Всичко за пералните машини

Как да сменим колан на пералня Virpul

Как да сменим колан на пералня VirpulЗадвижващият колан в пералнята Virpul е отговорен за въртенето на барабана. Следователно, ако тази част не е в ред, барабанът просто няма да работи. В някои случаи задвижващият колан просто лети и лесно може да бъде върнат на мястото си, но ако има някакви дефекти, ще трябва да инсталирате нов елемент. Тази статия ще говори за това как да смените колан на пералня Whirlpool.

Защо става лошо?

За да разберете какъв е проблемът, трябва да премахнете стената на шайбата и да погледнете вътре. И така, кои са основните причини коланът да лети?

  1. Неизправност на ролката Шкива е устройство, което предава въртящ момент на барабан от двигател. За правилната работа на тази част е необходимо да се спазва баланса на натоварването на барабана. Ако е счупен, задвижващият колан не издържа на напрежение, скача и спира машината.
  2. Коланът може просто да се износва. За удобство съвременните перални машини се опитват да бъдат максимално компактни, а частите са много близо една до друга. Поради този дизайн, задвижващият елемент може да се повреди много по-рано от датата на падеж поради елементарно износване.
  3. Неравновесието в товара на пране може да доведе не само до проблеми с шайбата. Като правило, ако барабанът е претоварен, съдържанието му се премества на една страна и при натискане се натиска върху барабана, което може да удари резервоара с висока скорост. Това отново може да доведе до "изплъзване" на задвижващия колан и спиране на пералнята.
  4. Във всяка пералня има лагери - част, която поема основния товар по време на работа на машината, за да намали влаченето и да улесни въртенето на частите. От време на време лагерите трябва да бъдат подменяни и ако не го направите навреме, всички части ще вибрират силно. Включително и прословутата шайба. Така коланът може не само да отлети, но и да се разкъса.лагерите често се износват
  5. Понякога коланът се къса с рядка употреба на уреда. Това изглежда невероятно, но при рядка употреба някои части от задвижването изсъхват и в резултат на това, когато прането стартира неочаквано, те се търкат и чупят.

Как сигналната машина Virpul сигнализира на собственика, че задвижващият колан не е наред? По правило кодът за грешка се показва на дисплея по време на самодиагностика на машината, но това не винаги се случва. Понякога измиването започва без проблеми, но барабанът се върти много бавно и издава странни нехарактерни звуци. Понякога миенето изобщо не започва, тъй като барабанът не се върти, докато лесно се движи под физическо въздействие, например, ако го завъртите на ръка.

Важно! Ако откриете проблем, не го отлагайте с решение, защото разкъсан колан може да закачи сензори или окабеляване и да ги повреди, което е много по-опасно.

Прогресът на поправката

Всяка операция ще се справи с операцията по инсталиране или подмяна на задвижващ елемент. Основното нещо е да не бързате и да спазвате предпазните мерки за безопасност. Например, преди да започнете работа, изключете пералнята от всички комуникации, подгответе контейнера за източване на водата и съберете цялата останала вода там, като изключите всмукателния маркуч от задната стена. Едва сега можем да започнем демонтирането на машината.предварително добавете вода

За да направите това, развийте всички винтове около периметъра на задната стена с отвертка Phillips и я извадете. Веднага ще видите колана, който трябва да се провери за повреди. Също така, не забравяйте да инспектирате елементи наблизо: окабеляване и сензори.

Ако няма проблеми със сензорите и окабеляването и коланът трябва да бъде сменен, ще разберем как да го направим. Между другото, подмяната и настройката на колана се извършва по същия начин! За целта продуктът първо трябва да се издърпа върху вала на двигателя, а след това върху шайбата, като същевременно го превъртате с една ръка и дърпате колана с другата ръка. Ако направите всичко правилно, частта ще бъде разположена като в специален жлеб. Уверете се, че е така. След това можете да завиете обратно задната стена, да свържете машината към водопровода и електрическата мрежа и да започнете измиването. Ако барабанът се върти според нуждите, поздравления, вие се справихте със задачата!отваряне на капака поставете колана на място

Преинсталирането и подмяната на колана на двигателя на машината Virpul е една от най-простите операции, свързани с ремонта на перални машини. Следователно всеки може да се справи сам с него.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини