Всичко за пералните машини

Направете сами подмяна на дръжката на вратата на люка на пералнята!

Дръжката на вратата на вратата на пералнята се е счупилаЗа съжаление, всички детайли на пералнята имат един или друг експлоатационен живот. Те могат периодично да се провалят. В допълнение, те могат да станат неизползваеми поради неправилна работа. Ако дръжката на вратата на люка се е счупила, тогава тя трябва да бъде сменена. Обикновено компонентът на дръжката, който е изработен от пластмаса, се откъсва. Това е доста често срещана разбивка.

Преди да продължите със подмяната, трябва да изключите машината от електричество. След това трябва да премахнете самата врата. Той е фиксиран към тялото с две бота. Те могат да бъдат усукани с помощта на отвертка или звездичка (различните модели имат различни модели). След това поставяме отстранения люк на твърда равна повърхност, така че болтовете, които го свързват, да са отгоре. Ще трябва да развием тези болтове. След това с помощта на шлицова отвертка или нож трябва да откъснете частта от вратата, разположена в горната част, и да я извадите.

Подмяна на дръжката на пералня

Сега обръщаме вратата на пералнята и отвиваме външната част от тази вътре. След това извадете стъклената част и я оставете настрана. И поставете вътрешната част на гърба на плътна равна повърхност. Така стигаме до дръжката, която трябва да бъде заменена. След това препоръчваме да направите снимка на нейното местоположение и методи за фиксиране. Фотографията ще ни помогне да не сгрешим, когато събираме люка.

Пластмасовата дръжка е фиксирана с щифт. Този щифт трябва внимателно да премахнем. За да направите това, преместете го на една страна и след това го вземете. Когато изваждате щифта, първо можете да извадите пластмасовата дръжка. След пролетта и куката. А неизправността е доста често срещана, когато се откъсне възможно най-близо до мястото, където е фиксирана с щифт.

Инсталиране на нова дръжка и сглобяване на люка

Надяваме се, че вече сте закупили комплект за подмяна на дръжка за вашата пералня. По правило той се продава или поръчва в сервизните центрове.

Състои се от:

 • Пластмасови дръжки,
 • Метален щифт
 • Куката, която, когато е затворена, влиза в ключалката на люка,
 • И връщащата пружина.

Нова дръжка на вратата на пералнятаМонтирането на нова дръжка започва с монтажа на пружина. Той трябва да бъде поставен така, както се е намирал старият. Тоест, на специално пригодено място, така че да влиза в специални дупки. След това трябва да инсталирате заключващата кука. Ако не си спомняте как трябва да бъдат разположени и закрепени, тогава можете да разгледате снимката, която сте направили по-рано.

След това трябва да поставим щифта. Но трябва да направите това само в една дупка. За да можете след това да поставите писалката. За целта дръжте пружината и щифта с другата си свободна ръка. След това вмъкваме дръжката и я фиксираме на правилното място, като удължаваме щифта. Щифтът трябва да премине през специалните отвори на дръжката и да влезе в противоположния отвор на люка. В процеса на тази част от работата ще трябва да държите дръжката в определено положение. Това се прави, така че краят на щифта да не се отклонява и да влезе в противоположния отвор без проблеми.

Когато щифтът най-накрая заеме мястото си, трябва да проверите правилното положение на дръжката. Тя трябва леко да се остави настрана поради действието на пружината. Ако пружината не отблъсква дръжката, значи сте я поставили неправилно. Ще трябва да разглобите дръжката отново и да монтирате отново заключващата кука с пружината.

Тогава просто трябва да съберем вратата на люка на пералнята и да я върнем на правилното място. Уверете се, че всички части са здраво свързани и фиксирани с винтове.

За да демонстрираме ясно целия процес, към него прикачваме два видеоклипа:

Подмяна на дръжката на люка в пишещата машина

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Анатолий Анатолий:

  Дръжката също може да бъде залепена. Дихлороетан - замазка - сушене 2 дни

  • Граватар Жадира Zhadyra:

   И как да лепим? Бихте ли написали подробно пластмасовата дръжка е счупена и не можем да намерим химикалките, които да заменят новата.

 2. Граватар Любов обичам:

  Моят капак на вратата се счупи.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини