Всичко за пералните машини

Как да смените лагерите и масленото уплътнение на пералня LG?

Как да смените лагерите и масленото уплътнение на пералня LGАко сте диагностицирани, че вашият „домашен помощник“ трябва да замени лагерите и кутията за пълнене, не се обезсърчавайте. Всъщност дори мирянинът може да разбере същността на предстоящото произведение. Основното е да бъдете търпеливи, свободно време, необходимия набор от инструменти и да се задълбочите в подробните инструкции за стъпките за ремонт, които ще ви предоставим. И така, как да замените елементите в шайбата на LG и какви „клопки“ може да срещнете едновременно, ще опишем по-нататък.

Ще събираме материали и инструменти

Правилната подготовка за ремонта ще спести време и нерви за предстоящата работа. За да смените барабанните лагери в пералнята на LG, имате нужда от цял ​​набор от инструменти. На една ръка разстояние трябва да имате следния инвентар:

 • чифт отвертки (с прорези и Phillips);
 • клещи;
 • чук с бронзов нападател;
 • комплект гаечни ключове;
 • комплект глави за гнезда;
 • метален прът;
 • аерозолна грес WD-40;
 • силиконов уплътнител;
 • специална грес за кутия за пълнене и лагери.инструменти за ремонт на автомобили LG

След като разбрах, че всички необходими инструменти са налични, трябва да закупите резервни части. Когато избирате компоненти, не забравяйте да обърнете внимание не само на модела на пералнята, също така посочете размера на кутията за пълнене, вида на лагерите. Необходимите данни за детайлите могат да бъдат намерени в техническия информационен лист на оборудването.

Когато купувате части в специализиран магазин, консултирайте се с консултант за помощ. Какъв е серийният номер на шайбата, данни за аксесоарите. Специалист ще ви помогне да изберете правилните лагери и опаковки.

Най-добре е да посетите магазин с части, които да бъдат заменени, вече премахнати от корпуса на шайбата, така че вероятността да закупите „грешно“ ще бъде намалена до нула.

Не купувайте резервни части, които не са предназначени за тази категория оборудване. В този случай рискът е голям, че след известно време след инсталирането, ремонтът ще трябва да се повтори отново. Що се отнася до цената, оригиналните лагери ще струват около 350 рубли, о-пръстенът - около 300 рубли.

След като се подготви набор от инструменти и части за подмяна, трябва да се погрижите за работното място. За да разглобите машината в тесна баня не работи, идеалният вариант е да преместите устройството в гаража или, в най-лошия случай, просторна стая. Ако в апартамента се направи самостоятелен ремонт, погрижете се за безопасността на подовата настилка - предварително я поставете.

Важно е да освободите възможно най-много място, така че нищо да не пречи на разглобяването на пералнята и смяната на аксесоарите.

Добив на резервоар

Първата стъпка, ако е необходимо да се смени лагерите и кутията за пълнене, е да разглобите шайбата. За да премахнете резервоара, трябва да премахнете горния капак и предната стена на машината, да премахнете други елементи на системата от корпуса. Предстоящият алгоритъм за действие ще бъде следният:

 • развийте двата болта, придържащи горния капак на корпуса, извадете го и го поставете отстрани;
 • извадете дозатора за перилен препарат. Веднага можете да го изчистите от плаки и отломки;
 • развийте всички закрепващи механизми, които поддържат контролния панел на машината;
 • внимателно, опитвайки се да не повредите и откъснете проводниците, поставете панела отгоре на шайбата;
 • премахнете долния фалшив панел на кутията, за тази цел е необходимо да се огънете, като използвате отвертка, специални ключалки;
 • разхлабете металната яка, обграждаща маншета на резервоара, отстранете пръстена отвън;
 • изключете контактите на заключващото устройство на люка и отстранете сензора;
 • След това развийте болтовете, придържащи предната стена на корпуса. Потърсете самонарезни винтове зад изпускателния клапан, кювета, отдясно и отляво в горната част на тялото, в долната дясна част и зад арматурното табло. Сега премахнете предната стена на пералнята не е трудно.извадете резервоара от машината LG

Случаят е почти завършен, получава се достъп до резервоара. На следващо място, трябва да изключите окабеляването, свързващо резервоара с други елементи на шайбата, отстранете крепежните елементи. Става въпрос за:

 • закрепване на насипния клапан;
 • изпускателна тръба;
 • проводници, водещи към нагревателя;
 • окабеляване на двигателя;
 • кабели на помпата, взимаща вода;
 • противовеси;
 • пресостат за разклонителни тръби;
 • ударопоглъщащи елементи.

Когато всичко възможно е изключено от резервоара, е необходимо да го извадите от корпуса. Тук трябва да се обади асистент. Първият човек трябва да натисне пружините, вторият - да извади частта. Ако се опитате много, тогава можете да се справите със задачата и сами.

Процедура за разглобяване на резервоара

Резервоарът на пералнята е две закрепени части. За да изключите половините, трябва да извадите всички болтове и да освободите специалните крепежни елементи.

Ако някои крепежни елементи не могат да бъдат отстранени, те могат да бъдат обработени с аерозолна грес WD-40.

Когато основният фиксиращ винт е развит, е необходимо да махнете барабана и да върнете болта на първоначалното си място. След това поставете подготвения метален прът на болта и започнете леко да го чукате, за да счупите вала. Важно е да не повредите вала, в противен случай ремонтът със собствените си ръце ще доведе до значителни разходи.

Смяна на повредени части

След като резервоарът е разглобен на две половини, можете да продължите с премахването на износени компоненти и инсталирането на нови части. По-нататъшната работа ще се извърши именно с задната половина на барабанното устройство. В средата ще видите уплътнителен пръстен, с други думи - сапи. Използвайте отвертка, за да я извадите от седалката.

Лагерите трябва да бъдат извадени с помощта на един и същ метален прът. Краят на пръта е поставен на ръба на лагера и се потупва с чук. Действието трябва да се извърши няколко пъти, по цялата обиколка на частта, докато елементите бъдат отстранени.

За да сведете до минимум риска от повреда на механизма, можете да използвате специален теглич, но това ще увеличи разходите за ремонтни дейности.

Отворът трябва да бъде добре почистен от метални стружки, слой масло и други замърсявания. Важно е да поставите нови лагери и кутия за пълнене на подготвено, чисто място.

Сега трябва да вземете нови компоненти и да ги подготвите за инсталиране. Не забравяйте за специалната грес, която трябва да се третира с зоната за кацане. Лагерите се задвижват на старото място. За да инсталирате правилно жлезата, покрийте я с добър слой смазка. Такава мярка ще предотврати навлизането на вода в лагерите.Процесът на подмяна на лагерите на шайба на LG

Валът на пералнята също може да бъде смазан. Основното нещо е да не забравяте в този случай, пуснете машината няколко пъти в „празен ход“, за да предотвратите замърсяване на прането. По-нататъшното сглобяване на резервоара и шайбата се извършва в обратен ред.

Свързвайки половинките на резервоара, трябва да използвате влагоустойчив уплътнител за по-надеждно закрепване на конструкцията. Когато оборудването е напълно сглобено, проверете работоспособността на шайбата. Включете машината и започнете цикъла на миене на празен ход (без да поставяте нещата в барабана).

Какви проблеми могат да възникнат?

Ако се занимавате с демонтаж и ремонт на машина за първи път, съществува риск от някои грешки по време на работата. Така че един злополучен надзор да не доведе до неизправност на устройството и увеличаване на цената на ремонта, по-добре е да се запознаете предварително с най-често срещаните грешки, направени от начинаещи.

 • Окабеляването на устройството за заключване на люка просто се прекъсва, когато предната стена е отстранена неточно.
 • Маншетът на вратата става неизползваем поради „издърпването“ му от кутията с голяма сила, като металната яка не е извадена.
 • Шалката на резервоара се поврежда при небрежно изваждане от оста.
 • Закопчалките, които не са предварително обработени с мазнина WD-40, се влошават, но се отстраняват от майсторите с много усилия.
 • Проводниците, водещи до температурния сензор, се изключват.
 • Тръбата за подаване на вода избухва заедно с входящия маркуч.
 • Барабанът е повреден, когато лагерите се извадят небрежно. В резултат на това трябва да смените барабана напълно и това е няколко пъти по-скъп ремонт.

Преди да започнете замяна, помислете внимателно дали можете да си позволите такава работа. Ако не сте сигурни, че можете да се справите чисто, по-добре е да се доверите на професионален майстор. В този случай специалистът ще трябва да плати от услуги 4500 рубли, но вие ще получите гаранция за ремонта. Крайната цена зависи от модела на оборудването, вида на резервоара (той е сгъваем или отлива), цената на резервните части, сложността на предстоящата работа, спешността им и т.н.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини