Всичко за пералните машини

Японски перални машини

японски перални машиниПералните машини от немска, италианска, руска и дори китайска продукция са много популярни.

Но японските автоматични перални машини са много по-рядко срещани. Какви марки автомобили се произвеждат в Япония, какво ги отличава от другите машини и колко струват - това ще говорим.

Удобства

Пералните машини, произведени в Япония за вътрешния пазар, имат свои собствени характеристики. Машините, които се изнасят от страната на европейския пазар, нямат такива характеристики. Ето как се различават от всички автомобили:

 • Японските коли се мият със студена вода, не загряват вода, максималната температура на измиване в такива машини е +30 градуса. В същото време нещата се перат перфектно. Японците са фанатични по отношение на чистотата и не допускат дори и най-малката мръсотия по дрехите. Защо мият в студена вода? Това е така, защото в Япония питейната вода тече през тръби, пречистена, когато към такава вода се добавя прах, нещата се мият наведнъж. Докато в Европа, чешмяната вода не е прието да се пие, освен това е трудно да се измие.
 • Японските автомобили имат много къс маркуч за източване на вода и в повечето случаи той се осъществява чрез гравитация.

  Важно! Автомобилите са монтирани на специален палет, в който е направен дренажът, това има плюс - защита срещу изтичане. Но изливането на вода във ваната в такава машина няма да работи.

 • Японските автомобили са едни от най-скъпите, цената им е 1000-2000 долара, може би една от причините е, че много от тях са оборудвани с режим на сушене;
 • повечето от старите японски машини са машини с вертикално зареждане, в които прахът се поставя директно в барабана. Машините за предно зареждане са най-съвременна технология, оборудвана с различни технологии.

преглед

Почти невъзможно е да се купи перална машина, произведена от Япония в Русия, само ако на ръка. В онлайн магазините от 2016 г. няма такива коли, поне ние не сме ги срещали.

Обърнете внимание! Panasonic се счита за най-известната японска марка, а Sharp, Shivaki, Akai, Hitachi също принадлежат към японските марки. Много често под тези марки пералните машини не са японско, а китайско или руско производство.

примери

Ето няколко примера за автомобили от Япония.

Panasonic NA-16VX1. Тази пералня принадлежи към първокласния клас. Изпълнен е в бял цвят с привличащия вниманието люк със сребрист цвят. Той има голям дисплей, който показва цялата полезна информация за измиването. Сега за техническите спецификации:

 • вид натоварване - челно;
 • вместимост на барабана за пране 7 кг;
 • максимално въртене - 1600 об / мин;
 • броят на режимите - 16, сред тях има не-въртящо измиване, лесно гладене и отстраняване на петна;
 • консумацията на вода е 44 l;
 • машината е оборудвана със система за безопасност срещу течове (частична защита), от деца, от напрежения;
 • клас на извличане, измиване и консумация на енергия - И;
 • Размери (ШхДхВ) - 60х60х85см.

Panasonic NA-16VX1

Основната „булка“, внедрена в тази машина, е технологията Beat Wash с 3 D сензор. Барабанът на машината има наклон от 10 градуса. Благодарение на тази технология нещата не се набръчкват и не се усукват. Водата влиза в барабана под налягане в малки потоци, това ефективно се отразява на тъканта и мръсотията.

Panasonic NA-14VA1. Този модел не се различава много от предишния, освен това е свободностоящ и има подвижен горен капак за вграден под плота, Броят на режимите и дебитът на водата са сходни, но максималната скорост по време на цикъла на въртене е 1400. Ниският шум и консумацията на енергия са друг плюс на тези модели.

За ваша информация! Машините Panasonic са строго тествани за устойчивост и надеждност. Те трябва да издържат най-малко 5000 измивания; вратата на люка може да се отвори поне 20 000 пъти по време на работа. Тествайте техниката при миене 24 часа подред.Следователно, няма съмнение в надеждността.

Panasonic NA-14VA1

Akai AWD 1200 GF е свободно стояща шайба със функция за сушене. Капацитетът на барабана е 6 кг за измиване и 3 кг за предене. Максималното въртене се извършва при 1200 об. / Мин. Програмират се 11 режима на измиване, включително измиване на козина и пух. Индикацията за неизправност ще помогне бързо да се установи причината за повредата. Консумацията на вода е само 42 литра. Пране и енергиен клас A, въртене B. Пълна защита срещу течове и деца. Сребърният цвят на този модел е идеален за модерния дизайн на кухнята. Минус модели при силна вибрация.

Akai AWD 1200 GF

Hitachi BD-W80PAE е самостоятелна перална машина в пълен размер със свалящ се капак за вграждане. Капацитет на барабана 8 кг, скорост на въртене 1200 об / мин. Голям брой от 15 програми ще измият и най-деликатните неща, има програми за премахване на петна. Защитата срещу течове е само частична, има и защита от деца. Средната цена е около 57 хиляди рубли.

Hitachi BD-W80PAE

Така че, японското оборудване, поради своите характеристики и висока цена, не е широко разпространено на руския пазар. Но това не означава, че той изобщо не може да бъде намерен или донесен от съседни страни. Основното нещо е да не се сблъскате с фалшив, внимавайте!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини