Всичко за пералните машини

Как да смените колана на пералня Samsung

Подмяна на колан на SamsungПодмяната на задвижващия колан в пералнята може да се отнесе към ремонта със средна сложност. Може да се направи у дома, спестявайки от 500 до 1000 рубли на работа.

Затова решихме да опишем как се замества коланът в пералня Samsung.

Алгоритъм за замяна

Първо трябва да изключите автомобила от електрическата мрежа и комуникациите, за да разположите по-удобно оборудването. Машината трябва да бъде обърната обратно към себе си. Следвайте инструкциите по-долу:

 1. Развийте винтовете, които държат задния капак и го извадете. При някои модели задният капак може да не се появи, след което премахнете горния капак, и цялата работа ще трябва да се извърши през горната част на машината.
 2. Вземете плоска отвертка и дръпнете колана с нея.
 3. Издърпайте колана от каналите на шайбата, като леко го преместите отстрани.
 4. Докато държите колана с една ръка, завъртете шайбата с другата ръка. В резултат на тази манипулация коланът ще излети и може да бъде издърпан от колата. Ако коланът е рошав и част от него е навита около двигателя, не забравяйте да извадите всички части.
 5. Сега вземете нов колан.

  Важно! Купете 127-сантиметров колан с пет нишки, като например колан Megaden. Изработена е от висококачествен каучук и има найлонови вложки.

 6. Поставете колана на ролката на двигателя, така че каналите да съвпадат. Ако коланът трябва да се премине през горната част на пералнята, тогава използвайте здрава нишка или парче от стария колан. Завържете го към нов колан и го спуснете в машината, като държите с едната ръка, с другата ръка поставете колана на двигателя.
 7. Сега дръпнете колана на ръка, а с другата ръка го поставете върху страничните канали на шайбата.
 8. Докато държите колана в напрежение, завъртете макарата по посока на часовниковата стрелка, коланът ще се облече.
  подмяна на задвижващия колан
 9. Проверете работата, като завъртите макарата.
 10. Сглобете пералнята, започнете пробното измиване.

Симптоми на отказ на колана

Коланът в пералнята на Samsung е слаба точка. Той се износва след три години работа на машината. Това е всичко, защото тристранната силиконова каишка на Samsung е инсталирана на машини на Samsung, така че нейната издръжливост оставя много да се желае. Можете да разберете, че коланът е дефектен от следните симптоми:

 • барабанът не се върти в пералнята, въпреки че чувате, че двигателят бръмчи;
 • с малко натоварване на барабана, двигателят не може да го завърти, виждате как барабанът се завърта и не започва да се върти, това означава, че коланът се е опънал;
 • барабанът спира да се върти, когато е напълно зареден, но се върти добре, когато натоварването е малко;
 • неизправност на колана може да бъде открита чрез разбъркващи звуци, но това е, когато коланът е стратифициран и докосне тялото на машината. Това е опасно, защото части от колана могат да хванат електрическото окабеляване и да го счупят.

По този начин забавянето в подмяната на колана не си струва. Необходимо е незабавно да се елиминира подобна неизправност. Надяваме се, че сега знаете как да смените колана в машина на Samsung и можете да си купите резервна част във всеки магазин и това ще ви струва около 1500 рубли. Прочетете за други неизправности на автомобили от тази марка в статията Ремонт на пералня Samsung.

   

6 коментара на читателя

 1. Граватар Павел Paul:

  Наистина помогна за смяна на колан за видеоклип без заден капак на Samsung. Благодаря ви!

 2. Граватар Василий Василий:

  Страдах със силиконов колан за около 20 минути, докато не го нагря в гореща вода (не вряща вода). Той падна на мястото си без никакви проблеми.

 3. Граватар Калик Kalik:

  Облечена, благодаря 🙂

 4. Граватар Людмила Людмила:

  Днес сами заменихме колана! Благодаря за съветите. Преди това бяха извикани трима майстори, тъй като машината не развива обороти по време на въртящия се цикъл.Първият предложи да се замени лагерите. Отказах се, ремонтът беше скъп. Вторият замени нещо, взе 2 хиляди рубли, но всичко се повтори отново. Обадиха се отново, той каза, че Samsung дълго време излага нещата. И сега барабанът напълно спря да се върти. Самите те решиха да погледнат и видяха, че коланът е отлетял. Купихме нова, с трудност, инсталирана през дъното на колата, защото страничните стени не са премахнати. Да, ако сте чели симптомите преди, тогава нямаше да страдате толкова дълго. Благодаря отново!

 5. Граватар Виктор победител:

  Красив, помогна много!

 6. Граватар Андрей Андрю:

  Благодаря помогна!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини