Всичко за пералните машини

Как да премахнете тавата с прах в пералня Indesit и Ariston

как да премахнете тавата в пишеща машина AristonВероятно всяка втора домакиня, която използва автоматична пералня, знае как да премахне стандартна тава за прах от нея. Стандартният контейнер за прах има специален език в самия център, в областта на отделението за климатик, чрез натискане върху който можете едновременно да издърпате самата табла и да я извадите без проблеми. 90% от марките перални имат контейнер с точно такъв дизайн, но има шайби (Indesit, Ariston), в които таблата е подредена по различен начин и се издърпва по специален начин. Как? Нека да го разберем.

В Indesit

Изваждането на контейнера за прах не е лесно с пералнята Indesit и пералнята Hotpoint-Ariston. Колко потребители, опитвайки се напразно да премахнат контейнерите за прах за тези машини, „ги разкъсаха“. Освен това, изненадващо, че мнозина четат инструкциите за перални машини, но в тези инструкции този процес е описан толкова пестеливо и неразбираемо че в крайна сметка трябва да разчитате само на своята интуиция и сръчност.

поднос в пералнята Indesit

Представете си ситуация: току-що купихте пералня Indesit, използвахте я известно време и решихте да изплакнете контейнера с прах. Съответно този капацитет никога не е бил изваден и механизмът му вътре е напълно непокътнат. Какво правим?

 1. Издърпваме отделението на пералнята към себе си, докато спре, така че да изглежда максимално навън.
 2. Приклекнете и огледайте дъното на тавата, вдясно и отляво има зъби, които предотвратяват изваждането на отделението, намажете ги с малко количество растително масло.
 3. След това хванете тялото на таблата (не дръжката) и с известно усилие я повдигнете нагоре и в същото време я издърпайте към вас, докато контейнерът трябва да се движи няколко милиметра.

Повдигането на тавата с прах нагоре позволява да се промъкнат два десни зъба, което най-вече предотвратява издърпването му, но не можете да извадите контейнера за пералня Indesit, като го повдигнете нагоре, както е описано в инструкциите.

 1. След това отново поемаме тялото на тавата с прах на пералнята Indesit и я натискаме отгоре, за да я преместите надолу, като правите щракване.
 2. Сега тавата излиза под лек ъгъл, продължаваме да натискаме върху нея отгоре и в същото време дърпаме контейнера към нас с известно усилие - той ще изскочи.

В Hotpoint-Ariston

Тавичка за миене на АристонКакто бе отбелязано по-горе, повечето перални машини имат обичайната правна кювета с права посока. Струва си да щракнете върху езика в областта на отделението за климатика и таблата ще изскочи лесно. Но как да извадите табла, която се простира като вентилатор? Превъзходен пример е пералнята Hotpoint-Ariston. От една страна, такава тава е много удобна, там всички отделения, от отделението за основно измиване до отделението за климатика, са по-ясно разделени. От друга страна, когато дойде време за измиване на тавата, трябва да решите проблема с премахването му.

В случая с пералнята Indesit тавата за прах може просто да се издърпа силно и тя ще изскочи, може би дори без да се повреди нещо. С пералнята Hotpoint-Ariston този номер няма да работи, ако дръпнете както трябва, избухнете предната част на тавата, което ще доведе до факта, че съдържанието на отделението за климатик ще се разлее на пода и частта ще трябва да бъде сменена изцяло. И ако счупете пералнята в гаранция, това ще доведе до неприятни последици. За да избегнем ненужни повреди, ще премахнем съда за прах Hotpoint-Ariston в съответствие с всички правила.

 • Изваждаме тавата с прах, докато спре.
 • Взимаме ръба на тялото на тавата от дясната страна и го повдигаме малко нагоре.
 • Издърпайте тавата към себе си и я издърпайте от пералнята.

Повдигайки ръба на тавата, ние го издърпваме от канала, заобикаляйки ограничителя, което ни позволява, след това, да извадим контейнера без проблеми.

Какво да правя след това?

тава след отстраняванеКогато успеете да извадите контейнера с прах на пералнята Indesit и да го изплакнете от остатъците от продукта, не бързайте да го поставяте на място. Възможно е повторното изваждане на тавата отново да създаде проблеми за вас и същите зъби да ви пречат. Какво може да се направи, за да продължите по-лесно да изваждате тавата на пералня от тази марка?

Специалистите и опитни потребители се съветват да вземат файл или шкурка и леко да шлайфат пластмасовите ограничителни зъби. Силно смилане не е необходимо, отстранете около 1 мм пластмаса. Първо, тавата ще бъде извадена много по-добре, и второ, няма да изскочи спонтанно, ако я издърпате малко по-силно, преди да излеете праха в нея.

В заключение отбелязваме, че практически всяка табла на пералнята не е толкова трудна за получаване, основното е да знаете как да я направите и да получите правилното умение. С течение на времето ще извършите всички горепосочени действия автоматично и дори ще забравите за това колко трудно беше да го направите за първи път. Успех

   

15 коментара на читателите

 1. Граватар Таня Таня:

  Благодаря ти много! Толкова ясни инструкции и толкова точни. Благодаря ви

 2. Граватар Елена Елена:

  За един или два го получих от инструкциите от Аристон! Благодаря ви!

 3. Граватар Одеса Одеса:

  Благодаря ти много! В продължение на седем години не извади контейнера - страхуваше се да не го счупи. И толкова просто!

 4. Граватар Алмати Almatinka:

  Благодаря ви! Вие сте гений!

 5. Граватар Алекс Алекс:

  Благодаря, когато съм уверен в действията си, всичко се оказва!

 6. Граватар Елена Елена:

  Обясниха всичко по достъпен начин и получиха контейнер с малко усилия. Благодаря ви! Те също не го извадиха няколко години, страхуваха се да го нарушат.

 7. Граватар Любов обичам:

  Благодаря ви! Ти просто ме спаси! Измита през нощта, водата започна да се разпръсква от тавата с прах. Живея на 2-ри етаж, ако не бях реагирал навреме и измих под тавата (прахът стигна там някак си), щях да заля съседите!

 8. Граватар Имаса Imasya:

  Благодаря много.

 9. Граватар Елена Елена:

  И аз харесвам тази топка с пистолет за снимки. Извадих тавата за половин ден, сега не мога да я върна обратно.

 10. Граватар Майкъл Майкъл:

  Благодаря !! Всичко се получи

 11. Граватар Анджелина Анджелина:

  Благодаря ти много! С малко усилия, но всичко се получи!

 12. Граватар Влад Влад:

  Имам Indesit. Имаше три чифта издатини на таблата. По-лесно извадих тавата, като пъхна плосък лист кухненска лъжичка под тавата, за да обърна храната в тигана (под първите двойки изпъкналости, които са отляво и в средата на една и съща височина). Опитайте толкова по-лесно.

 13. Граватар София София:

  2 години не извадих контейнера. Страх ме е да се счупя. Прочетох вашите инструкции. Докато не успях да го извлека.

 14. Граватар Георги Георги:

  Благодаря, работи. Накрая след три години тавата Indesit беше измита!

 15. Gravatar SER ДОИ:

  Indesit е на 22 години. Получих за първи път. Мислех, че ще е по-лошо. Благодаря ви!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини