Всичко за пералните машини

На каква височина трябва да се източва миялната машина?

На каква височина трябва да се източва миялната машина?Когато инсталирате нова съдомиялна машина, важно е правилно да определите мястото за свързване към канализацията или с други думи височината на канала. Ако това се извърши неправилно, тогава водата ще се слее лошо и, още по-лошо, поради "ефекта на сифона" канализацията може да влезе в съдомиялната машина. Не бива да рискувате - по-добре е да изчислите всичко предварително.

За модерни съдомиялни машини

Собствениците на модерни и модерни модели не трябва да се притесняват. Повечето от последните агрегати са оборудвани с възвратни клапани, за да се предотврати навлизането на отпадни води в канализационната камера. Следователно, страхувайте се от „ефекта на сифона“ не си струва.

Монтирането на дренажа е разрешено на нивото на пода или в повдигнато състояние. Основното е да се спазва единственото условие - кръстовището трябва да бъде разположено не по-високо от 60 см от равнината, на която се планира да бъде инсталирана машината. Има само някои препоръки: повдигнете маркуча за източване и го фиксирайте на височина от 50 до 85 см, но не по-ниска от крайния отвор в канализацията.

Обмислете вида на съдомиялната машина

Ориентиран само от общи препоръки е късоглед. По-добре е да се обърнете към приложените фабрични инструкции, където производителят винаги посочва нюансите на инсталирането на определена машина и връзката й с комуникациите. Най-често характеристиките на инсталацията се определят от типа на съдомиялната машина:

  • Таблица. При машините с малък размер най-лесният начин е да се оттича директно в мивката, така че не е необходимо да се говори за височината на фугата.
  • Самостоятелен или интегриран. Модели, инсталирани в близост до шкафа или директно в слушалката, обикновено са свързани към канализацията чрез сифон. Ако вече не е, тогава монтираме нов на около 450 мм от пода.

съобразете вида на съдомиялната машина

За съдомиялни машини с пълен размер и тесни има и друга възможност - да се свържете директно към тръбите с помощта на тройник или адаптер. Изтичането на съдомиялната машина трябва да се извършва на ниво 50-60 мм от пода. Основното нещо е да не забравяте за водната брава и да направите контур на около 40 мм от крайната настилка.

Описание на организацията за източване

Ако всичко е ясно с инсталирането на съдомиялна машина с малък размер, а след това с свързването на други видове машини към канализацията, ще трябва да работите. Първо четем инструкциите, след това свързваме всички маркучи, фиксираме точките на свързване със скоби, преместваме устройството на мястото, предназначено за него, и след това организираме изпускането. Ако е избрана опцията със сифон, продължете както следва:начин за свързване на съдомиялна машина

  1. Демонтираме стария сифон и монтираме нов, със специален клон към съдомиялната.
  2. Извадете щепсела от маркуча за източване и навийте контролния клапан на края му.
  3. Навиваме стегната лента върху конец.
  4. Извиваме маркуча, повтаряйки формата на сифона и го поставяме на височина до 60 cm.

Когато нивото на канализацията за целия апартамент е под 40 см от повърхността, на която е монтирана машината, изпускателният маркуч е огънат под формата на обърната буква "U".

  1. Прикрепяме единия край на маркуча към сифона, а другия към съдомиялната.

Не забравяйте да проверите дали в закупената съдомиялна машина е осигурен контролен клапан., Ако няма такъв, тогава е по-безопасно да го закупите допълнително и да го инсталирате като междинна връзка на разстояние около 40 см от пода.

При организиране на отводняване има само нюанс - височината на местоположението му. Когато знанието му е известно, по-нататъшната инсталация се извършва без проблеми и не носи неприятни изненади в бъдеще.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини