Всичко за пералните машини

Как да сменим маншета на пералня Ariston

Замяна на маншета на АристонРемонт на перални машини - машините сериозно удариха семейния портфейл, някои от тях са с висока цена. Цената се състои от цената на подменената част и работата на капитана. Собственикът може сам да извършва определени видове ремонтни дейности на пералнята Ariston. Подмяната на маншета на люка се отнася до такъв ремонт. Помислете за въпроса - как да го направите сами, без участието на трети специалисти.

Преди ремонт

Голяма част от неизправността на пералнята може да бъде отстранена без използването на специални инструменти. Вземете например замяна на маншет. Това е доста проста операция и може да се извърши само с една отвертка, но за пълна сигурност има смисъл да се сглобяват следните инструменти:

 • шестнадесетични ключове;
 • клещи;
 • чук;
 • отвертки, прорези и Phillips.

Има един малък трик. За тези, които правят тази работа за първи път, има смисъл, освен необходимия инструмент, да имат камера или телефон с камера под ръка. Това е необходимо, за да се направят серия снимки. Те са необходими, така че по-късно по време на монтажа да бъде възможно да се монтират заснетите части от снимката на място. Този подход няма да обърка нищо и без проблеми стартира машината след ремонт.

Първата стъпка е да изключите жицата от контакта и да изключите устройството. По този начин ще се гарантира безопасността по време на ремонта.

Прогресът на поправката

За да смените уплътняващата гума, трябва да получите достъп до вътрешността на корпуса Hotpoint Ariston през предния панел на машината. Гумените части, по-специално маншетите, се класифицират като бързо износващи се и трябва първо да бъдат заменени. Издърпването на ремонта е силно обезкуражено.

Първата стъпка е да развиете винтовете, които закрепват капака на корпуса. За да демонтирате капака, е необходимо да го преместите спрямо тялото на машината, към задния панел. След това повдигнете предния ръб и се отделете от корпуса. След това трябва да получите достъп до крепежни елементи, които държат предния панел на машината. За да стигнете до тези елементи, трябва да извадите дозатора за прах от корпуса. Под него са винтовете, закрепващи контролния панел на пералната машина. Те ще трябва да бъдат усукани. Продължаваме по-нататък.

 1. Изключете контролния панел. При извършване на тази операция трябва да се внимава, това е необходимо, за да не се повредят пластмасовите ключалки.
  заместване на маншета Ariston 3
 2. След като премахнете предния елемент на корпуса, можете да освободите долната (основна) част. За да я освободите, трябва да се използва плосък предмет.
 3. Сега, когато всички стенни крепежни елементи са свободни и ясно видими, трябва да премахнете всички фиксиращи винтове. На маншет, изработен от гума, е инсталирана специална скоба с пружина. Задачата на скобата е да притисне гумения елемент към тялото на резервоара. Прилагайки плосък предмет, например метална линийка, скобата трябва да бъде отстранена.
  заместване на маншета Аристон 4
 4. Взимаме краищата на маншета и ги прибираме навътре, така че да не се прилепват към предната стена. Поставяме ръка под предната стена вдясно от люка и разединяваме проводниците, които отиват към UBL.
 5. Развиваме всички винтове в кръг и премахваме предната стена на тялото на машината Ariston. Това ще осигури достъп до вътрешни части и възли.
  Замяна на маншета на Аристон 5
 6. Нашият повреден маншет е свързан с въздуховода за сушене на дрехи с помощта на наслояване. Необходимо е да вземете ръба му, откачете го от канала заедно със скобата. След това трябва да премахнете втората скоба, която държи повредената гума върху резервоара. За да изключите зъбите и да разхлабите скобата, използвайте шлицова отвертка.
  заместване на маншета Ariston 6
 7. В края на демонтирането на втората скоба, нашата злощастна дъвка трябва свободно да се изключи от резервоара.Сега можете да махнете маншета, просто като го държите с ръце и го издърпате от седалката.
  заместване на маншета Аристон 7

Преди да поставите на редовно място нов маншет, направете подготвителната работа. Тоест, те извършват почистване на седалката с уплътнение на резервоара на пералнята. Инсталирането започва с свързване на изхода към канала. След това комбинирайте дупките, за да източите водата с най-ниската точка, разположена в средата. След това можете да инсталирате останалата част на маншета върху пластмасовия резервоар. Само поставянето на ластика на седалката не е достатъчно, трябва да го фиксирате сигурно със скоба. Сглобяването на машината Ariston се извършва в обратен ред.

заместване на маншета Аристон 8

След като частта е инсталирана и предната стена е върната на редовното си място, ще е необходимо да се тества инсталираният маншет за течове. Ако след пълнене на резервоара водата тече през инсталирания маншет, най-вероятно тя ще изтече през лошо почистено място или скобата не е достатъчно затегната. След успешен тест можете да сглобите напълно машината. При тази инсталация на гуменото уплътнение може да се счита за завършена.

Защо се уврежда венеца?

Увреждането на гумените компоненти възниква по различни причини. Рано или късно слабо място се превръща в източник на изтичане на вода. Разкъсаният маншет може да провокира появата на гъбичка, отвратителна миризма и може да причини нехигиенични условия.

Както бе отбелязано по-горе, износването на маншета може да бъде причинено от дългосрочната му употреба. Всички части и възли имат определен запас на безопасност и при продължителна експлоатация те не успяват.

За производството на маншети се използва специален каучук. Не е много устойчив на използването на определени перилни препарати, които се използват при пране на дрехи. По време на работа на машината се получава контакт между възлите на оборудването. Под влияние на такива контакти гумата може да се повреди. Същото триене възниква между неща, които са в барабана по време на измиване.

Между другото, маншетът на вратата на пералнята Ariston може да се повреди, ако нещата случайно се заредят в барабана.

Колкото по-често потребителят включва агресивни режими на пране, толкова по-голямо е натоварването на машинните части, включително маншета. Представете си пагубните ефекти на високите температури (до 900В) и силата на триене по време на цикъла на въртене със скорост над 1000 об / мин. Ако боравите с пералнята в съответствие с ръководството за употреба и внимателно се грижите за нея, тогава вероятността от повреда на части и възли ще бъде значително намалена.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини