Всичко за пералните машини

Коя съдомиялна машина да изберете - отзиви

избор на съдомиялни машиниКоя съдомиялна машина да изберете? Това е наистина озадачаващ въпрос, особено за човек, който изобщо няма опит да управлява съдомиялна машина. Каква трябва да бъде миялната машина по отношение на функционалност, външен вид, вид? По принцип можете да получите отговори на тези въпроси от продавача, но доколко тези отговори ще бъдат адекватни, тъй като рекламата и откровените лъжи са смесени с обективна информация. Нека се опитаме да разрешим проблема с избора, въз основа на реални отзиви от хора, ще видим какво ще се случи.

Тесни вградени съдомиялни машини

Владимир, Саратов

Семейството ми използва съдомиялни машини от 17 години. Брат ми ми изпрати най-първия от Германия, отлично оборудване от Siemens, пълномащабен самостоятелен. Колата ни работи 9 години без прекъсвания, след това го продадохме на съседа, с когото тя все още стои.

Вместо това те купиха Bosch, също от немско производство, който е служил почти 8 години и ако не беше огънят в кухнята, щеше да служи и до днес. И сега, съпругата ми и аз решихме да не сменяме немските марки и решихме да изберем евтина, но според нас много практична и удобна тясна съдомиялна машина с ширина само 45 см (по-точно, дори 44,8 см) - Bosch SPV30E40RU. За мен и съпругата ми, както и за опитни потребители на подобна техника, следните точки ми хванаха окото.

 • Машината има отделения за таблетки 3 в 1, което означава, че не е нужно сега да носите пакети с прах и бутилки за помощ за изплакване. Купувате пакет хапчета и те вече имат всичко необходимо.
 • Тази съдомиялна машина е доста тясна (45 см). В нашия случай това играеше решаваща роля, тъй като в нашата кухня успяхме да вкараме пералня в ниша наблизо, докато преди имаше само съдомиялна машина и шкаф с тесен под.
 • Машината работи сравнително тихо, старата ни дрънка като трошачка за зърно.

Всички много харесахме съдомиялната машина, смятаме я за успешна придобивка. Оценете съдомиялната машина Bosch SPV30E40RU с 5 точки.

Алена, КалининградBosch SPV53M20RU

Можех да си купя съдомиялна преди 10 години, но главата ми винаги ме спираше. Факт е, че от звуците на работеща техника получавам ужасна мигрена заради това и се наложи да се преместя извън града. Но тъй като не обичам да мия чинии, реших да купя тих модел Bosch SPV53M20RU на съдомиялна машина, произведен в Германия. За мен основното е, че колата не причинява ужасно главоболие, защото работи доста тихо. Но освен това, тя е тясна - 45 см, има натоварване от 9 комплекта чинии, 5 програми и сензор за натоварване.

Защо я избрах? Първо, това е тихо и второ, от германското събрание, което означава, че е надеждно, и трето, отзивите на хората са предимно положителни. Не знам обаче доколко тези отзиви бяха верни, но явно те са най-вече верни. Давам оценка на съдомиялната 5 с плюс.

Елена, Казан

Умишлено потърсих съдомиялна машина с ширина 45 см, защото работниците, правейки кухненски комплект, се завинтваха и направиха ниша не 60 см, а 45. Изборът ми падна върху евтината китайска съдомиялна машина Hansa ZIM446EH. Отначало мислех, че купувам немска кола, но след това обърнах внимание на надписа „произведен в Китай“. Това не ме спря и на следващия ден вече ме докараха и инсталираха нова съдомиялна машина.

Впечатленията са най-положителни. Съдомиялната машина е тясна, кокетна и стилна, но въпреки това ширината е само 45 см, в сравнение с други машини е просто моден модел. Хареса ми колата, затова реших да оставя отзиви за нея в различни сайтове. Тя има забавяне при стартиране, 6 различни режима на измиване, половин товар, възможност да използва таблетки. Достатъчно зареждане - 9 комплекта. За семейство от 3 души, идеалният избор.

Пълноразмерни самостоятелно съдомиялни машини

Мария, Нефтеюганск Hansa ZWM607IEH

Кухненското оборудване беше избрано от цялото семейство, дори децата бяха свързани.Заедно те вероятно четат всички статии в интернет, рецензии на хора, гледат видеоклипове, подреждат видовете съдомиялни машини, дори искат да купят тесни 45 см, но промениха мнението си и накрая получихме най-добрата машина. Кой от тях? Всичко е просто - това е свободно стояща миялна машина Hansa ZWM607IEH.

 • Тя има нормална ширина (60 см) и много приличен капацитет - 14 места за настройка.
 • В повечето случаи отзивите в интернет за нея са положителни.
 • Разходите за вода и енергия са нормални.
 • Има 5 много добри режима на измиване, включително деликатното измиване, което най-често изпълняваме.

За 7 месеца работа беше открит само един недостатък. То изплува веднага и всъщност не ме направи щастлива - тази машина няма режим „предварително накисване“, В нашата стара миялна машина имаше такъв режим и сега нямам ръце без нея - трябва да отбивам. Но като цяло това е най-добрата кола, сигурен съм! Давам на нашата миялна машина оценка пет.

Сергей, Москва

Какво оборудване да изберете за къщата, за да не сгрешите и да не се качите на парите? Никога не съм задавал такъв въпрос, а се доверявах само на интуицията. Обикновено гледам какво купувам и вътрешният ми глас ми казва, че това е хубаво нещо или те ми дават брак. Този път купих съдомиялна машина, всичко беше както обикновено - продавачите ми предложиха „най-добрите модели“, и взех това, което ми хареса и не загубих!

Моделът на съдомиялната машина Hansa ZWM606IH е техника в пълен размер и напълно представена, на външен вид и всъщност е много надежден. През годината на експлоатация няма повреди, дори намеци за повреда. Много се гордея със себе си, че за пореден път купих евтино много добро оборудване, препоръчвам модела на всички.

Пълноразмерни вградени съдомиялни машини

Анастасия, Новосибирск

От 5 години имаме немска миялна машина Bosch в нашата къща, затова решихме да купим съдомиялна машина на същата компания за майка ми като подарък за нейната годишнина. Изборът падна върху вградения в цял размер Bosch SMV47L10RU, в новата й кухня просто работниците направиха ниша с ширина 62 см, този модел просто се появи. Радостта на майката не знаеше граници, когато след празничен прием на шведска маса изми планина съдове, без дори да намокри ръцете си. Както самата тя признава, работата в кухнята сега се превърна в радост. Мама дава най-ласкавите отзиви за Bosch SMV47L10RU.

Катрин, Москва

Консултира се с продавача и реши да избере напълно вградена съдомиялна машина ELECTROLUX ESL95201LO. Дизайнът на машината е универсален, подходящ за всяка кухня. Кошниците за ястия са много обемни, вече има 13 комплекта, за нашето семейство от 5 души е точно така. Има 5 програми за миене, сред които предпочитам режима на „бързо измиване“. Майсторите, когато свързваха миялната машина, казаха, че можете да я свържете с топла вода, съгласих се, но напразно. Помислих си и се оказва, че е по-скъпо да се използва гореща вода, затова просто изключих крана и използвам само студена вода в съдомиялната машина.

За голяма къща това е отлична единица. Той е в състояние да измие планина от съдове за много кратко време и ако съдовете са много мръсни, можете да включите интензивно измиване. Също така не можете да се страхувате от наводнения, тъй като инструкциите казват, че машината е напълно защитена от течове. Цената на модела е повече от приемлива, много се радвам да си купя и препоръчвам тази кола на всички приятели, пиша отзиви в социалните мрежи!

Малки съдомиялни машиниBosch SKS41E11RU

Елена, Красноярск

Е, никъде не слагам голяма миялна машина. В малката ми кухня, щом не преработих пространството и все още получавам глупости, дори 45-сантиметрова машина не влиза, не е голяма 60 см. Но все пак, очевидно, желанието ми да има машина преодоля всички трудности и в крайна сметка се натъкнах на малка Съдомиялна машина Bosch SKS41E11RU, която по чудо стоеше на нощното шкафче до микровълновата.

В него няма много чинии, но все пак това, което се е натрупало през деня, може да се мие наведнъж. Страхотни неща и заема малко място!

Иван, Санкт Петербург

Накратко, имам съдомиялна машина Candy CDCF 6S07, не съм доволна от това. По същество това, което исках, беше малка миялна машина, чиниите пасват малко, мият се дълго и в същото време бръмчат като трактор, Ако вече купувате съдомиялна машина, тогава е по-добре да вземете нормална, пълноразмерна или да не вземете нищо - няма смисъл в малка машина. Сега отново мия чиниите с ръце и мисля, че някой би искал да измие по-скъпо това „чудо на технологиите“. Моят рейтинг е 2.

Комбинирани съдомиялни машини с печка

Галина, РибинскБонбони TRIO9501

Когато видях този технически позор на Candy TRIO9501, не ми хареса твърде много. Но когато съпругът ми и аз изчислихме колко пространство в кухнята може да бъде освободено, като откажем отделна миялна машина и печка, решихме, че ще разгледаме тези хибриди на печки и съдомиялни машини. След като проучихме характеристиките на няколко модела от компанията Kandy (други по някаква причина не произвеждат такова оборудване), се настанихме на Candy TRIO9501. Купувахме, доставяхме газ и електричество, както и вода.

Самата кола струва около 100 000 рубли, плюс ние я дадохме скъпо за връзката, защото трябваше да се обадя на газовите работници, но в крайна сметка бях напълно доволен. В кухнята няма допълнително оборудване, освободено е почти 1,5 метра пространство, което с удоволствие взехме, за да увеличим масата за хранене. Kandy 5+ за оригинална и полезна представа.

Карина, Москва

Някъде прочетох статия Преглед на газовата печка с миялна машина, Мислех си какви глупости няма да измислят, за да получат пари от нас. Но по ирония на съдбата година по-късно купих комбинирана миялна машина, която беше описана в тази статия от Candy TRIO9501. В апартамента ми няма достатъчно място, изобщо няма кухня, вместо него има кът с мивка. Накратко реших, дадох парите и съжалявам. Съдомиялната разполага с достатъчно чинии, а газовата печка обикновено може да се каже, че е пълна. Candy TRIO9501 ​​е моят спасител.

Последни съвети

За да обобщя, искам да кажа още няколко съвета от купувачите как да изберат съдомиялна машина.

 1. Не преследвайте добре известна марка, обикновено такива съдомиялни са 30% по-скъпи. Днес сред огромното разнообразие от технологии има дори модели на китайското сглобяване, за които хората добре говорят, Така че защо да не помислите за тази опция, колата ще работи 7-8 години, а можете да смените евтиния на нов.мияч на чинии
 2. Когато избирате съдомиялна машина, преценете действителния капацитет на кошниците. Представете си колко чинии имате в съдомиялната си машина. Чиниите, чашите, тиганите са различни, но тъй като декларираният капацитет може да не съответства на колко ястия поставяте.
 3. Когато купувате съдомиялна машина, не забравяйте за консумативите за нея (сол, препарат за изплакване, прах, гел или таблетки). Те могат да "изядат" впечатляваща част от бюджета ви и тогава нито една миялна машина няма да ви донесе радост.
 4. Преди да купите съдомиялна машина, проучете функциите и режимите, които може да има. Решете кои от тях наистина имате нужда и кои от тях ще бъдат безполезни за вас. Основното нещо не е броят на режимите и опциите, а тяхното предназначение. Такива функции и характеристики могат да включват: половин товар, забавен старт, интензивна зона, турбо сушилня, деликатно измиване на кристални стъклени съдове, осветяване на камерата, регулиране на височината на кошници, наличие на аудио сигнал и защита от деца.

  Всяка допълнителна функция може да повлияе на цената на технологията, така че бъдете внимателни.

 5. След като сте закупили и инспектирали напълно съдомиялната машина в магазина, не бъдете мързеливи да я инспектирате след доставката у дома. Може да се случи, че оборудването има дефект по време на транспортиране или не е поставено в правилната машина, която сте изследвали, но същата, но взета от склада.

И така, за пореден път Интернет съдържа десетки хиляди отзиви на хора за съдомиялни машини, но само около 10% от тях са реални. Отне ни много работа, за да изолираме сред ранения боклук, истинските мнения на хората, така че нашите специалисти ще бъдат много доволни, ако проучите горната селекция по-внимателно.

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Олга Олга:

  Съдомиялната машина е много необходима техника. Тя се появи в къщата ни наскоро, но сега едва ли мога да си представя как бих могла без нея. Поръчани в онлайн магазина. Бяха ни доставени, инсталирани, показано как да използваме. Готино нещо!

 2. Граватар Аня Аня:

  Все пак щях да имам нещо по-евтино, като Indesit същото. Може би някой знае добри модели, използвани?

 3. Граватар Толик парченца:

  И ние си купихме Hotpoint за себе си - удоволствие за малко пари! Измива първокласно, работи почти неразбираемо!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини