счупване на кабела поради многократно огъване. Повтарящият се силен удар на шнура провокира счупване на сърцевината и загуба на контакт. Токът не достига до машината, „изгубен“ в изолация. Опитите за изрязване на проблемното място и усукване на проводниците с електрическа лента няма да спестят ситуацията - такива връзки са опасни от пожар и ненадеждни.проводник с такива повреди не може да се работи
  • Подобен проблем възниква при счупени или предавани шнурове. Например при неточно движение на пералнята, когато кабелът падне под дъното или крака. Невниманието ще доведе до скокове на мощност, хаотично включване и изключване на тока, докато контактът изчезне завинаги. Отстраняването на повредената зона и усукване на сърцевините също няма да работи - само пълна подмяна на мрежовия кабел.

Има безпроблемна опция - недостатъчна дължина на фабричния кабел. Пералната машина е свързана към електричеството само директно, без да се използва удължителен кабел, което не винаги е възможно. Изходът ще бъде заместител на по-дълъг аналог. За целта трябва да закупите готов нов мрежов кабел в специализирани магазини. Или го сглобете от нулата: купете тел с дължина от 2 до 4 метра PVS 3 марка 2.5 и сгъваем щепсел. Кабелът се подменя по същия начин, както при работа с повреден проводник.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини