Всичко за пералните машини

Как да сменим лагерите в пералня с най-голямо зареждане

Как да сменим лагерите в пералня с най-голямо зарежданеПодмяната на лагерите във вертикално положение е доста трудоемка процедура. Разбирането, че всички отстранени компоненти на устройството ще трябва да бъдат поставени обратно на място след инсталирането на нови лагери, може да ви накара да се съмнявате в силата си, но не се разстройвайте преди време. Можете сами да направите подмяната, без да прибягвате до помощта на професионалист, просто трябва внимателно да прочетете ръководството за действие.

Вземете някои инструменти

И така, все пак сте решили за независим ремонт на шайбата. Преди да продължите с демонтажа на машината, уверете се, че са налични всички необходими инструменти за работата. По време на процеса на ремонт ще ви трябва:

 • отвертки от два вида: Филипс и плосък;
 • отвертка;
 • отворени ключове с различни размери;
 • комплект шестоъгълници;
 • метален прът

инструменти за разглобяване на перални машиниВ допълнение към инструменти ще ви трябват нови части, които ще бъдат инсталирани на мястото на повредените. За целта разберете пълното име на вашата пералня с най-голямо зареждане. Марката на устройството може да се намери в инструкциите за оборудването или от надписа върху тялото на машината.

Пълното име на модела ще опрости търсенето на нови компоненти.

Можете да закупите лагери или в специализирани търговски обекти, или като направите поръчка в уебсайтовете на онлайн магазините. За да замените повредените части, ще трябва да закупите:

 • комплект лагери за конкретен модел пералня. За машини с най-голямо зареждане са предвидени сглобяеми накрайници на шублери;
 • маслени уплътнения. Избрани в съответствие с ремонтираната автоматична машина;
 • специална грес за маслени уплътнения и лагери;
 • WD-40 универсална аерозолна смазка (или друга течност със сходен принцип на работа).

Когато всички инструменти и аксесоари са готови, можете да започнете да подготвяте шайбата. За да направите това, изключете го, изключете маркучите за всмукване и източване. Най-добре е да имате смартфон с добра камера в ръка, както и тефтер с химикалка. В процеса на анализ на оборудването е по-добре да снимате всеки етап, да правите снимки, как трябва да бъдат разположени части, окабеляване и контакти, ако е необходимо, да правите бележки в тефтер. Тази предпазна мярка ще ви помогне да сглобите пералната машина с най-голямо зареждане правилно и бързо.

Подготовка и демонтаж на шайбата

След като машината е изключена от захранването и домакинските комунални услуги, можете да продължите да разглобявате устройството. За работа е необходимо да осигурите безплатен достъп до машината, така че е по-добре да я прехвърлите в просторна стая или гараж. Така че алгоритъмът за по-нататъшни действия ще бъде следният:

 • На първо място, трябва да премахнете дясната странична стена на кутията, за това ще трябва да развържете три самонарезни винта, разположени на гърба. В повечето вертикални пръти шайбата е разположена от дясната страна;отстранете страничната стена на пералнята
 • внимателно издърпайте задвижващия ремък от шайбата;
 • С помощта на отвертка развийте болта, придържащ ролката на CMA барабана.развийте болта, който държи шайбата

Първата част на работата е най-простата и обикновено не създава трудности. Извадете шайбата на барабана, поставете я отстрани. Сега можете да продължите към основния етап на процеса на ремонт.

Смяна на лагери

След отстраняване на макарата е необходимо да се отстрани заземяването на барабана, разположен близо до опората. С помощта на отвертка Phillips развийте болтовете, придържащи частта.премахнете заземяването на барабана

Сега трябва да вземете стария шублер. За да направите това, имате нужда от чифт отвертки и дълъг метален прът, който ще действа като лост. Отвертките се вкарват в отворите на опората от противоположни страни, пръчката се поставя между тях.издърпайте стария шублер

По кой начин да завъртите шублера? Необходимо е внимателно да се обмисли опората, върху нея трябва да се посочи посоката на движение на частта с надпис "Open". Натиснете лоста със сила и завъртете отвертките няколко пъти, ще премахнете елемента от тялото на пералната машина.

За повечето модели перални машини с най-високо зареждане се предлагат в продажба готови дебеломери, включително както уплътнител на маслото, така и лагери. Следователно, просто трябва да поставите нов калибър на вала. Комплектът с грес обикновено се доставя с частта, предназначена за обработка на повърхността на елемента, преди да бъде поставена в пералнята. Смазка се нанася в плътен слой върху кутията за пълнене и барабанния вал в областта на нейния контакт с кутията за пълнене.внимателно смажете новия шублер

Абсолютно е необходимо частите да се третират с мазнини, това ще осигури добра устойчивост на влага на фугата, по-малко излагане на елементите на износване и ще им гарантира дълъг експлоатационен живот.

Ако в комплекта с шублера няма смазка, можете да използвате всяка смазка, предназначена за лагерите и уплътненията на CMA. След завършване на повърхностите внимателно завийте шублера обратно в корпуса. За да направите това, отново вземете две отвертки и прът и завъртете частта в друга посока. Калиперът трябва напълно да влезе и да стои добре на мястото си.

Поставяне на оборудването обратно

Основната работа е свършена, остава само да се сглоби вертикалния гръб. За да върнете пишещата машина в първоначалния си вид, трябва да направите следното:

 • поставете ролката на барабана на място;
 • за завинтване на земята, изключена в началото на работата;
 • инсталирайте фиксиращата гайка, която държи шайбата на място, и я затегнете добре;
 • опънете задвижващия колан;
 • прикрепете страничния капак към корпуса.

Ако видите основните знаци, показващи, че лагерът на барабана е счупен, не бързайте да каните капитана. След като се задълбочихме в същността на предстоящата работа, е възможно да заменим части, използвайки собствени ресурси.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини