Всичко за пералните машини

Входящият маркуч за пералнята тече, тече

Маркуч за пералняАко забележите, че пералнята е започнала да изтича, тогава това може да се случи по различни причини. Включително поради изтичане на входящия маркуч. На пръв поглед изглежда, че не е трудно да се разреши неудобството. Но това не винаги е така. И тази неизправност може да доведе до някои проблеми. Може да решите, че за да отстраните повредата, просто затегнете връзките на маркуча по-силно. За съжаление, този метод не винаги помага. Нека разгледаме по-подробно този проблем и да обсъдим типичните места на маркучите, където най-често се появяват течове. И някои причини, които могат да причинят това.

Не е достатъчно добра връзка

Връзка на маркуча на шайбатаЕдна от причините за появата на изтичане на вода може да бъде не достатъчно надеждната връзка на маркуча към водопровода или пералнята. Или износване на гуменото уплътнение, което е разположено в ставите на маркуча. С течение на времето и под въздействието на механични фактори може леко да промени формата си. Може да стане по-малко еластична. Това е, което ще доведе до теч. Обикновено такава неприятност възниква след преместване на пералнята. Или след преместването й в друг апартамент и нова инсталация.

За да се отървете от този проблем, достатъчно е да купите ново уплътнение и да го инсталирате вместо старото. Уплътненията могат да бъдат закупени във водопроводните магазини. За да не направите грешка в размера, можете да вземете старо уплътнение със себе си и да го сравните с този, който ще купите. Уплътненията струват само една стотинка, обикновено има много от тях в такива магазини, така че не трябва да има проблеми с покупката.

Грешно положение на маркуча

Маркучът трябва да е в правилно положение по отношение на точките на свързване с пералнята и водопровода. Частта от входящия маркуч, която е изработена от пластмаса и се намира вътре под гуменото уплътнение, трябва да е в правилното положение. Така, че в усукано състояние равномерно ще натисне уплътнението от всички страни. Ако в някаква част налягането е по-малко, тогава може да се появи изтичане на вода там.

Ако това е проблем с теч, достатъчно е правилно да поставите входящия маркуч на пералнята и да затегнете местата му за докинг малко по-силно.

Лоша връзка на пластмасови и гумени компоненти в маркуча

Входен маркуч за пералняИзтичането може да се появи и вътре в маркуча. Когато неговите компоненти са изработени от пластмаса и каучук. Те са фиксирани помежду си с помощта на метално покритие. Причината може да е, че частта от маркуча, която е направена от каучук, е загубила еластичността си с течение на времето, е износена и е променила формата си. В такава ситуация налягането на фиксиращия метален захват може да стане по-слабо. И това ще доведе до теч.

Този проблем възниква и при преместване на машината, промяна на местоположението или преместване. При тази неизправност трябва да се опитате да затегнете закопчалката колкото е възможно повече. Също така е възможно маркучът да се фиксира в положение, в което водата няма да изтече. Но всичко това са само временни решения. И не препоръчваме да прибягвате до тях, тъй като изтичането може да се възобнови. Препоръчителното решение на този проблем е да подмените маркуча. Лесно можете да намерите нов маркуч в магазините, които продават водопровод. Маркучите отново не са скъпи и подобна покупка няма да удари семейния бюджет.

Подмяна на маркуч

Подмяна на входящия маркуч на пералнятаПодмяната на входящия маркуч е много проста. Необходимо е само да изключите водоснабдяването. След това развийте стария маркуч от водоснабдяването и от пералнята. И след това завийте нов маркуч. След това отворете водопровода и прегледайте маркуча за течове.

Ако сте направили всичко правилно, тогава те няма да бъдат.Ако те се появиха, това означава, че не сте затегнали ставите достатъчно или сте загубили уплътнението. Необходимо е също така да се обърне внимание на факта, че тези места не могат да бъдат усукани. Тъй като ако сте затегнали твърде много, можете да скъсате конеца или да повредите уплътнението. И ако имате много сила, тогава го направете внимателно.

Случва се също да изтече от гумената част на маркуча. Появява се при неправилна употреба, механични повреди и в други случаи. При такава разбивка човек няма нужда да е умен. Можете просто да замените повредения маркуч с нов.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини