Всичко за пералните машини

Японски прахове за пране

японски пудриПрез последните 5 години японските прахове за пране и други японски хигиенни продукти активно се популяризират на пазара на ОНД. Рекламодателите, както винаги, не гледат на хвалебствени епитети, като се борят помежду си за невероятните свойства на прахове от Страната на изгряващото слънце. Ние не сме склонни да се доверяваме сляпо на твърденията на хора, чиято основна задача е да популяризират продукта по всякакъв начин, затова решихме да проверим тази информация лично и в същото време да споделим откритията с вас на страниците на тази публикация.

Разлики на прахове от Япония

Приготвяйки се да напишем тази статия, ние проучихме голям брой различни японски прахове и стигнахме до извода, че те са доста различни от онези прахове, които се произвеждат в страните от ОНД и дори в Европа. Нека посочим поне основните разлики, за да продължим да представяме това, което е заложено.

  • Основата на състава на прахове от Япония са естествен сапун и естествени минерали.
  • Тези прахове са доста скъпи, но силно концентрирани, което значително намалява консумацията им.
  • Съдейки по състава, тогава са всички прахове, които изследвахме от Япония екологични прахове за пране.

Решихме да разгледаме тези твърдения като предварителни, поне докато не проведем собствени тестове на японски прахообразни прахове и обмислим потребителските отзиви за тези продукти.

Като начало ще прегледаме няколко японски пудри и ще проведем няколко изпитващи измивания, за да се уверим, че са ефективни.

Преглед на продукта

Решихме да започнем прегледа с по-прости сапунени препарати за миене на ръце, а след това постепенно да преминем към по-сериозни и ефективни японски продукти. Но нека не изпреварваме себе си, първо първо.

ШАБОНДАМА СНОЛ. Това е сапунен прах от Япония, предназначен за измиване на ръцете на деликатни вещи. За автоматично измиване този инструмент не може да се използва категорично. SHABONDAMA SNOUL е подходящ за измиване на новородени и деца до три години. Ако погледнете състава на продукта, виждаме, че 99% от веществото в опаковката е смлян и специално обработен сапун, а 1% е естествен аромат под формата на растителен екстракт. Цена - 12,60 долара за пакет от 1 кг.

Когато излеете този прах сапун във вода, разбирате защо той е бил подложен на специална обработка, тъй като частиците се разтварят, едва докосвайки топла вода. Скоростта на разтваряне на частиците може да се сравни само със скоростта на разтваряне на сушени чрез замразяване кафе гранули. Само за няколко секунди получаваме сапунен разтвор, в който накисваме за няколко минути няколко детски тениски, оцветени със сок и борш, след което ги измиваме. От сока и борша не са останали следи.

шабондама-шнол на прах

Сапун Мийоши. Друго разнообразие от прахов сапун от Япония с подчертан флорален аромат. Продуктът е предназначен само за измиване на ръцете и според производителя е напълно безопасен за човешкото здраве. Състав: 60% сапун, 39,9% алкали (силикати), 0,1% метални йони.

Не правихме този прах на химическо изследване, така че не успяхме да разберем какви видове метални йони са. В по-голямата си част прахът се състои от напълно безопасен алкал и още по-безопасен сапун. Измиване, както и предишния сапунен прах - петната от сок и борш веднага напуснаха тениските, дори не ми се наложи да работя много усилено. Цената на пакет от 2,16 кг е 22,85 долара.

миоши-сапун на прах

Washen. Високо ефективен универсален синтетичен прах за пране (концентрат). Производителят твърди, че този прах е подходящ за всички видове тъкани. Можете да го миете както в пералнята, така и ръчно, бели и цветни неща. Прахът се състои от: 15% анионно повърхностно активно вещество, 30% минерали с магнезий и калций, около 55% натриева лимонена киселина. Пакет с прах от 3,2 кг струва 20 долара.

Праховите тестове бяха проведени, както следва.Няколко големи парцала, замърсени с три вида петна, бяха хвърлени в автоматичната пералня:

  1. Червило;
  2. машинно масло;
  3. плодов сок.

миоши-сапун на прах

Задайте програма за бързо измиване за 40 минути при температура 40 градуса. Барабанът на пералнята е 3,5 кг, така че, според инструкциите на пакета, трябва да поставите 35 г прах в съда за прах, така че те направиха, В резултат на това червилото и плодовият сок бяха идеално почистени, но следите от моторното масло все още останаха, макар и едва забележими. Повторихме процедурата отново, едва сега петното от моторното масло преди това се разтрива с препарат за миене на съдове. При втория опит всичко бе премахнато перфектно.

Allone. Корейски концентриран универсален прах за пране с по-сложен състав. Прахът е многокомпонентен, следователно можем да преценим количеството на тези компоненти само въз основа на информация, предоставена от производителя. Състав: ензими и един и половина натриев карбонат около 15%, лаурилов етер и натриев перкарбонат 15%, натриев бикарбонат 30%, останалото е натриев цитрат. Като цяло няма опасни компоненти, половината от тях се използват в хранително-вкусовата промишленост, така че направете свои собствени изводи. Прахът може да се използва в пералня.

Проведохме подобен тест. Взехме и няколко парцала с три вида петна, зададохме същата програма за измиване. В резултат на това няма следа от петната. Цената за пакет от 4 кг е 20,60 долара.

Allone прах, измит машинно масло без никакъв препарат за миене на съдове за първи път, което предполага, че е по-ефективен от праха Washen.

allone прах

Токико Япония. Концентриран бактерициден универсален прах от Япония. Може да се използва както за ръчно, така и за машинно пране. Необходима концентрация на прах: 20 грама на 30 литра вода. Състав: натриев сулфонат, полиоксиетилен алкилов етер, натриев карбонат, натриев силикат, натриев сулфат. Компонентите са безопасни за здравето. Производителят не посочи пропорциите на компонентите. Средната цена е 4 долара за опаковка от 1 кг.

Разтваряйки се, този прах за пране създава алкална среда, в която бактериите умират, а мръсотията се разгражда по-добре.

Ефективността на праха беше проверена, както в предишните случаи, червило, плодов сок и машинно масло бяха нанесени върху няколко големи парцала. Те дадоха петната да изсъхнат за 3-4 часа, след което го хвърлиха в пералнята. Прахът се изсипва според нормите, посочени в таблицата на пакета. В резултат на това парцалите почистват перфектно. Нашият техник донесе вкъщи предмети, оцветени с химикалки и трева от вкъщи. Измиха тези неща с прах Tokiko Japan, резултатът е отличен - нямаше следи от петна, търсеха специално под лупа и нищо.

токико-японска пудра

Daiichi Funs. Супер ефективен концентриран прах за пране от Япония. Продава се в опаковки от 900 гр. Според производителя прахът ефективно разгражда всяка мръсотия, оставяйки прането идеално чисто. Посочено е, че прахът е напълно екологичен, но в състава виждаме: повърхностно активни вещества, алкали, алуминиеви соли, стабилизатори, кислороден комплекс, компоненти, които предпазват от повторно замърсяване, флуоресцентни вещества.

Не ни е много ясно от кога повърхностноактивните вещества се превърнаха в екологично чист компонент, освен това формулировките като „флуоресцентни вещества“ оставят много въпроси. Напълно не е ясно какво се крие под тях? Със сигурност смес от някакъв вид химия не може да бъде определена без изследване и няма да вземем думата за чужд производител. По принцип екологичността на праха е под въпрос. Средната цена на опаковка от 900 г е 6,60 долара.

daiichi-funs прах

Тествайте ефективността на праха. Точно както в предишните случаи, ние хвърляме замърсени парцали в барабана. Програма 40 минути 40 градуса. В резултат на това измиването завърши с пълен провал, нормално се отстранява само петно ​​от сок, следата от червило остава видима, а моторното масло изобщо не се отстранява.Повторихме измиването с двойна норма на праха - резултатът не е много по-добър, червилото беше отстранено, но петното от моторното масло остана на място.

Даичи Оцу. Прах от Япония концентриран с активен кислород. Подходящ за всякакви тъкани, дори за подсичане. Прахът може да се използва както за ръчно, така и за машинно пране. Прахът се продава в големи кутии от 2,5 кг. Според производителя компонентите на праха лесно проникват между влакната на тъканта, разделяйки мръсотията и добавяйки лен към аромата на ливадната трева. Цената на голяма опаковка от 2,5 кг е около 10 долара.

Сега за тестовете. Нашите прости тестове показаха, че прахът се справя с мръсотията от клас С с минус, тъй като не премахва напълно петна от плодов сок и моторно масло, но без остатък почиства червилото. Екологичността на праха също е под съмнение, тъй като съдържа непонятни компоненти, по-специално повърхностно активно вещество, флуоресцентно избелващо средство, активатор и т.н.

Този прах за пране не съдържа фосфати, което вече е много добро.

даичи-оцу на прах

Отзиви на потребителите

Албина

Купих японски сапунен прах за изпиране на дрехи на новородено Miyoshi Soap по съвет на приятел. Веднага дори не разбрах, че е натрошен сапун, частиците бяха много малки и доста твърди - много подобни на обикновения прах. След това изсипах праха в леген с вода и стана ясно, че е сапун, въпреки че прахът се разтвори почти мигновено. Бебешкият пуп се отстранява лесно без никакво накисване, така че останах доволен от пудрата. Ако беше по-евтин, бих го вземал редовно, но вече няма да го купувам, ще го измия с бебешки сапун.

Юджийн

Запознанството ми с японски пудри започна в момента, в който за първи път попаднах за реклама в Интернет и поръчах пакет прах Tokiko Japan. Бях наистина впечатлен, защото той дори миеше дрехи със старо замърсяване, което щях да хвърля в боклука. Тогава реших да опитам Daiichi Funs, оказа се и много добър. Сега използвам тези два праха и не знам мъката. В сравнение с това, което се продава в нашите магазини, японските прахове са просто злато. Препоръчвам го на всички!

Алексей Петрович

Преди 2 години реших да подаря на жена си нова пералня за нейната годишнина, тя отдавна искаше. Купих си кола, но също исках да купя някакво необичайно приложение за нея. Погледна в интернет и веднага се натъкна на почистващи препарати, направени в Япония, реши да купи пакет Daiichi Otsu и пакет Daiichi Funs. Съпругата беше по-изненадана от такова заявление за подарък, отколкото беше възхитена, но когато изпробваше праховете, радостта й не знаеше граници. Сега тя ме принуждава постоянно да поръчвам тези прахове и в края на краищата на жена ми не е лесно да угоди.

В заключение отбелязваме, че доста често японските прахове се наричат ​​не само продукти, произведени директно в Япония, но и южнокорейски прахове и дори китайски. В нашия случай това не е въпросът, ако само прахът беше наистина добър. Изберете праха си разумно!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини