Всичко за пералните машини

Как да сменим барабан на перална машина Indesit

подмяна на барабана в IndesitПодмяната на барабана на пералня може да изисква много проблеми: счупен кръст, износени лагери, дупка в резервоара и т.н. Разбира се, във всеки от тези случаи можете просто да замените машината, но тя ще удари вас и вашето семейство с рубла. С помощта на нашата статия можете да направите ремонта сами, без дори да знаете барабанното устройство на машината Indesit. Да вървим!

Необходима е подготовка

За да отворим и поправим машината, се нуждаем само от най-достъпните инструменти. Ако нещо не се намери в къщата ви, опитайте да помолите приятелите или съседите си за инструмент. Така че, ние се нуждаем от:

 • плоски и Phillips отвертки;
 • комплект гаечни ключове;
 • клещи, щипки, клещи (всички инструменти трябва да бъдат изолирани);
 • чук.

Целият списък с инструменти се препоръчва да се сглоби, преди да започнете да разглобявате машината. Ако се притеснявате как да завършите монтажа на машината след ремонта, просто снимайте основните етапи на разглобяването, както и местоположението на крепежните елементи, местоположението на различните болтове, положението на проводниците и т.н.

Преди да започнете ремонти, не забравяйте да изключите пералнята от водоснабдяването и захранването.

Ще го приемаме бавно

Няма нужда да бързате при разглобяване на пералнята, тъй като бързането тук само ще навреди на бизнеса. Тъй като ще трябва да разглобите напълно колата и най-вероятно ще я направите за първи път - бъдете внимателни и следвайте нашите импровизирани инструкции стъпка по стъпка:

 1. Поставете машината в удобно положение, така че да може да се приближи до нея от всяка страна. Ако е необходимо, прехвърлете го в просторна стая или гараж.
 2. Свалете горния капак. За да започнете - отстранете всички болтове от задната страна и след това извадете капака с отвертка.
 3. Направете същото и със задния капак. Развийте болтовете в кръг.
  CM Indesit изглед отзад
 4. След това трябва да видите резервоара, шайбата, двигателя и колана. Внимателно проверете резервоара: ако по него има следи от ръжда, идващи от центъра на монтажа, почти сигурно можете да говорите за износване на лагерите.
 5. Извадете колана от резервоара.
 6. Изключете последователно всички проводници от резервоара.
 7. Извадете болтовете, които държат мотора.
 8. Погледнете пералнята през горния отвор - ще видите голяма част, която прилича на камък. Тази част се нарича противовес, тя е необходима за създаване на натиск върху резервоара и поддържане на баланс в колата. Отстранете всички крепежни елементи, които го държат с подходящи инструменти.
 9. Проверете останалите части, които предотвратяват изваждането на резервоара. Може да бъдат спирки за транспортиране, кутии за зареждане на прах и др. Освен това ги отстранете с отвертки и шестоъгълници.
 10. Можете да вземете резервоара отгоре или отдолу. Изберете най-удобния начин.

Лошата новина е, че резервоарът в пералните машини Indesit не може да бъде отделен. Части от пластмасовия му корпус са споени заедно, така че те не могат просто да бъдат изключени. Трябва да закупите нов резервоар. Извадете барабана, поставете нов и повторете всички стъпки в обратен ред, за да сглобите пералната си машина.

Струва ли си да го направите сами?

Може да изглежда, че изобщо не е необходимо да се занимавате с подобен ремонт: по-лесно е да купите нова пералня, отколкото да предприемете толкова много стъпки и да смените барабана. Трябва обаче да се отбележи, че сега всички автомобили стават по-скъпи, така че няколко допълнителни часа от вашето време ще ви помогнат да спестите 2-5 хиляди рубли. Барабанът е само един детайл, макар и важен, не изхвърляйте цялата машина само заради нея.цистерна за триони CM Indesit

Основният проблем тук е фактът, че резервоарът в Indesit е неразделим. Т.е. дори ако срещнете износване на лагерните възли (една от най-често срещаните неизправности, катоте имат по-голямо натоварване от другите части на пералнята) барабанът и резервоарът все пак ще трябва да бъдат сменени: лагерите са в него.

Частните занаятчии или сервизи обаче могат да предложат да изрежат резервоара за отделянето му от барабана и последващия ремонт (или подмяна на вътрешни части). След това двете половини на тялото на пластмасовия резервоар се залепват и се поставя монтажа.

Звучи добре и можете да спестите много пари за това, но има един неприятен факт: никой не може да ви гарантира, че машината ще работи дълго и правилно след рязане и залепване на резервоара. Освен това, такъв ремонт може да бъде направен независимо, само тук рискувате напълно да съсипете резервоара чрез неточен анализ. Така че, ако искате да използвате машината още няколко години след ремонта, най-добре е да смените резервоара на нов.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини