Всичко за пералните машини

Как да смените маншета на пералнята на LG

SM LG подмяна на маншетитеКак се подменя маншетът за пералнята на LG? Някои майстори предлагат да се извърши ремонт, без да се отстранява предната стена на кутията, докато други - с отстраняване. По-правилно е да сменяте маншета с демонтажа на предната стена, горния капак и контролния панел, особено когато става въпрос за ремонт на модерна пералня LG. Достатъчен предговор, нека да се пристъпим към бизнеса.

Подготовка за ремонт

За да смените лесно маншета на люка на пералнята с предно зареждане на LG, трябва да се подготвите. Първо, разбира се, ще проучим инструкциите относно процедурата за работа и инструкциите за безопасност при ремонта на електрически уреди.

  1. Трябва да изключим машината и да я завлечем до мястото, където ще бъде удобно да работим с нея.
  2. Също така трябва да закупим нов маншет за люк на покрива, който гарантирано отговаря на вашата пералня LG.
  3. След това трябва да съберем прости инструменти, да се подготвим психически и да започнем работа.

Така че, изключете машината от бутона за включване / изключване. Напълно го изключваме, като изваждаме щепсела на захранващия кабел от контакта. След това изключваме подаването на вода към машината и отстраняваме маркучите: източване и вход. Ние усукваме захранващия кабел, маркучите и след това влачим машината до мястото, където ще се извърши ремонта.

Отворете вратата на пералнята. Непосредствено над люка има сребърна табела, на която е посочено пълното име на модела на вашата шайба LG, например LG F1056MD. Пренаписваме името и отиваме в магазина за резервни части за перални машини. Като знаете името на вашия модел автомобил, продавачът ще ви даде маншета, от който се нуждаете.

Сега няколко думи за инструментите. Не ви трябва нищо сериозно за работа, просто отвертка с плоска глава и фенерче. Ако сте твърде мързеливи, за да завъртите винтовете, можете да вземете отвертка. Това е всичко, пристъпете към ремонт.

Демонтаж на автомобили

Маншетът е трудно да се замени без разглобяване на пералнята, така че ще започнем с разглобяването. Обикаляме машината отзад и развиваме винтовете, които държат горния капак. Дръпнете капака към вас и го повдигнете нагоре.

заместващ маншет на шайбата LG_1

Сега обикаляме предната част на машината. Трябва да вземем тавата с прах, така че да не ни пречи да премахнем контролния панел и предната стена. Изваждаме тавата с прах към нас, докато спре, натискаме пластмасовия разрез в центъра и напълно изваждаме контейнера за прах.

подмяна на маншета на шайбата LG_2

Изваждайки контейнера за прах, ще видите, че вдясно и отляво от нишата му има два винта. Развиваме тези винтове възможно най-внимателно с помощта на отвертка Phillips.

Подмяна на маншета на шайбата на LG_3

Сега трябва да премахнем контролния панел на пералнята на LG. На гърба на контролния панел има специални ключалки зад края на кутията. Можете да ги стиснете, като използвате същата отвертка Phillips. Натиснете ключалките едно по едно и внимателно издърпайте контролния панел.

Внимавайте, впечатляващ сноп жици ще се простира зад контролния панел. Не е необходимо да ги изключвате, просто поставете отстранения панел заедно с проводниците отгоре на ъгъла на тялото на машината.

Подмяна на маншета на шайбата на LG_4

Взимаме плоска отвертка в ръцете си и клякаме надолу. Хващаме капака на шахтата, който покрива филтъра за боклук. Този капак е разположен отдолу на тесен декоративен панел.

Подмяна на маншета на шайбата на LG_5

След като отворим капака, изваждаме аварийния маркуч за източване отстрани, което може да попречи на стигането до закопчалката. С помощта на отвертка Phillips развийте винта, който държи декоративния панел. Винтът е разположен вдясно или вляво от филтъра, в зависимост от модела LG CM. Внимателно вземете декоративния панел и го издърпайте от ключалките, първо от дясната страна, а след това отляво.

Подмяна на маншета на шайбата на LG_6

Отворете широко отворената врата на люка, вземете плоска отвертка и опитайте да махнете скобата на маншета на предния шахт. Това трябва да се направи на този етап, тъй като тази скоба ще предотврати премахването на предната стена на корпуса на SM. Намираме пружината на скобата. Пружината може да бъде разположена както отгоре, така и отдолу.Изтръгваме пружината с плоска отвертка и, като я връщаме отново върху себе си, леко издърпваме скобата.

Вместо плоска отвертка можете да вземете тъп нож за маса, той е подходящ за тази операция още по-добре.

Подмяна на маншета на шайбата на LG_7

На този етап на разглобяване не можем да премахнем уплътняващата дъвка на вратата. Но можем да го напълним вътре в барабана, така че да не се прилепва към краищата на предната стена на тялото по време на по-нататъшно разглобяване. Напълнете маншета във барабана. След това развийте двата винта, които държат UBL на пералнята на LG. Винтовете са разположени вдясно от люка, а за отстраняването им ще е необходима отвертка Phillips.

Подмяна на маншета на шайбата на LG_8

За да освободите предната стена на корпуса на пералнята на LG, трябва да развиете още пет винта. Първо развийте двата винта отгоре, а след това два винта отдолу.

Подмяна на маншета на шайбата на LG_9

Внимателно изтласкайте UBL от предната стена с отвертка, така че да попадне във вътрешността. Сега можете да премахнете предната стена и да я отстраните отстрани. Не е необходимо специално да сваляте капака на шахтата, нека остане сглобен с предната стена на тялото на машината. След това трябва да свалим маркуча, облечен на маншета.

Подмяна на маншета на шайбата на LG_10

Подмяна на люка на венците

Така че е време да премахнете гуменото уплътнение от резервоара на машината. Вярно, вътрешната скоба ни пречи, но премахването й е технически въпрос. Както в случая с външната скоба, намираме пружината, хващаме я с отвертка и издърпваме скобата.

подмяна на маншета на шайбата LG_11

Хванете здраво маншета и се опитайте да го издърпате от каналите. Ще трябва да положите малко усилия. Не се страхувайте да повредите стария маншет при изваждането му, тъй като той така или иначе ще бъде изхвърлен. Щом успеете да извадите стария маншет, извадете го отстрани, за да не се намесва.

подмяна на маншета на шайбата LG_12

Премахвайки стария маншет на пералнята на LG, можете да забележите огромно количество мръсотия, която се е натрупала на мястото му. Вземете парцал и старателно изтрийте всякакви замърсявания. Извадете ръкава от стария маншет и го поставете върху нов маншет.

подмяна на маншета на шайбата LG_13

Сега ще разгледаме новия маншет и ще го разгънем с приспособяването. Трябва да поставите нова гумена лента, така че стрелката върху нея да съвпада със стрелката на калъфа, а технологичните прорези да са в долната част. Това е много важно. Проверете всичко няколко пъти, преди да поставите маншета на седалката. Ако всичко е правилно, слагаме маншет.

подмяна на маншета на шайбата LG_14

След това трябва да фиксираме маншета с вътрешната скоба. Можете да закупите нова скоба или да поставите старата. Разтягаме пружината малко и поставяме скобата на място. Това е най-отнемащата време част от работата, така че помолете някой да ви помогне. Използвайте две отвертки с плоска глава, за да улесните поставянето на скобата.

Основното в процеса на обличане на скобата не е случайно да пробиете нов маншет, в противен случай ще трябва да изтичате до магазина втори път за нова част.

подмяна на маншета на шайбата LG_15

След като поставихме вътрешна яка на място, преминаваме към "финалната линия". Прикрепяме тръбата към фитинга и след това сглобяваме "домашния помощник" в обратен ред. Внимавайте да не забравяте нищо по време на монтажа. В тази връзка считаме нашите инструкции за пълни. Ако все още имате въпроси, гледайте видео урока, който прикрепихме към тази статия. И ви желаем късмет и лесен ремонт!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини