Всичко за пералните машини

Как да сменим лагер в пералня Bosch

подмяна на лагери в шайбата на BoschНяма да можете да пропуснете момента, когато лагерът е унищожен на пералнята на Bosch. Би било по-добре, разбира се, да се открие повреда на по-ранен етап, но когато машината вече започне да издава чудовищен тътен по време на измиване, е необходимо веднага да го спрете и да продължите с ремонта.

Подмяната на лагера в пералнята на Bosch може да се извърши сама, без участието на специалист, но се пригответе за факта, че трябва да поискате краткосрочна помощ от някой в ​​домакинството, тъй като на някои етапи от ремонта не е възможно да действате самостоятелно, но няма да изпреварим себе си.

Пригответе се за ремонт

Ако възнамерявате да подмените лагера на шайбата на марката Bosch, първо трябва внимателно да се подготвите за такъв сериозен ремонт, за да не по-късно в процеса да не се движите наоколо и да потърсите липсващия инструмент или материал. Нека започнем с подготовката на самата пералня. Изключете захранващия кабел от електрическата мрежа, изключете водата и след това развийте входящия маркуч. Изключваме маркуча за източване от канализационната тръба, плъзгаме пералнята до мястото, където ще бъде удобно да се разглобява.

По-добре е около разглобената пералня да има възможно най-много място, така че работата ще върви много по-бързо и ще бъде по-удобно да се справите със самото разглобяване.

Нека оставим пералнята сама и да продължим с търсенето на инструменти. Между другото, ще се изискват много инструменти, но всички те, с редки изключения, са прости. Можете да ги вземете доста лесно, имате нещо под ръка, трябва да донесете нещо от гаража или плевнята и да помолите съседа си за нещо.

 1. Звезда отвертка, плоска, къдрава, остра.необходими инструменти
 2. Щипци, клещи (големи и малки).
 3. Малък курник с гумени и медни части за удар.
 4. Чукът.
 5. Глави от 8 до 32 мм с крайна тресчотка.
 6. Шил и ненужен болт от 16 мм (ще трябва да бъде леко повреден).
 7. Устройство за разглобяване на лагери (теглич).
 8. Универсална грес WD-40.
 9. Силикон или друг уплътнител за допълнително свързване на половините на резервоара.

След като сглобите инструментите, трябва да закупите подходящи лагери. Купуването на лагер за пералня Bosch е лесно. Отидете до търговска точка, която е специализирана в резервни части за пералнята, прочетете обозначението на вашия модел на пералня Bosch, след което продавачът избира или поръчва подходящите лагери за вас.

По подобен начин можете да направите това, като говорите с онлайн консултант в сайт за продажба, продаващ части за пералня. В този случай има само едно неудобство - няма да получите лагери веднага, но след известно време.

Демонтаж на автомобили

Е, събрахме всичко необходимо за ремонт, пристъпваме към разглобяване на пералната машина Bosch. Обмислете процеса на разглобяване на етапи, така че по-късно, когато го изучавате, няма да пропуснете нищо.

 • Развиваме двата винта и сваляме горния капак на шайбата на Bosch, след което изваждаме приемника за прах и го отстраняваме отстрани.
 • Отваряме люка на пералнята възможно най-широко и след това изваждаме маншета от него. Възможно е да има проблеми с това, така че първо прочетете статията. Как да премахнете маншета на люка на пералнята, всичко е описано подробно там.
  издърпайте маншета
 • Развиваме закопчалката, която държи устройството за блокиране на люка, но самото устройство не е необходимо да се отстранява, ние само изключваме жицата, която е свързана към него.
 • Развиваме болтовете, които държат предния панел на пералната машина Bosch. Един болт е разположен близо до отвора за контейнера за прах, един е близо до филтъра за боклук, а един в долния ляв ъгъл на тялото на машината отпред е общо три.
 • Изваждаме насипния блок заедно с разклонителни тръби. Извадете го внимателно, за да не повредите пластмасовите части.
 • Развиваме двата винта, които са разположени отдясно и отляво на отвора на дозатора, откъсваме контролния панел с плоска отвертка, внимателно откъсваме пластмасовите крепежни елементи и отстраняваме панела.

Доста проводници отиват към контролния панел на пералнята на Bosch, няма нужда да ги изключвате. Закачаме контролния панел върху снопове проводници и го оставяме да върви по страничната стена на кутията, нека виси.

 • Поставяме пералнята „отстрани“, отдолу стигаме до тръбата за източване. Изваждаме скобата от нея и след това изваждаме самата тръба.
 • Изключваме амортисьорите, като по този начин освобождаваме резервоара на пералнята на Bosch, сваляме задвижващия колан.
 • Поставяме машината отново на краката си, сваляме превключвателя за налягане. Извадете маркуча от превключвателя за налягане много внимателно, за да не повредите крехката тръба.
 • Развиваме задната стена, премахваме двигателя, изключваме проводниците от нагревателния елемент.
  отстранете проводниците от нагревателния елемент
 • Развиваме напречната греда, така че да не ни пречи да дърпаме резервоара през горната част.
 • Сега, с помощта на някой от домакинството, ние изваждаме пружините и изваждаме резервоара заедно с барабана и противотежестта през горната част. Възможно беше първо да развиете и свалите противотежестта, след което да издърпате резервоара с барабана, но беше болезнено неудобно да го развиете (трудно е да се пълзи в някои винтове), така че няма да свършим тази безоблачна задача.

Преминаваме към финала. Изключете болта, който държи шайбата. Ако не се разхлаби веднага, намокрете го с мазнина. WD-40. Развиваме всички болтове, които държат половинките на резервоара на пералнята Bosch и разглобяваме резервоара. Извадете гърба на резервоара на пералната машина с лагери от барабанния вал. Така завършихме разглобяването на шайбата, започва подмяната на лагерите в пералнята на марката Bosch.

Направете го сами

Подмяната на лагера на този етап не е трудна. Първо внимателно изберете старите лагери и внимателно почистете мястото за монтаж на нови. Ако не можете да го изберете в движение, въоръжете се с удар и чук и започнете да ги нокаутирате.

премахнете старите лагери и уплътнения

Не забравяйте! Избийте лагера от външната страна на резервоара навътре.

Почистете седалката с добра съвест. Не трябва да остават изгаряния, чипове или замърсявания. Задвижваме нови лагери на мястото си, като не забравяме да добавим мазнина към тях и да поставим фиксатор. Внимавайте, когато монтирате нови лагери. Не нанасяйте директен удар върху новия лагер с чук, ако трябва да го приложите правилно, бийте с гумен малат. След като лагерите са монтирани, можете да сглобите шайбата на Bosch и да тествате

В заключение отбелязваме, че подмяната на лагерите в пералнята на Bosch е почти същата като при другите марки шайби, въпреки че има някои нюанси при разглобяването, но това са дреболии. Имайте добър ремонт.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини