Всичко за пералните машини

Преглед на пералните машини с най-високо зареждане на Whirlpool

Преглед на пералните машини с най-високо зареждане на WhirlpoolАко търсите перфектния "домашен помощник", обърнахте ли внимание на пералните машини за най-високо зареждане на Virpul? Може да си прав. Whirlpool спечели сърцата на много клиенти за дългосрочното си присъствие на световния пазар и това доказва с широката си гама от популярни перални машини.

За да не се загубите и да изберете най-добрия модел, трябва да се съсредоточите върху техническите спецификации и реалните прегледи. Въз основа на тях подготвихме този преглед. Надявам се предоставената информация да ви помогне да направите правилния избор.

Whirlpool TDLR 70220

Нека започнем с Whirlpool TDLR 70220. Основната му разлика е инверторното оборудване.двигател с директно задвижванекоето осигурява директна връзка на двигателя с барабана. Поради тази близост, дизайнът е лишен от ненадежден задвижващ ремък, шайби и е в състояние да "ускори" до 1200 об / мин. Поради интензивното въртене, машината може да изтръгне до 7 кг пране наведнъж. Възможността за презареждане на забравени неща след началото на следващия цикъл също е специална. Останалите оперативни възможности и възможности са както следва:

 • електронен контрол и цифров дисплей;
 • стандартни размери в 40/60/90 (съответно ширина, дълбочина и височина);
 • най-ниското ниво на консумация на енергия A +++;
 • ефективност на измиване на група А и въртене В;
 • общият брой на програмите е 14 (сред тях са пране на вълна, деликатни материали, домакинско чистене, дънки, спортно облекло, двойно изплакване, експресно и предварително почистване);
 • отложен старт до 24 часа.

Това, което е особено важно за машините с вертикално натоварване, барабанът се позиционира автоматично с капаците си нагоре за бързо и удобно разтоварване на чисто пране.

Опростява измиването и плавното отваряне на вратите, които не изискват прилагане на сила или натиск. Също толкова важна е способността свободно да се контролира температурата на водата.

Сред предимствата на този модел и повишената сигурност. Той осигурява пълна защита на кутията и електрониката от течове, панелът е заключен срещу деца, има опция за наблюдение на нивото на разпенване. Също така, автоматичната стабилизация е вградена поради контрола на дисбаланса. Потребителите отбелязват положителните отзиви от стабилността на машината, отсъствието на скокове и вибрации по време на работа. Недостатъкът се споменава също - постоянното присъствие в приемника на прах на остатъците от почистващ препарат и вода, когато се отваря, пада върху чисти дрехи.

Whirlpool AWE 2214/1

Следващият модел - AWE 2214/1 - има по-скромни характеристики, но струва порядък по-малко. Разумната цена се дължи на средния товар с максимална марка от 5,5 кг сухо пране. Не се предлага интелигентно управление, стандартни размери (40/60/90 см) и сушене, допълнително зареждане и всякакви допълнителни функции. Други технически параметри също не са изключителни.

 1. Отличен клас на консумация на енергия A +.
 2. Степента на отстраняване на замърсители от тъкан на ниво А.
 3. Завъртане клас D, поради ниската интензивност на въртене на резервоара (до 700 оборота в минута).
 4. Консумация на вода - около 45 литра на цикъл.
 5. Възможността за избор на програма без завъртане.
 6. Контрол на дисбаланса на резервоара и процеса на пенообразуване.

Впечатляващ брой фабрични режими - 18, сред които има уникална програма с предотвратяване на сгъстяване. Останалите настройки на режима повтарят стандартния комплект Virpul: деликатен, за вълнени елементи, супер изплакване, бързо и предварително измиване.

Нивото на шума варира на различните етапи от цикъла от 73 до 78 dB, което се отнася до средните стойности.

Whirlpool TDLR 70220 Whirlpool AWE 2214 1

Защитата от течове е основна и контролния панел не може да бъде блокиран от деца или случайно натискане. Въпреки скромната си мощност, моделът се счита за достъпен „работен кон“. Тази опция е подходяща за средни семейства или ергени.Важно е да се има предвид, че използването на горния капак като рафт няма да работи - по време на измиване и след него не се препоръчва да се поставят чужди предмети на повърхността.

Whirlpool AWE 6314

След това ще се запознаем с Virpul AWE 6314. Подобно на предишната, тази машина може да бъде причислена към машините от средния ценови сегмент за основна конфигурация и обикновени параметри. Ако по-подробно значенията и числата са следните:

 • размери - 40 * 60 * 90 см;
 • максимално натоварване - 5 кг;
 • енергиен клас - А;
 • ниво на качество на измиване - A;
 • интензитет на въртене - D;
 • честота на въртене на барабана - не повече от 800 оборота;
 • режими на пране - 14 (включително наличието на специални програми за нежно почистване на деликатните предмети, изключване на цикъла на въртене, супер изплакване, експресно измиване и предварително почистване).

Общите защитни функции също се осигуряват с автоматично стабилизиране на барабана по време на цикъла и контрол на нивото на пяната. Има само една допълнителна опция - независим избор на температура и интензивност на въртене за измиване без режим. В други случаи те, заедно с времето, степента на накисване и дозиране на праха, се определят от програмата за автоматично настройване.

Whirlpool AWTL 1271

Има и друг просторен модел - AWTL 1271, който позволява едновременно разтягане до 7 килограма сухи неща. В същото време размерите остават компактни с дълбочина 60 см и ширина 40 см. В допълнение към тези предимства, потребителите отбелязват и други „плюсове“.

 1. Снабден е със специални затварящи устройства, с помощта на които барабанът след извличане се повдига автоматично от клапите нагоре, а те от своя страна се отварят леко и плавно.
 2. Отсъствието на вибрации и скокове, поради вградената функция на дисбаланс и собствената гравитация.
 3. Голям брой режими - 18, което ви позволява бързо да коригирате настройките за подходящо измиване.
 4. Тих.
 5. Самозаключване след продължително изключване.
 6. Опция за автоматична диагностика, която чрез цифров дисплей отчита блокажи, неизправности и повреди.
 7. Висококачествена екстракция, почти напълно изсушаващи синтетични тъкани.

Потребителите съобщават и за недостатъци, основният сред които е неприятният материал на контролния панел. Поради некачественото пластмасово усещане бутоните са слабо натиснати, изглеждат ненадеждни и неестетични. Някои също са смутени от липсата на звуков сигнал в края на измиването.

Whirlpool AWE 6314 Whirlpool AWTL 1271

Сега за характеристиките. Ниска консумация на енергия от клас A ++, ефективност на почистване и повишаване на съответното ниво на нива А и В. Скоростта на въртене на барабана на етапа на въртене достига знака от 1200 оборота, но интензитетът може да варира до пълното отменяне. Частична безопасност с херметичен корпус и контрол на балансирането на резервоара, както и нивото на образуване на пяна. Има таймер за забавяне на началото на прането, както и пълен комплект ролки за лесно придвижване.

Whirlpool AWE 7515

Оптимално по цена и функционалност - AWE 7515. Той съчетава надеждността на марката, специалния стил, основния комплект и усреднените индикатори. Всичко това ви позволява да получите отлична пералня, без да плащате за ненужни режими и прекомерен капацитет. Общите експлоатационни характеристики са както следва:

 • вместимост до 5 кг;
 • електронно управление;
 • консумация на енергия - A +;
 • ефективност на измиване - A;
 • качество на избутване - C;
 • използвайте до 45 литра вода за едно измиване;
 • въртете около 1000 оборота в минута (с вариация и отмяна);
 • средна безопасност (няма защита срещу течове, но има самобалансиране и контрол на образуването на пяна);
 • шум в диапазона 62-76 dB.

Потребителите посочват издръжливостта на мотора, голям избор от режими и липсата на сгъване като предимства на този модел.

Whirlpool AWE 7515

Дават се и недостатъци: счупена система за предупреждение за края на цикъла, малък отпечатък на таблото и лошо измиване на почистващия препарат от тавата.Но мнозинството отбелязва, че изброените „минуси“ не причиняват дискомфорт при използване на машината.

Изборът на автоматична машина „по око“, външен вид или доверие на консултант в магазин не е добра идея, тъй като е по-надеждно и логично да се изучава „пълнежът“ на пералнята и е препоръчително да имате предвид реалната информация за нейното поведение в ежедневието. Предлагаме ви да не губите време да разглеждате уебсайтовете и да извършвате независимо търсене, но да вземете предвид вече събраните данни за пералните машини Virpul с вертикален тип. Така че да решите желанията и да се запознаете с предлаганата моделна гама ще бъде много по-лесно.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини