Всичко за пералните машини

Как да смените дръжката на вратата на пералня Indesit

Как да смените дръжката на вратата на пералня IndesitДръжката на вратата е най-„възпаленото“ място в пералните машини Indesit. Човек трябва само да увеличи налягането или да го издърпа рязко към себе си, тъй като пружина или пръчка изскача в заключващия механизъм. Резултатът ще бъде заключен резервоар и необходимостта от ремонт. За щастие можете да премахнете ключалката, да отстраните проблема и да смените дръжката на вратата на люка сами. Прочетете подробните инструкции по-долу.

Първо трябва да отворите люка

Счупената дръжка е неприятна и обезпокоителна и първо трябва да отворите люка на машината. Първо, запекът се проваля, когато се опитва да вземе прането след края на следващия цикъл и собственикът на шайбата се притеснява за нещата, които остават заключени. Второ, промяната на дефектната част през стената няма да работи. Затова първо обръщаме внимание на отключването на ключалката на вратата. Най-лесният начин за машините Indesit е да използват въже:

 1. Намираме дълга тънка дантела.
 2. Предаваме го между вратата и тялото.
 3. Издърпайте краищата от двете страни.
 4. Разбор на чисти неща.

Ако няма въже под ръка, продължете по друг план, стигайки до замъка през горната или долната част на устройството. В първия случай махнете горния капак, като развиете няколко винта от задната страна. Връщаме се от предната страна на машината и натискаме панела далеч от себе си до характерно щракване. След това наклонете тялото назад, докато резервоарът се придвижи към задната стена. Остава само да залепите ръката си при запека и да отворите люка. Във втория вариант ще трябва да повторите същите стъпки, просто започнете от долния капак.

Отваряне на вратата с дантела

Ремонт без подмяна на части

Не всяка повреда на механизма за заключване на вратата задължително изисква пълна подмяна. Вероятно е дръжката да се е счупила поради паднал щифт, пружина или език. В такива случаи е достатъчно да затегнете и затегнете елементите малко, за да възстановите предишния ред и да установите безпроблемно отваряне на люка.

За да определите степента на неприятностите, първо трябва да разглобите вратата. Премахването става съгласно следния алгоритъм:

 • изключете машината от електрическата мрежа и изключете подаването на вода;
 • развийте двата винта, придържащи вратата към тялото на машината;
 • поставихме отстранената врата на равна повърхност, така че стъклото да "гледа" нагоре;
 • развийте всички винтове, разположени около периметъра;
 • извадете всички пластмасови ключалки с плоска отвертка;
 • изключете външната част, чашата и я извадете настрани.

Важно! Препоръчва се да се фиксират всички манипулации към камерата, за да се улесни процесът на повторно сглобяване.

махнете вратата на люка и я разглобете

Остава вътрешна част, върху която не е трудно да се намери разрушен замък. Внимателно огледайте дръжката, особено металния щифт, пружината и пластмасовия език. Изброените заключващи елементи трябва да са на мястото си, а летящите части могат лесно да бъдат открити и върнати в първоначалното си положение. След като съберем вратата обратно и проверим работата на ключалката.

Сменете дръжката

Когато по време на демонтаж се намерят напукани или счупени части, ремонтите вече няма да помогнат. Най-често пластмасовият език или основа стават неизползваеми и няма да можете да ги купите отделно - ще трябва да смените изцяло дръжката на отваряне на пералнята Indesit. Подобна работа е извън силата на всеки човек.

Някои майстори предлагат да залепите чипове с поялник или да инсталирате метална ключалка от други модели перални на мястото на първата. Поправените по този начин дръжки нямат гаранции за дългосрочна и безпроблемна употреба. В близко бъдеще замъкът ще трябва да бъде променен, така че е по-добре да не отлагате неизбежното и да не губите напразно време, усилия и нерви.

сложи нова писалкаРезервна част може да бъде закупена в сервизен център, но е по-евтино да поръчате подходяща писалка от онлайн магазин. Приблизителната му цена е 250-400 рубли, но скъпите модели няма да бъдат по-издръжливи.И в двата случая се използва пластмаса, която лесно се поврежда от пренебрегване. Поставете новата писалка ще ви помогнат следните инструкции.

 1. Изваждаме и разглобяваме вратата по гореспоменатата схема.
 2. Стигаме до ключалката и изваждаме щифта с отвертка отстрани.
 3. Алтернативно отстранете пружината, езика и самата дръжка.
 4. Монтираме нова част в специални канали.
 5. Поставете пружината и езика на места.

Металният прът е монтиран последен. След като фиксираме всички елементи на заключващия механизъм, проверяваме дали дръжката „ходи“. Ако натискаме плавно и до края, събираме вратата и се връщаме обратно към люка. За да направите това, стартирайте предната чаша под дръжката, покрийте с външен капак и натиснете, за да задействате ключалките. Остава само да затегнете всички винтове и да закрепите вратата към корпуса на шайбата.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини