Всичко за пералните машини

Как да сменим лагерите на перална машина на Siemens

Как да сменим лагерите на перална машина на SiemensПодмяната на лагерите на пералнята е трудоемка задача. Фактът, че лагерите не са в ред, потребителят ще бъде уведомен за неприятен шум, скърцане и удари, възникнали при работата на шайбата. Конкретните звуци ще се увеличават само с течение на времето и ако не ги замените, след известно време машината просто ще дрънка по време на процеса на измиване и в крайна сметка напълно ще спре да функционира. Ето защо, забелязвайки тревожните "симптоми", е по-добре незабавно да диагностицирате шайбата и да замените дефектната част със собствените си ръце.

Ние събираме всичко необходимо

Предната част на работата е доста широка: единицата ще трябва да бъде разглобена почти напълно. За това несъмнено ще са необходими спомагателни инструменти. За да смените лагерите на машина на Siemens, трябва да имате в арсенала си:

 • Филипс и отвертки с прорези;инструменти за ремонт на перални машини
 • ключове с различни диаметри;
 • обратима отвертка с набор от битове;
 • клещи;
 • уплътнител с отлична водоустойчивост;
 • дрифт;
 • чук с гумена дюза;
 • гребец;
 • няколко болта с гайки;
 • обикновен малък чук.

В допълнение към работещ набор от инструменти, трябва да се погрижите за придобиване на нови части. Маслени уплътнения и лагери могат да бъдат закупени в специализирани магазини. Когато купувате, трябва да посочите пълното име на модела на пералнята или да посочите фабричния брой части, които могат да се видят на повредените елементи.

Може би, разглобявайки шайбата сами, ще видите, че старите лагери са силно залепени на повърхността и дори частично разрушени. За да ги премахнете по-лесно, закупете универсалната аерозолна грес WD-40.

Резервоарите на повечето машини на Siemens са неотделими, те ще трябва да бъдат разрязани. За тези цели е полезна мелница.

Стигаме до резервоара

Когато започвате ремонти със собствените си ръце, имайте предвид, че трябва да издърпате резервоара с барабана от тялото на машината. За да извършите такава манипулация, първо трябва да премахнете стените на корпуса и да премахнете всички компоненти, които пречат на изваждането на резервоара от устройството. Най-добре е да имате камера под ръка и да записвате напредъка на работата, това ще ви позволи лесно да сглобите отново устройството. Ние ви предоставяме точен и разбираем алгоритъм за подмяна на лагерите в шайбата.

 1. Изключете горния капак на машината, за това ще трябва да развиете винтовете, които я държат. Отстранете капака отстрани.
  Свалете горния капак
 2. Извадете разпределителната табла, предвидена за зареждане на почистващи препарати от уреда.
  издърпайте дозатора
 3. Развийте фиксиращите винтове за контролния панел, без да изключвате чиповете, внимателно окачете елемента отстрани.
 4. С помощта на отвертка издърпайте металната скоба, която държи маншета на люка, нанижете уплътнителната гума вътре в барабана.
 5. Извадете всички противотежести, пълнещия клапан от тялото на машината, изключете насипната тръба, окабеляването, водещо към елементите. Това ще ви попречи да повредите частите, докато изваждате резервоара.
 6. Извадете рамката от дъното на шайбата.
 7. Развийте предната стена на AGR. Това може да стане чрез развиване на всички крепежни елементи. На този етап трябва внимателно да развиете устройството за заключване на люка или просто да изхвърлите контактите от него.
 8. Разхлабете превключвателя за налягане и маркуча, водещ към него.
  извадете превключвателя за налягане от машината на Siemens
 9. Изключете контактите (силови проводници от сиво, кафяво и черно) и заземени (жълт или зелен проводник) от двигателя SMA.
 10. Изключете проводниците на сензора и нагревателния елемент.

След извършване на горните действия ще бъде получен безплатен достъп до резервоара. Внимателно извадете елемента от корпуса и го поставете на пода. Моля, обърнете внимание, че двигателят на машината не е изключен от резервоара. Свалете задвижващия ремък, развийте двата болта, придържащи двигателя, отстранете двигателя отстрани. Изключете маховика.Можете да продължите към следващия етап на работа - разглобяване на резервоара и инсталиране на нови лагери.

Разглобяване на резервоара и ремонт на лагери

Както бе споменато по-горе, резервоарите в повечето модели автоматични машини са неразделими, така че за да получите достъп до лагерите, ще трябва да отрежете или да откъснете крепежните елементи, свързващи двете половини на резервоара.

прекъснете крепежните елементи, свързващи двете половини на резервоара

Проблем може да възникне с вътрешните опори, върху които закача куката. Тя може да бъде съборена с чук или подрязана. Ще бъде невъзможно да разглобите резервоара по различен начин.

вътрешното закрепване ще трябва да бъде съборено или отрязано

След отваряне на тялото на резервоара можете да започнете да подменяте части. Първо трябва да разглобите стария маслен уплътнител. За да премахнете лагерите от шублера, най-добре е да използвате теглич. Ако видите, че частите са залепени на повърхността, обработете ги с WD-40 грес, така че процесът на отстраняване на лагерите ще стане много по-лесен.

Ако пулърът не е под ръка, можете да използвате специален дрейф и обикновен чук. Когато чукнете монтьор, чукнете външните и вътрешните лагери.

Неуспешните елементи се премахват, сега на тяхно място остава да се поставят нови компоненти. За начало инсталирайте внимателно външния лагер, като чукате, като използвате плосък дрифт и чук.

Вътрешният лагер е инсталиран по същия начин. След това трябва да се постави ново уплътнение на седалката. Най-добре е да инсталирате оригиналното гумено уплътнение.

инсталирайте лагера с плосък дрифт и чук

При монтиране на ново маслено уплътнение обработката на частта със специална грес е задължителна.

Устните на кутията за пълнене са напълно запушени с грес, а валът на барабана също се обработва на мястото на контакт с кутията за пълнене. Смазка е необходима, за да се предотврати навлизането на влага в лагерите, поради което експлоатационният живот на елементите на системата значително се увеличава.

Следващата стъпка е да инсталирате барабана в резервоара. След това поставете маховика и го фиксирайте. Можете да продължите към сглобяването на резервоара. Свържете двете половини на частта, обработете ставния шев с влагоустойчив уплътнител. След затегнете всички предварително отвинтени болтове. След като поставите ремъчен задвижващ колан и прикрепите двигателя на пералнята, е възможно да се постави резервоар обратно в кутията на уреда.

Машината на Siemens е сглобена в обратен ред. Погрешно свържете всички окабеляване, контакти и дюзи, отделени по време на ремонтните дейности, ще помогнете на снимките.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини