Всичко за пералните машини

Как да направим пералня да не върви по плочки

Как да направим пералня да не върви по плочкиПостоянното "движение" на пералнята, люлеенето и "подскачането" едва ли ще угоди на потребителя на оборудването. Повечето модели от предния край „тичат“ на пода, като по този начин преодоляват значителни разстояния и се опитват да изтръгнат захранващия кабел от контакта, тарани предмети, стоящи наблизо. Ще поговорим за това как да фиксирате пералнята към плочките по-долу.

Защо не стои неподвижно?

Има логично обяснение на факта, че машината скача по време на цикъла на въртене: в резервоара на машината възниква центробежна сила, която действа върху страничните стени на тялото на устройството. За да се намали налягането му, в пералнята от производителя се монтира противотежест - елемент, предназначен да гарантира стабилността на техниката. Но при някои модели, особено тесни размери, противотежестите не са достатъчно тежки, следователно, те не могат надеждно да фиксират пералнята със скорост на въртене над 1000 оборота в минута.

Да, съвременните автомобили с малки размери, от една страна, се произвеждат много компактно и по-леко, от друга страна, те със сигурност ще се плъзгат при високи скорости, а ако домакинята настрои режима „Spin“, като барабанът се върти повече от 1600 пъти в минута, тогава те могат да го направят и „лети нагоре“.

Следващият фактор, който може да доведе до този проблем, е неправилното инсталиране на перално оборудване. Може би не е доставена на нивото или настилката под шайбата се оказа ненадеждна.

След като установихте основните причини за постоянното „задвижване“ на пералнята на пода, трябва да разберете какво да направите, за да разрешите този проблем. Господарите, които не искат да се притесняват много, просто слагат тежест върху горния капак на машината, например купа с вода, торба с прах или висок куп книги.

Временно „успокояващо“ устройството може да се направи и по този начин, но не се препоръчва постоянно да се натоварва върху капака на шайбата, за да не се движи върху плочката. Проблемът, който възникна, се решава по-добре с други методи, по-сериозни и надеждни. Нека се опитаме да представим на вашето внимание най-ефективните от тях.

GoodFoot Coasters

Добър кракПървият начин е да инсталирате специални антивибрационни стойки под дъното на пералнята. Ако поставите такива устройства под краката, можете да забравите за плъзгане и скачане на уреда. Стойки, проектирани да предотвратяват вибрациите на машината, изглеждат стилни, така че няма да развалят външния вид на интериора.

Такива обувки са изработени от много издръжлив полимер. Материалът на продуктите не се нагрява, не се деформира, не се страхува от влага. Производителите твърдят, че релефът върху повърхността на стойката не позволява на машината произволно да се движи по пода, а предоставените усилващи елементи поглъщат вибрациите удари добре, като същевременно ефективно разпределят натоварването.

Инсталирането на антивибрационни стойки е достатъчно лесно; дори не е необходимо да изключвате пералнята от комуникациите.

За да настроите специални стойки, е необходимо да повдигнете машината от дясната страна и внимателно да поставите полимерни продукти под краката на оборудването. Същите действия се извършват и с лявата страна на устройството.

създаден от Good Foot

Мат против плъзгане

Подложка против подхлъзване е друга опция, която ще попречи на пишещата машина да „тича“ и „да скача“ по повърхността на пода. Антивибрационният продукт може да убие две птици с един камък едновременно: за предотвратяване на подхлъзване на оборудването и за намаляване на вибрациите на машината по време на процеса на пране.

Платният килим против приплъзване има два слоя:

  • горната част, която се характеризира с противоплъзгащо действие, има повишена устойчивост на различни видове механични повреди;
  • долен, отговорен за вентилация и усвояване на вибрациите на тялото.

антивибрационен матМатериалът с мехурчета на килима допринася за добрата възглавница.Каучукът, който е един от основните компоненти на продукта, позволява на мрежата да не се деформира, да издържа на големи натоварвания и да е устойчив на температурни промени (може да се използва при температури от -40 до +120 ° C).

Много е важно да изберете правилната противоплъзгаща се подложка. Нека направим кратък преглед на най-качествените антивибрационни картини:

  • Двуслоен килим на марката Proflex - отличава се с високо качество, екологичност. Продуктът е без мирис, има отлични антистатични характеристики;
  • Mattix-Vibromats издържа на големи температурни разлики, различава се от аналозите по повишена износоустойчивост. Килимът е в състояние да поеме увеличени товари, той е напълно безопасен за здравето на членовете на семейството;
  • бюджетната кърпа Lux се характеризира с отлични свойства против приплъзване, но някои потребители отбелязват слаб антивибрационен ефект на продукта;
  • Универсален плат Shahintex е идеален за малки и големи перални съоръжения. Продуктът е лесен за почистване, перфектно абсорбира шума, предпазва машината от подхлъзване.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини