Всичко за пералните машини

Подмяна на превключвателя за налягане на пералнята (реле, сензор за ниво)

Превключвател за налягане на пералняСмяната на превключвателя за налягане е необходима, когато пералнята излива твърде много вода. Това е най-честата неизправност с тези симптоми. Също така некачествените повдигания на пране също могат да бъдат свързани с тази повреда.

Превключвател за налягане, той също е реле и сензор за ниво, е необходим, за да контролира количеството вода, постъпващо в резервоара на машината. И ако сте убедени, че проблемът е в него, тогава трябва да закупите нов сензор за ниво, за да замените този, който се счупи.

Как да изберем и къде да закупя превключвател за ниво на пералня?

За да закупите точно превключвателя за налягане, от който се нуждаем, струва си да разберете едно просто нещо: трябва да закупите точно частта, която е подходяща за вашия модел пералня. И за това трябва да изясните точното пълно име на вашите домакински уреди.

По принцип превключвателят на ниво може да бъде от няколко типа. Или по-скоро:

  1. три
  2. И две камери

Релето е маркирано с двуцифрено число. Първият номер е номерът на групата, а вторият - номерът за контакт. С тези обозначения не е нужно да заравяте главата си. Просто помнете името и модела на вашата пералня.

Можете да закупите нов сензор в сервизните центрове, участващи в ремонта на големи домакински уреди. Можете да го закупите и онлайн. За целта използвайте всяка търсачка и намерете онези организации, които продават резервни части за перални машини. И просто им се обадете.

Как работи датчик за ниво?

Нека да разгледаме как функционира превключвателят на нивото в машината. Преди да започнете всяко измиване, е необходимо да направите вода в резервоара. Водата преминава през входящия маркуч от водопровода в резервоара на пералнята. Когато се изтече вода, тя попада в дозатора, където изплаква почистващия препарат или друг препарат, който използвате за измиване.

Когато вече има достатъчно вода в пералнята за измиване, превключвателят за налягане информира контролния модул за това. Модулът от своя страна сигнализира, че пълненето трябва да бъде спряно. В случай, че сензорът за ниво е станал неизползваем, той не информира модула, че трябва да бъде спряно подаването на вода. Така машината продължава да се пълни с вода.

Ако се интересувате от процеса на работа на тази част и искате да научите повече за нея, тогава можете да гледате видео, в което е показано, и да говорите за това как работи:

Как да замените превключвателя за налягане (превключвател на ниво) със собствените си ръце?

Подмяна на превключвателя за налягане в пералнятаЗа да стигнем до превключвателя за налягане трябва да премахнем горната част на пералнята. Нарича се още капакът. Капакът е фиксиран с два винта, които са разположени на гърба на машината. След като ги развиете, трябва да натиснете капака от предната част на машината назад. Това се прави така, че да излиза от каналите. И може да бъде премахната.

В повечето модели перални сензорът за ниво е разположен в горната лява част. За да свалите превключвателя за налягане, трябва да разхлабите скобата на маркуча и да затегнете самия маркуч. След това премахнете всички клеми с проводници.

Ако се притеснявате, че не можете да си спомните позицията на проводниците, тогава преди да ги направите, можете да направите снимка на телефона или камерата си.

Преди да инсталирате нов превключвател за налягане, уверете се, че клемите не са покрити с отлагания и че маркучът не е запушен. Ако не друго, тези части могат да бъдат допълнително почистени.

След това извадете неработещия датчик за ниво и го заменете с закупен работещ сензор. След това отново поставяме капака и започваме тестовото измиване. Това беше всичко, което трябваше да се направи. И сега просто трябва да ви пожелаем най-голям късмет в това сами да смените превключвателя за налягане!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини