Всичко за пералните машини

Как да смените лагера на пералня Samsung

лагер в пералнята на SamsungПералнята на Samsung от всеки модел е с добро качество и дълъг живот. Колкото и да е добра колата, идва моментът, в който тя започва да изисква внимание. По-специално, лагер често се счупва в такава машина. Изглежда „дребен въпрос“, струва си стотинка, а подмяната е толкова лесна, колкото обстрелването на круши. Но не беше там, все още трябва да стигнете правилно до този лагер и след това да го премахнете правилно, без да повредите нищо. Това вече е задача!

От какво се нуждаем за ремонт?

Лагерите в пералнята на Samsung не се ремонтират, а се променят, затова на първо място трябва да се погрижим за придобиването на необходимите компоненти. Понастоящем на пазара може да се намери комплект за ремонт на лагери за перални машини на Samsung. Там в един пакет веднага отидете:

 • лагери;
 • маслени уплътнения;
 • специална грес

Вярно е, че има един шнор Комплектите за ремонт се предлагат за различни модели перални машини, така че за да не разбъркате случайно нещо, трябва да знаете кои лагери са подходящи за кой модел шайба. За да предотвратят грешки, експертите са подготвили таблица с аксесоари за пералнята на Samsung. Като се запознаете с него, вие ще можете точно да придобиете оригиналните лагери и да започнете работа по тяхната подмяна.лагер в пералнята на Samsung

В допълнение към компонентите са необходими и инструменти. За демонтаж на крепежни елементи, промоция на резервоара, избиване на лагери, ние се нуждаем от:

 1. меден малус;инструментите
 2. специална грес за елементите на пералнята или течен WD-40;
 3. шестоъгълен ключ;
 4. маркер;
 5. стоманена шпилка или метална тръба;
 6. клещи или клещи;
 7. малък регулируем гаечен ключ;
 8. ключове (гаечни ключове и глави);
 9. индикатор за отвертка, напречен и плосък;
 10. всеки уплътнител.

Изваждаме резервоара

Намерихме инструментите, закупените аксесоари, можете да подготвите място за удобна работа и след това да продължите да разглобявате пералнята на Samsung със собствените си ръце. На втория етап нашата задача е да премахнем целия „излишък“ от пералнята, за да не пречим на демонтажа на резервоара. Трябва да направите това по такъв начин, че нищо да не се счупи или да се изгуби, затова поставете всички отстранени части в отделни купчини. И така, започваме разглобяването.

Първо премахнете горната стена (капак) от машината. За да направите това, развийте двата крепежни елементи, които държат този капак. Те са разположени в горната част на задната стена в ъглите. След това трябва да поставите двете длани върху горната стена и да я издърпате към себе си, след което да я повдигнете нагоре.горен капак на пералнята

След това извадете праховата кювета. Това е необходимо, така че водата да не се разлее от него и да не наводни електрониката в момента, в който ще наклоним и завъртим машината. Изваждането на кювета е просто:

 • трябва да го отворите докрай;
 • с пръст на едната ръка натиснете „езика“ на централната секция;
 • в същото време с втората ръка леко повдигнете кюветата и я дръпнете към себе си;
 • ако всичко е наред, кюветата трябва да изскочи и да остане във вашите ръце.

тава за перални машини

Извадихме праховата кювета, развиваме маркучите за подаване на вода в нейната секция, както и маркуча, през който вода и прах влизат в резервоара. Извадете маркучите внимателно, за да не повредите скобите. Разкачете скобите с клещи и след това затегнете маркучите.маркучи в пералнята

Освен това нашата задача е да премахнем големия горен противотежест, който ни притеснява. За да направите това, вземете главата с подходящ размер и развийте двата крепежни елементи, след което внимателно придържайте противотежестта, извадете го и го извадете отстрани.

Важно! Когато развивате последния болт с ръка, не забравяйте да държите противотежестта с втората си ръка, тъй като е много тежък и може да се подхлъзне встрани, като повреди важни части на машината на Samsung.

Сега отидете на предната стена на пералнята на Samsung. Трябва да го премахнем със собствените си ръце, но за това ще трябва правилно да разглобим гумения маншет, без да повредим елемента на блокиращата система на люка.Какво трябва да се направи?

 1. Развиваме двете крепежни елементи на устройството за блокиране на люка.
 2. След това изключете сензора му, за да не разкъсате жицата при сваляне на маншета.
 3. Завийте болтовете назад, за да не се загубите.
 4. Вземаме отвертка, намираме стоманена кабелна скоба в основата на маншета и я забиваме.
 5. Държим отвертка под скобата, издърпвайки я от жлеба. Нашата задача е да намерим закопчалката на скобата, за да я разхлабим и извадим.
 6. Отслабваме болта и сваляме скобата от маншета.
 7. Поставяме пръсти под маншета на люка и леко го придърпваме към себе си.маншет на пералнята

Не можете да издърпате маншета до края, основното е, че не пречи на премахването на предната стена. За известно време оставяме предната стена на мира. Сега трябва да поставим пералнята на Samsung отстрани, за да премахнем дъното му. За да направите това, развийте четирите крепежни елементи, които държат долния капак, и го извадете.анализ на пералнята

Сега нека да направим електричеството. Необходимо е да изключите всички проводници от електрическия мотор на пералнята на Samsung, както и от изпускателната помпа. Би било хубаво да заснемете процеса на работа с електротехник на видео, защото окабеляването е лесно да се объркате. Ако това не е възможно, можете просто да правите бележки, като използвате маркера.

Обърнете внимание! Контактите, свързващи проводника към сензорите на устройствата, са доста неясни, така че се опитайте да бъдете внимателни. Ако се намери изгоряло окабеляване или контактът трябва незабавно да се смени.

Пристъпваме към демонтиране на стелажите, на които лежи резервоарът на пералната машина. За да направите това, развийте четирите крепежни елементи, които закрепват единия край на багажника към резервоара, а другият - в долната част на кутията. В долната част няма да развием нищо повече от двигателя, изпускателната помпа няма да ни навреди, просто трябва да изключим тръбите от нея.амортисьори в пералнята

Оставяйки машината отстрани, преминаваме към горната й част. Сега трябва да демонтираме клапата за пълнене заедно със сензори и дюзи. Изключете проводника към сензорите на клапана и след това развийте болтовете, които го държат. След това извадете клапана и го извадете отстрани. Разединяваме везните, които представляват четири пружини, върху които резервоарът е окачен.противовеси на пералнята

Пътят за излизане на резервоара през горната част на корпуса е почти „изчистен“, остава да се отстрани предния панел и стената. Развийте петте винта, които държат предния панел и го извадете. В същото време, опитайте се да не повредите контролния блок, като разкъсате проводниците. След това развийте предната стена, развийте общо 10 крепежни елементи и я отстранете отстрани. Отпред под резервоара ще видим още една малка противотежест, тя също трябва да се развие, за да не пречи.контролен панел в пералнята

Всичко, което може да попречи на извличането на резервоара, изключихме, сега трябва много внимателно да издърпате резервоара от корпуса на пералнята на Samsung, заедно с двигателя. Изваждането на резервоара, барабана и двигателя е много решаващ момент, можете да докоснете някакъв контакт и тогава работата ще се увеличи. Обърнете резервоара, свалете колана от шайбата и след това развийте шайбата с шестнадесетичен ключ.

Обърнете внимание! Закопчалката, която държи шайбата, може да "залепи", следователно, за да не полагате ненужни усилия, рискувайки да скъсате конеца, смажете болта с WD-40 грес.

резервоар за перална машинаРезервоарът е изваден, сега можете да продължите към следващия етап на разглобяване. Процесът на разглобяване на пералнята за начинаещ може да изглежда сложен, затова препоръчваме да го заснемете във видео, за да можете по-късно да видите къде е поставена и завинтена.

Развиваме резервоара и сменяме лагерите

Пристъпваме към разглобяване на резервоара на машината Samsung и изваждаме барабана със собствените си ръце. Премахнахме стелажите, на които е разположен резервоарът, като развихме крепежните елементи, които ги свързват с тялото на резервоара. Тези елементи са проектирани да държат не само стелажите, но и да свързват двете части на тялото на резервоара, така че ние вече развихме основните свързващи елементи, остава да премахнете скобите и скобите. Скобите и скобите могат да бъдат извадени с отвертка или отворен ключ, няма проблеми с тях.резервоар за перална машина

Извадете горната част на тялото на резервоара и изложете барабана. Сега премахнете долната част на кутията. Оказа се три големи елемента:

 • горната част на тялото на резервоара с отвор в средата;
 • долната част на тялото на резервоара с нагревателен елемент;
 • корпусен барабан с ос.

Не се фокусирайте само върху ремонта на лагерите. Проверете по пътя и други елементи на машината, за да не се налага по-късно да я разглобявате по нов начин. По-специално, би било хубаво да проверите вътрешността на резервоара и нагревателя за мащаб. Ако тя е там, тя трябва незабавно да бъде почистена. Десет трябва да бъдат почистени, можете да го проверите едновременно с мултицет. Ако има проблем десет трябва да бъдат заменени.лагери

Пристъпваме към извличането на лагери. В алуминиевата втулка на тялото на резервоара има два лагера, голям и малък. Голям лагер трябва да се извади отвътре в тялото на резервоара с помощта на щифт; малък лагер се избива отвътре отвътре навън. Взимаме щифта, поставяме го на единия ръб на лагера и нанасяме лек удар с чук. Поставяме щифта към другия ръб и отново нанасяме лек удар и така нататък в кръг, докато лагерът изскочи.

Важно! Когато чукате лагер, никога не бийте в един момент. Бийте на свой ред в три или четири точки, в противен случай лагерът ще изкриви и ще се забие в ръкава и това вече е проблем.

podshipnkiИзваждаме използваните маслени уплътнения, внимателно избърсваме втулката отвътре с чиста кърпа. Взимаме нови маслени уплътнения, смазваме ги със специална грес от комплекта за ремонт и ги поставяме на място. Взимаме лагерите и ги поставяме на място, докато ударят по рафтовете. Лагерите трябва да бъдат засадени, както следва:

 1. поставете лагера в ръкава и се опитайте да го поставите с пръсти колкото е възможно повече;
 2. вземете дървен блок, поставете го отгоре на лагера;
 3. нанесете няколко удара върху щангата с чук, докато лагерът седи на мястото си.

Това е всичко, подмяната на лагерите беше успешна. Сега просто трябва да сглобим пералнята в обратен ред. Тук е полезно видеото, което заснехме, разглобявайки колата или маркерните марки.

Типични грешки "домашно приготвени"

Опитвайки се независимо да замените барабанните лагери на пералня Samsung, „Домашно приготвени“ често правят грешки, които в резултат на това усложняват ремонта и изискват допълнителни разходи за него. Какви са тези грешки?

 • Разкъсване на жицата, която отива към сензора, блокиращ люка.
 • Пролука на маншета на люка на пералната машина.
 • Повреда на макарата, в процеса на отстраняването й от оста.
 • Неизправност на фиксиращите болтове.
 • Разкъсване на проводници към температурния сензор и нагревателния елемент.
 • Откъсване на дюзите поради факта, че те не са достатъчно разхлабени или забравили да разхлабят скобите.
 • Избивайки лагерите от барабана, те счупват втулката и всичко завършва с подмяната на барабана.

Трябва да знаете за тези типични грешки и никога да не ги повтаряте, защото подмяната на барабан е сериозен разход, а може и още по-лош.

В заключение отбелязваме, че смяната на лагерите, които осигуряват въртенето на барабана на автоматична пералня Samsung със собствените си ръце, не е лесно, но е възможно. Основното е да разберете какви лагери са на пишещата машина на вашия модел, да купите оригинални аксесоари, да вземете необходимите инструменти и след това, „завиване на ръкави“, да извършите работата в съответствие с инструкциите на специалистите, изложени в тази статия. Успешни ремонтни работи!

   

20 коментара на читателите

 1. Граватар Александър Александър:

  Видеото е много добро, помогна да се заменят лагерите.

 2. Граватар Андрей Андрю:

  Подкрепям предишния коментар. Наистина помага, детайлите със сигурност се различават, но принципът е добре посочен. Ако знаете как да боравите с уредите и има магазин за части за домакински уреди - можете да опитате.Единственото нещо, което трябва да бъдете търпеливи е, защото процесът ще се забави (предполагам, че лагерите са били извадени с напрежение), пак, докато премахвате купищата мръсотия вътре ... Но като цяло съм доволен. Двойка лагери, уплътнител за масло и грес струват 1200 рубли, не е лошо, като се има предвид алтернативата на капитана за 7 000 рубли.

  • Граватар Николай Николас:

   Кажете ми, променихте ли уплътнителния пръстен на барабана? Или да сложите уплътнение на уплътнителя?

 3. Граватар Николай Николас:

  Във видеото те препоръчват смяна на уплътнителния пръстен на резервоара. И струва 2900r.

 4. Граватар Евгений Юджийн:

  Много достъпна и разбираема. Страхотна помощ. Благодаря на автора на видеото.

 5. Граватар Николай Николас:

  За съжаление бях заблуден. 2900t.r. има маншет. А уплътненията изобщо не се продават. Препоръчвам да има връзки за малки лагери за тази кутия с инструменти. И след това отне около два часа, за да се извади лагера 204 от вала на активатора - длето и други бездомни. Активаторът не излезе с лек удар на чука. Трябваше да използвам сила, че болта е огънат, а вътрешният лагер остава на вала (прикрепен). Необходимо е внимателно да се отстранява, за да не се повреди седалката на жлезата и да не се счупи силимуновият кръст на активатора. Трябваше да се измъчвам - въпреки че съм електротехник от 6-та категория. Предлага се опит за премахване на лагери. Преди да монтирате лагерите, намажете седалките и вала с мазнина и всичко ще се окаже лесно и просто. При работа винаги има непредвидени засади, които са незаменими. За видеото разбира се благодарен. Благодаря ви! Ремонт струва 1000r. + бира след работа. Успех господарю!

 6. Граватар Дима Дима:

  Здравейте големият лагер не е пребит. Какво да правя

  • Граватар Валентин Валентин:

   Излязохте ли? Споделете как!

   • Граватар Владимир Владимир:

    Чукът не работи, ударът помогна в режим на удар. Препоръчвам го.

 7. Граватар Святослав Святослав:

  Много хубаво видео! Всичко се получи!

 8. Граватар Юри жури:

  Добро видео. Благодаря на господаря.

 9. Граватар Владимир Владимир:

  Много подробни и достъпни. Благодаря ви

 10. Граватар Александър Александър:

  Видеото помогна, майсторът обясни всичко лесно. Засадата беше с маслена пломба, изгнила напълно. Трябваше да страдам, докато чистих седалката. Лагерите излязоха доста лесно. Нови влизат без проблеми. Най-трудната част беше намирането на комплект за ремонт. В сервизните центрове не всеки иска да продава дори най-простия - грес за маслено уплътнение.

  • Граватар Алекс Алексей:

   Ако те не продават, това означава, че имат малко работа, тук те продават лесно!

 11. Граватар Станислав Станислас:

  В хода на отстраняването на гнилата жлеза тя разхлаби инсталационното пространство под нея. Няма как да натиснете нова маслена пломба, тя лесно се вкарва и сваля от ръката. Има ли доказан изход?
  Благодаря за видеото. Много полезно!

 12. Граватар Сергей Сергей:

  Видеото наистина помогна! Благодаря ви!

 13. Граватар Сергей Сергей:

  Благодаря за видеото. Всичко е много достъпно и разбираемо.

 14. Граватар Константин Constantin:

  Истински професионалист в своята област, такъв майстор би поверил ремонт на каквото и да било. Благодаря за подробните инструкции за ремонт.

 15. Gravatar stetor stetor:

  Всичко се оказа, че се извършва по аналогия, единственото натискане на лагера беше поверено на капитана за 500 рубли.

 16. Граватар Евгений Юджийн:

  Благодаря на майстора!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини