Всичко за пералните машини

Как да сменим лагера на барабана на перална машина Candy

Замяна на лагера на CM KandyКомпонентите и възлите на пералните машини на марката Candy, като всяка друга марка, се износват с течение на времето, което се превръща в основа за появата на външни звуци (бръмчене, шум, тракане). Честотата и интензивността на използването на механизма не намаляват, а увеличават напрежението на неприятен звук. Не се плашете! Носенето на лагер е признато за традиционен проблем, причиняващ такъв дискомфорт. За правилната и стабилна работа на инсталацията е необходима подмяна на лагера на барабана на пералнята Kandy. Не можете да наречете процеса особено труден, но трябва да работите усилено.

Какво причинява счупване на лагерите?

В случай на неуспех на частта е необходимо да се установи причината за това явление. Получената информация ще улесни процеса на ремонт и ще помогне да се елиминира възможността за повреда. Основата за износването на дадена част може да бъде:

 • дългосрочна експлоатация на инсталацията (металните части имат определен експлоатационен живот, след което производителят може да ги счупи);
 • корозия поради влага върху лагера;
 • конструктивни характеристики - задвижването на колана причинява сериозни натоварвания на малки части, което води до сериозно разрушаване на повърхностния им слой.

Ако навременната подмяна на износения лагер и уплътнение не се извърши навреме, води до неправилна работа на други компоненти на устройството, което води до пълна повреда на машината. Възстановяването на такъв агрегат ще бъде по-трудно и по-скъпо. Покупката на нова пералня ще бъде по-евтина.

Започваме да се подготвяме за ремонт

Преди да започнете ремонтни дейности, струва си да се погрижите за подготовката както на инструменти и материали, така и на самата машина. На първо място, устройството е изключено от комуникациите и се простира в свободно пространство, което е в състояние да осигури на „капитана“ достъп до всички единици. Препоръчва се да се изберат незатрупани пространства (помещения, стопански постройки, гаражи). Следващата стъпка е подготовката на инструмента. За извършване на прости манипулации ще трябва:

 • мале;
 • ръчни инструменти монтажник-клещи - клещи;
 • две къдрави, Филипс и прорези, отвертки;
 • метален прът;
 • комплект гаечни ключове;
 • еднокомпонентни уплътнители;
 • смазки, които предотвратяват появата на корозия (като опция - литол);
 • чифт лагери, маслени уплътнения (продава се в сервизни центрове или специализирани търговски обекти).

За да не направите грешка при избора на части, струва си да приложите съветите на опитен майстор. Разглобете устройството, за да разберете какви лагери има на пералнята Kandy. Благодарение на точната информация, продавачът ще предложи необходимите консумативи. Кажете на продавача марката на машината.

Закупуването на оригинални резервни части за определен модел перална машина Candy ще осигури непрекъсната работа на уреда за дълго време.

Направете ремонт със собствените си ръце, струва си да използвате камерата. Благодарение на използването му ще бъде възможно да се контролира процесът на правилното сглобяване на компонентите при завършване на ремонта без големи затруднения.

Получете достъп до резервоара

Разглобяването на бонбоните трябва да започне с премахване на горния капак. За това задният панел на устройството трябва да бъде освободен от самонарезните винтове, които го държат. Горният панел леко се плъзга назад и бавно се освобождава. На този етап не трябва да възникват трудности. За да стигнете до барабана, трябва да прекъснете връзката:

 • топ противотежест;
 • горни странични панели отляво и отдясно (разхлабени, издърпани с леко движение нагоре);
 • преден панел (държан от два болта от двете страни на конструкцията), внимателно изключете свързаните проводници;
 • маркучи, свързани към тавата за прах;
 • превключвател за налягане;
 • блок за управление (държан от два болта, внимание към правилното изключване / свързване на основните проводници);
  Премахване на предния панел Kandy
 • реостат (държан от един болт);
 • маншет на вратата на резервоара, държан от фиксатор;
 • приемна тава за почистващи препарати (държана от винт);
 • дюзи, държащи приемника за прах (отляво вляво, зад маншета);
 • тръба, водеща до реостата;
 • TEN, тръба, мотор, температурен датчик, (дъно, близо до резервоара);
 • публикации, които четат броя на въртенията на барабана;
 • монтажен болт (долу вляво);
 • дренажна тръба от цев, държана от скоба.

В процеса на изключване на проводниците (управляващ блок, нагревател, температурен датчик) е необходимо внимателно да запомните тяхното местоположение и цвят, за да не направите грешка по време на монтажа. За вярност се препоръчва използването на цветни маркери. Цялата текуща работа изисква точност и предпазливост, контрол на тела и последователност на действията.

Преди да преминете към етапа на изваждане на резервоара от корпуса, шайбата трябва да бъде изключена, отново проверете местата на възможните закрепвания и се погрижете за наличието на достатъчно свободно пространство. Вратата на машината трябва да е отворена, за да не пречи на изкопаването на машината. При липса на смущения барабанът се отстранява чрез отстраняване от страничните пружини и повдигане нагоре. Възелът е доста тежък (включително поради наличието на по-ниско противотежест), което изисква забележителни усилия или приятелска помощ от „господаря“.

Занаятчиите, за да вдигнат барабана, използват теглена прашка от колата или силно въже. Посоченото устройство, монтирано по-близо до предната страна на възела, позволява да се улесни процеса на отстраняване и поставяне на барабана на място.

Нека погледнем вътре в резервоара

За да продължите процеса на разглобяване, е необходимо да извадите гумения маншет и долната противотежест от резервоара. Това ще отвори болтовете, придържащи капака. Развийте посочените конструктивни елементи с помощта на малка храповинка, трябва да премахнете капака и да го поставите отстрани.

Следващата стъпка е да премахнете барабана. За да направите това, резервоарът е инсталиран на неговата страна (работно положение в сглобеното устройство). С помощта на чук и внимателни удари по вала барабанът трябва да бъде изваден и освободен от структурната рамка.

Следващата стъпка е проверката на втулката и вала. Използвайте чиста кърпа за почистване на оста от мазнини и замърсявания. Това ще разкрие степента на износване и ще премахне възможните повреди. Установеният изход е основата за резервни части. Предприетите действия доведоха до етапа на пробване на нови лагери.

Наличието на игра е основа за подмяна на кръста.

Задължителен е процесът на определяне на състоянието на втулката на вала. Този конструктивен елемент е предназначен за монтиране на салфон. Наличието на изразено износване и ясно видими напречни бразди е основа за подмяна. Тези факти, игнорирани, ще доведат до трайни течове на влага, което бързо и много негативно ще се отрази на състоянието на новия лагер.

Подмяна на част

Подмяна на лагери Kandy 3Местоположението на лагерите, които изискват подмяна, е задната стена на отстранения барабан. Преди да ги премахнете, уплътнението на маслото трябва да бъде отстранено. За целта използвайте отвертка с права глава, която едновременно избутва и отстранява уплътнението на маслото, което се подлага на щателна проверка и, ако е необходимо, подмяна.

Следващата стъпка е да премахнете вътрешните (малки) и външните (големи) лагери. Процесът се осъществява с помощта на перфоратор (метален прът) и чук. Външният се избива първо, вътрешният лагер е вторият.

След това се уверете, че новите части са инсталирани на чиста седалка. Първият е малък, а вторият - голям лагер. Частите се запушват и с помощта на метален прът, монтиран на принципа „напречно“. Тъпият звук, излъчван от частта по време на процеса на запушване, става по-силен на етапа на правилната инсталация.

bearing_change на CM Kandy 4Жлезата преди монтажа трябва да бъде обработена с лубрикант с водоотблъскващи характеристики. Инсталираната част е сигнал за сглобяване на пералнята в обратен ред как е извършена разглобяването.

Занаятчиите казват, че смяната на лагерите в шайбата на Candy не е много сложен процес. Основното условие е последователност, предпазливост и внимание към детайлите, особено крехки. Съвети за тези, които се съмняват в собствените си способности и способности: потърсете помощта на професионалисти. Но не забравяйте, че смяната на лагер от професионалист ще струва пари - приблизително 30% от цената, платена за нова машина Candy.

статия

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Максим максима:

  Добра, полезна статия. Благодаря ви

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини