Всичко за пералните машини

Как да премахнете филтъра на пералня LG

Как да премахнете филтъра на пералня LGНа пръв поглед издърпването на изпускателния филтър от пералнята на LG е лесно и просто - развийте, почистете и върнете на мястото си. Но понякога второто нещо се разтяга с часове, апартаментът е в опасност от наводнение и самата машина може да остане без дренажна помпа. За да не рискувате нервите и имуществото си, по-добре да действате последователно и според инструкциите.

Отстраняване на части при нормални условия

Определено не си струва да бързате да премахнете филтъра. Ако веднага се захванете с работа, водата ще се излее през празния отвор на пода. И няма значение дали барабанът е празен или пълен - мръсната отпадъчна течност винаги остава в резервоара на пералнята, който без „тапа“ енергично изтича. Последиците от такова бързане зависят от околната среда около машината: можете да се отървете от замърсен килим, повредено подово покритие или локално наводнение. Във всеки случай ще трябва да отделите време и енергия.

Това не означава, че трябва да забравите за почистването на филтъра. Необходимо е само да подходите разумно и с подходяща подготовка към процедурата. Така че, преди да извадите част от LG, се препоръчва да изпълните серия от прости стъпки.повдигнете калъфа и сменете контейнера

  • Изключете машината от електричество.
  • Извадете килимите, удължителите, почистващите препарати в кутии и други предмети, които не са подходящи за влага от машината.
  • Предпазвайте уязвимите подови настилки от вода. Най-надеждният начин е да покриете пространството под и около устройството със салфетка или филм и да поставите стари парцали отгоре.
  • Подгответе парцали и плоски контейнери за събиране на дренажна вода. От последните пластмасови контейнери, тигани са перфектни.
  • Наклонете корпуса на пералнята назад, докато предните крака не са на 3-5 см от пода и поставете подготвен контейнер в процепа под отделението за филтри.
  • „Защитете“ контейнера с парцали, разнесени наоколо.

Ако се опитате да премахнете прашния филтър веднага след края на цикъла, можете да получите изгаряния поради струя гореща вода. По-добре е да изчакате няколко часа, докато течността напълно се охлади.

Ако точките са попълнени, пристъпете към работа. Първо отворете техническия люк и намерете капака на филтъра. Поемаме изпъкналата "дръжка" и завъртаме половин оборот обратно на часовниковата стрелка. Дърпаме се към себе си, с известни усилия. Веднага след като дюзата напусне седалката, вода ще излее от дупката. Трябва да бъдете подготвени за факта, че струята ще бъде неравна - пластмасовият капак ще пръска течност, а парцалите, разпространени около парцали, ще се превърнат в спасение.

Ако не можете да развиете?

Но не винаги отвинтването на частите върви гладко. Понякога опитите за получаване на филтър не водят до желания резултат, тъй като спиралата се е прилепила към тялото или нишката е запушена. В първия случай под гумената подложка се вижда бяло или жълто покритие, а във втория се усеща, че „кошчето за боклук“ държи нещо. В такива ситуации стандартната схема не работи - трябва да тръгнете по другия път. Така че, ако филтърът не е премахнат, трябва:

  1. подгответе клещи или клещи;
  2. „Хванете“ инструмента за „дръжката“ на филтъра;
  3. внимателно завъртете частта.

Не можете да натиснете прекалено силно, в противен случай крехката пластмаса ще се отчупи и няма да има подходящ ефект. Ако така или иначе няма резултат, променяме тактиката: накланяме пералнята на около 15-20 см от пода, подпирайки тялото на стената. За пореден път се връщаме към филтъра и юмручем няколко пъти, опитвайки се да го „избием“. При силен тласък чуждите тела, държащи дюзата, могат да се движат и да освободят нишката от „плен“.

Опитът да вземете филтъра за прах от седалката с отвертка не се препоръчва. Съществува висок риск от повреда на кохлеята и усложняване на ремонта с нов проблем.

Когато методът на юмрука не работи, ще трябва да продължите по трудния, но най-ползотворен начин - почистване на филтъра за боклук от страната на помпата.Необходимо е да стигнете до кохлеята през дъното на машината, отстранете скобите от съседните дюзи, разхлабете скобите и вземете изпускателната помпа. За удобство можете да развиете предния панел на кутията. По-нататък отстранените части се накисват в гореща вода, а почистеният филтър лесно се развива.

Лесно е да премахнете филтъра на шайбата на LG, ако се подготвите разумно, отделете време и помнете предпазните мерки за безопасност. Редовността също е важна - дългият застой ще блокира нишката и ще усложни задачата.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини