Всичко за пералните машини

Как да смените колана на пералнята

Подмяна на колана в пералнятаКак да разбера, че трябва да смените колана на пералнята? Проблемите с колана могат да възникнат по няколко начина. Барабанът на машината може да не се върти по време на пране. В този случай също са възможни неизправности на двигателя или управляващия модул. Но тъй като проверката на целостта и влошаването на задвижващия ремък е най-проста, препоръчваме да започнете с него.

При тази неизправност може да има няколко причини за появата й, които са свързани специално с колана. Тя може да се счупи, в този случай тя трябва да бъде променена. Може да отлети. В този случай тя трябва да бъде върната на мястото си. И ако той лети често, по-добре е да го замените с нов. Освен това може да се износва толкова много, че просто да се изплъзва. За да сте сигурни, че това е проблемът, опитайте да завъртите барабана на ръка. Ако се върти много лесно, тогава коланът не е в положението си.

Ако барабанът все още се върти, но прави малко или не напълно, тогава проблемът най-вероятно е в износването на колана. И също си струва да се промени.

Сменете колана

Задният капак на пералнята се сваляЗа да променим независимо коланчето, трябва да стигнем до задната част на машината. След това трябва да развиете болтовете, които закрепват капака на гърба на пералнята. За целта ни е необходима обикновена отвертка Phillips. Когато всички болтове се развият, премахваме капака и преди това Подмяна на колана в пералнятаотваряме ролка. Ако върху него има стар колан, след това го махнете. За целта го издърпайте в неговата посока, като същевременно завъртите шайбата. Ако коланът се подхлъзне или е скъсан, тогава той е вътре в калъфа. Тя трябва да бъде намерена и извлечена.

Колан за пералняСлед това вземаме колана, който искаме да инсталираме. Слагаме го първо на двигателя, а чак след това и на шайбата. За да го поставите на ролка, е необходимо първо да издърпате колана върху част от кръга, а след това да го завъртите. След това регулирайте колана и се уверете, че той се вписва плътно в жлеба. След това завъртете шайбата няколко пъти, за да се уверите, че всичко работи правилно.

И след това можете да върнете задния капак на мястото си, затегнете болтовете и проведете изпитателно измиване. Както видяхте от собствения си опит, целият процес е доста прост и не изисква специални умения.

Ако нямате колан за подмяна, тогава той може да бъде закупен в организации, занимаващи се с ремонт и поддръжка на домакински уреди. Как да ги намерите? Най-лесният начин да намерите такава организация в голям град е да използвате интернет. Yandex, Google, както и други търсачки ще ви помогнат да намерите това, от което се нуждаете.

Видео инструкция

Между другото, можете също да видите как да замените колана на пералнята със собствените си ръце в следния видеоклип:

Тази разбивка има свои причини. И е по-добре да знаете предварително списък на възможните причини, които ще доведат до такава неизправност. По този начин може да се предотврати повторната повреда.

Причините за тази неизправност

  • Такава неизправност може да възникне по различни причини. Например, често коланът се износва много бързо на тесни перални машини. Това се дължи на факта, че се намира доста близо до случая. И в резултат на износване резервоарът може да се люлее по време на измиване. И работният колан може да докосне калъфа. От това той се измъква.
  • Шалът се е счупил или се е появила пукнатина върху него. Макарата е изработена от доста крехък метал. А при неправилна работа или фабрични дефекти може да се счупи. Съответно коланът ще отлети или ще се счупи.
  • Неизправните и износени лагери също могат да причинят вибрирането на шайбата. И нашата каишка просто се изплъзва от нея.
  • Също така причината може да е дисбаланс на изтритите артикули или претоварване на машината с мръсно пране.
  • В пералните машини с най-високо зареждане такава неприятност може да възникне след 7-8 години работа.Това се дължи на деформацията на пластмасовия резервоар, която може да промени формата си с течение на времето.
  • Друго счупване на колана може да възникне, ако машината се използва много рядко. Колан, който остава в същото положение за много дълго време, може да изсъхне. Което е причината за скалата.
   

1 коментар на читателя

  1. Граватар Татяна Татяна:

    Благодаря ви! Успях сам да облека летящ колан! Благодаря ти от сърце, не трябваше да се обадя на господаря и да платя.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини