Всичко за пералните машини

Местоположение на изхода за вода за пералнята

Местоположение на изхода за вода за пералнятаМнозина вместо обичайните кранове за тройник избират водни гнезда за пералнята. Те са по-модерни, изглеждат по-естетически, не пречат на придвижването на машината близо до стената и позволяват привеждането на входящия маркуч към водоснабдяването без опасни завои. Но преди да прецените достойнствата му, е необходимо правилно да определите мястото за неговото поставяне, да го монтирате сигурно и след това да го прикрепите към шайбата. Как да го направите сами и без наводнение - ще опишем подробно в нашата статия.

Къде да поставите този артикул?

Един от ключовите моменти при инсталирането на изход за вода е неговото местоположение. Идеално решение би бил цялостен ремонт на банята със специално място за монтаж. След това можете да поставите нов клон в съответствие със съществуващите правила.

 1. Адекватно разстояние за поставяне. Входният маркуч от пералнята трябва да е свободен за достигане до изхода за вода, без да усложнява връзката и работата. Ако е възможно, окабеляването трябва да се преработи, за да се пренареди машината възможно най-близо до тръбопровода.
 2. Оптималната височина на изхода за вода. Тук се вземат предвид два нюанса. Първо, височината, препоръчана от водопроводчиците, е 77 см от крайния етаж. Второ, размерите на съществуващата шайба, особено ако се планира инсталирането на клон непосредствено зад тялото му.
 3. Безплатен достъп до клапана. Това е изискване за безопасност - в случай на проблеми с приема на вода, изтичане и аварии, собственикът трябва бързо и лесно да стигне до крана и да изключи подаването на вода към машината, Можете да използвате припокриването на общото водоснабдяване, но е по-добре да действате локално.
 4. Надеждно закрепване. За да избегнете течове, трябва внимателно да обмислите метода за инсталиране на изход за вода. Особено ако планирате да го поставите на стената. В този случай се избира специален тип монтаж и при липса на възможности се търсят алтернативни варианти.местоположение на комуникациите

Основното при избора на модерна рамка е да мислите за удобството. Не трябва да има трудности при инсталирането и използването на контакта, не трябва да се намесва или да е недостъпно при спешни случаи. Естетичната страна на въпроса ще бъде важен момент, така че не забравяйте за красивия дизайн, подходящ за интериора на банята.

Изберете изход за вода

Съвременният пазар предлага разширена гама от фитинги за всяка цена и всякакъв тип. Не се препоръчва да се работи на случаен принцип, тъй като параметрите на конкретен изход за вода значително ще повлияят на инсталирането и работата на пералнята, Ето защо, първо проучваме предложените опции и избираме от резби, кримпване, самозаключващи се и пресовани изпускателни води.

Елементите с резба са най-"работещи", а името говори само за себе си - тук е осигурена резбова връзка. В допълнение към рязането с винт, специални изисквания се налагат и за материала на производство, който трябва да е устойчив на температурни крайности. Всичко това дава на този тип следните предимства:

 • дълъг срок на експлоатация;
 • висока плътност;
 • устойчивост на удар;
 • липса на нужда от допълнителни тела;
 • прост монтаж и демонтаж.водните контакти могат да изглеждат различно

Приспособленията за кримпване се считат за относително „млади“ и включват свързване с цанги - специална втулка с осигурен цилиндричен патронник. Благодарение на междинния слой е гарантирана пълна херметичност и съответно трайност и надеждна фиксация на тръбопровода. Списъкът с предимствата продължава:

 • ниска цена;
 • лесна и бърза инсталация;
 • широк асортимент;
 • сгъваем дизайн с възможност за частична подмяна.

Пресованите гнезда за вода са фиксирани върху водопровода чрез запояване. Основният плюс е липсата на много части, които улесняват монтажа.Но за извършване на висококачествена фиксация ще се изисква специално оборудване.

Самозаключваща се гнездо за вода се появи не толкова отдавна, но тя се откроява от останалите видове. Цялата тайна е в оборудването със специални пръстени, единият от които има зъби. Щом връзката се затегне с ключ, съединителят се зацепва и всички пръстени „щракват“. Устройството може да бъде разглобено, като кликнете отново върху елемента "зъб". Основните му предимства са впечатляващи.

 1. Многократна употреба поради сгъваемост.
 2. Сила на връзката и висока херметичност.
 3. Универсално приложение.
 4. Лесно инсталиране.
 5. Устойчивост на натоварвания и температурни крайности.
 6. Дълготрайност.
 7. Ниска цена

Важно! В допълнение към вида на продукта, ние обръщаме внимание на производителя - компаниите Rehau, Valtrex и Viega са се доказали добре.

Фитингите се различават по производствен материал. Те се предлагат от месинг, бронз, неръждаема стомана, чугун, полипропилен и PVC. Всеки има своите характеристики и предимства, но се препоръчва да се движите през тръбопроводната система и да изберете подобна. Устройствата се различават по броя на свързаните тръби, но за наличния маркуч на пералнята е достатъчен един изход.кримпване на изхода за вода

След като проучите всички налични опции, можете да съпоставите предимствата и недостатъците със съществуващите условия и възможности, Консултацията със служител на ВиК сервиз няма да навреди. Струва си да се обмисли методът на планираното закрепване, който ще бъде разгледан по-нататък.

Как да поправите гнездото за вода?

Преди да го закупите и инсталирате директно, трябва да решите как да прикрепите изхода за вода към стената. Има няколко варианта, които зависят от здравината, дебелината и изработката на съществуващата стена. И така, приложен е нов клон.

 1. В джоба. Ако преградата е направена от бетон или тухла, тогава най-доброто решение би било вдлъбнатина в стената, за да се оформи джоб с подходящ размер. Ще бъде необходима дупка с размери 4-5 см, но не е необходимо напълно вдлъбнатина на арматурата. Често той е оставен да стои и камуфлиран с импровизирани средства.
 2. В вдлъбнатина с уплътнение. За тънки гипсови стени с дебелина 4-6 см е подходящ друг вариант. Направете максимално възможен отвор и монтирайте в него половин сантиметрова дървена облицовка. Гнездото за вода е прикрепено към парче дърво, което е препоръчително да се обработи старателно с антикорозионна импрегнация, за да се избегне бързо гниене.
 3. На подплата. Ако стените в банята са с гипсокартон, тогава ще трябва да действате напълно различно. Първо, гипсокартонът се поставя върху метална или дървена рамка, след това 3-4 см полагане се фиксира отгоре, а след това самия гнездо.

Цялата конструкция е скрита зад друг лист от гипсокартон, така че монтажът да е на същото ниво с него.

Важно е да се оцени трезво силата и дебелината на съществуващите прегради, тъй като ненадеждната фиксация бързо ще доведе до разрушаване и течове. Важно е точно да се измери размерът на контакта, за да се елиминират грозните празноти и последващия ремонт, След това преминете към директната инсталация.монтаж на изход за вода върху монтажна плоча

Монтираме гнездо за вода

Инсталирането на изход за вода и свързването на пералня към него не е лесна задача, но подчинено на всеки, който желае. Ако няма самочувствие, тогава ще се свържем със съответната служба. В противен случай подготвяме инструментите и се придържаме към следните инструкции.

 1. Ние блокираме водата.
 2. Почистваме стената и ремонтираме, осигурявайки идеално гладка повърхност.
 3. Маркираме. Използвайте молив и ниво на сградата, начертайте височината на арматурата и тяхното съотношение. Не забравяйте, че гнездата за вода са поставени само хоризонтално и паралелно.
 4. Извършваме пренасочване, за да определим място за светилници. Самонарезните винтове трябва да са най-малко три и не се препоръчва да се използва само заложената двойка „антени“ за закрепване.
 5. Ще оградим стените, ако се планира да се монтират гнездата по скрит начин. Правим джоб, канали и отвори за полагане на тръби.
 6. Ако е необходимо, регулирайте диаметъра на отвора на повърхността, като прикрепите тръби и фитинги. Всичко се регулира, за да пасне на детайлите, така че рефлекторът да покрива напълно дупките.
 7. Отрязваме гумените уплътнения и ги залепваме на гърба на изхода за вода.
 8. Инсталирайте изход за вода.

Внимание! Когато монтираме отворите за пресова вода чрез запояване, следим работното време с поялник, за да предотвратим прегряване.

 1. Внимателно усучете всички крепежни елементи.
 2. Ние оценяваме дали структурата е разположена равномерно и, ако е необходимо, затегнете винтовете от всяка страна.
 3. Затваряме празнините около "тройника", използвайки плътна полиестерна замазка.

При пълненето обръщаме внимание на самонарезните винтове: затегнете гайките за защита за рязане или незабавно отстранете мазнината, която е попаднала на резбата.

 1. С кримпване връзка е необходимо да подравните и фиксирате устройството с една ръка, а с втората да започнете да го усуквате към стената, като контролирате неподвижността на колелото.
 2. Покриваме останалите празнини, без да докосваме вътрешността на тръбите и строб. Разрешено е само за запълване на дупките, направени с пяна.

След закрепването остава най-лесното нещо - да свържете пералня към водоснабдяването. За да направите това, закачаме входящия маркуч на машината към изхода за вода и завъртаме крана за вода в предишното си положение. Включваме най-бързия режим на шайбата и отваряме тавата за почистващи препарати. Ако водата е отишла и на кръстовището няма капки, всичко се прави правилно.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини