Всичко за пералните машини

Тайните на избора на пералня със сушилня

Сушилня за миенеПералня / сушилня е опит за радикално решаване на проблема с мокрото пране. Ако живеете в апартамент, можете естествено да изсушите бельото си или в стаята, или на балкона, което е изпълнено със сериозни недостатъци. Сушенето на пране у дома означава да получите проблеми с излишната влажност и ако го изсушите навън, тогава трябва да го наблюдавате (и изведнъж започва да вали или силен вятър вдига прах), като цяло, това е неудобно. Следователно на преден план е въпросът как да изберем пералня със сушилня, ще се опитаме да отговорим на нея.

Разлики между пералня и сушилня от обикновената?

Основната разлика е очевидна - пералня със сушилня, всъщност комбинира две устройства с автоматична пералня и автоматична машина за сушене. Автоматичната пералня извършва 3 цикъла на грижа за пране:

 • пералня;
 • изплакнете;
 • спин.

Сушилня-перална машина автоматизира 4 от 5 цикъла на грижи за пране, добавяйки сушенето към горния списък. И има общо 5 цикъла: измиване, изплакване, предене, сушене и гладене. За съжаление, все още не сме създали домакински уред, който може ефективно да приложи всичките 5 цикъла. Ако се появи такава машина, нямаше да има граница за радостите на домакините.

Някой ще каже, защо да харчите пари за такъв домакински уред, ако прането може да бъде перфектно изсушено на улицата? В крайна сметка чистият уличен въздух придава свежест на бельото, което никой омекотител за тъкани не може да замести. Отчасти това твърдение е вярно, ако живеете в село или предградие и имате свободно време. И представете си, ако живеете в апартамент в задушен метрополис и времето ви изтича, за такива хора автоматичното сушене ще бъде истинско спасение.

Обърнете внимание! Специалистите броиха дори най-скромната (по броя на програмите) пералня със сушилня, спестявайки на домакинята средно 15 часа месечно.

Как работи такава машина, как работи

Сушилнята за миене е малко по-сложна от обикновената автоматична пералня. Какви допълнителни конструктивни елементи са вградени в него?

 1. Тенг. В него е вграден допълнителен електрически нагревател за загряване на въздуха.
 2. Вентилаторен канал. Горещият въздух с вентилатор се изпомпва през канала в барабана за пране.
 3. Малки остриета в барабана. Барабанът с остриета се върти по време на сушене, така че прането да не се изпича и върху него да не се образуват бръчки.
 4. Сензори за влажност. В барабана има сензори, които определят степента на изсушаване на прането.
 5. резервоарв която кондензира влагата. Излишната влага се кондензира по стените на резервоара и се утаява в него под формата на течност.

Обърнете внимание! В сушилни за миене без резервоари кондензираната влага не влиза в резервоара, а в канализацията, което е много удобно; не е необходимо периодично да изпразвате резервоара.

Функцията за сушене се активира ръчно или автоматично след края на програмата за пране, изплакване и въртене. Мокрите дрехи продължават да се въртят в барабана с ниска скорост, по това време горещият въздух започва да тече в него в програмирания обем и сухи неща. Програмите за сушене са различни, примери за основните им сортове можете да видите на диаграмата.режими на сушене

Имената на основни и допълнителни програми за сушене могат да варират при различните производители на перални машини, но същността им не се променя от това. Най-разпространената и популярна програма е "интензивно сушене" или "бързо съхнене". Прилага се на всички перални и сушилни машини, като осигурява пълно изсушаване на нещата в барабана за време 40-60 минути. Незаменима програма, ако трябва да изсушите някои неща за кратко време.

„Нежното изсушаване“ и „сушенето в гардероба“ са много по-дълги програми, но те помагат да се предпазят нещата от засядане, бръчки и изсъхване.Допълнителните програми за сушене също могат да бъдат много популярни. Гладенето е програма за сушене, която допълнително разклаща прането и го обработва с пара, за да улесни последващия процес на гладене. Dry Wash обикновено е набор от програми, които ви позволяват да почиствате дрехи без вода, които включват стерилизация и отстраняване на миризма.

Важно! Програмата за стерилизация е много полезна, ако имате бебе. Тя ви позволява бързо да дезинфекцирате детски неща, които например лежат в килер от дълго време - и не мият.

Енергийна ефективност и надеждност

Потребителите все още имат мнение, че пералните машини със сушилни бързо се разпадат и не издържат дълго поради прекалено сложната им конструкция. Това всъщност не е вярно. Всяко сертифицирано и проверено оборудване при липса на фабрични дефекти служи поне в рамките на гаранционния срок. Що се отнася до пералните машини със сушене от известни производители, те могат да служат в някои случаи в продължение на десетилетия.

Срокът на експлоатация на такава машина директно зависи от правилната работа. Ако следвате всички препоръки на производителя и специалистите, тогава машината ще продължи дълго, ако нарушите всички правила, тогава няма да продължи няколко месеца. Има следните препоръки за работа на пералня със сушилня.

 • НЕ да претоварвате барабана със спално бельо.
 • НЕ за да пуснете малки деца до контролния блок на пералнята.
 • НЕ свържете машината към контакт с други енергоемки устройства.
 • НЕ перат дрехите, без да дърпат съдържанието на джобовете си.
 • НЕ суша: вълна, найлон, коприна, обемни неща, неща с гума от пяна, пухени якета.

Сушенето на прането изисква интензивна работа на нагревателните елементи, което води до повишена консумация на енергия. Ако съвременните автоматични перални машини без функция за сушене имат енергиен клас А или дори често A + или A ++, тогава в този енергиен клас не могат да се намерят „шайби“ със сушилня.

Като минимум ще говорим за клас C, а най-често дори за D и E. Ето защо, ако планирате често да сушите дрехи по-късно директно в машината, подгответе се за известно увеличение на сметките за ток. Повече информация за енергийните класове на пералните машини може да намерите в статията за мощност на пералня.

Преглед и характеристики на най-добрите модели

Много е трудно да изберете висококачествена пералня със сушилня, която да отговаря на вашите нужди, особено като се има предвид броят модели, предлагани на съвременния пазар. Цената също е огромна, така че нека се обърнем към данните за най-добрите модели на такива машини, които експерти са събрали за нас. Когато цитираме тези данни, ще вземем предвид отзивите на клиентите, тъй като твърдим висока степен на надеждност. Така че, най-добрите модели перални машини с функция за сушене.

Siemens WD15H541OE. Сравнително компактна перална машина с размер 84,5x60x59 със сушилня с натоварване на барабан до 7 кг (ако използвате програма за сушене, до 4 кг) и скорости на барабана 1500. В неговия блок са вградени режими, които ясно се виждат на снимката.Пералня-сушилня на Siemens

Това е, което е необходимо на склад и дори повече. Има дисплей, на който се показва напредъкът на програмата. Машината е оборудвана със системи за сигурност: защита срещу течове, защита срещу прекомерно образуване на пяна, допълнително зареждане на бельо. Машината има вграден контрол на влажността, бързо и в същото време равномерно намокряне на бельо, дозиране на вода, самопочистване на нагревателни елементи, безчетков мотор. Енергиен клас за сушене C. Средната цена е 1800 куб

Bosch WVH28442OE Avantixx. Една от най-добрите перални машини с функция за сушене в своя сегмент. Размерите му са 84х60х59. Максималното натоварване на барабана е 7 кг (за сушене 4 кг), максималната скорост на барабана в минута е 1400. Контролният му блок съдържа следните режими, показани на снимката:Пералня-сушилня Bosch

Има голям удобен дисплей.Машината има система за безопасност: защита срещу изтичане на вода, защита срещу прекомерно образуване на пяна, предотвратяване на дисбаланс по време на цикъла на въртене, презареждане на пране. В допълнение, в арсенала на автомобила има ecosilencedrive - тих мотор, специална система за управление на водата и други. Енергиен клас по време на сушене C. Средната цена е 1600 куб

AEG L87695WD. Красива пералня с функция за сушене на дрехи с размери 85x60x60. Той има доста капацитивен барабан с товар до 9 кг (по време на сушене 7 кг) и скорост на въртене 1600 оборота. Блокът му за управление съдържа следните програмирани режими:AEG пералня-сушилня

 • пране на памук;
 • промивна синтетика;
 • обработка с пара;
 • бързо измиване със сушилня;
 • екологично измиване;
 • сушене на вълна;
 • екологично чистене на памук;
 • синтетика за сушене;
 • сушене на памук;
 • изплакнете;
 • завъртане + източване;
 • лесно гладене;
 • деликатно измиване;
 • вълна +.

Удобен LCD дисплей. В машината е вградена система за безопасност: защита срещу изтичане, от прекомерно образуване на пяна, предотвратяване на дисбаланс по време на цикъла на въртене, презареждане на бельо. Енергиен клас по време на сушене C. Средната цена е 1650 куб

Electrolux EWW1697MDW. Безшумна пералня с функция за сушене от известен производител. Размери 85x60x61. Капацитет с барабан с товар до 9 кг (по време на сушене 7 кг) и скорост на въртене на барабана до 1600 оборота. Има режими:Electrolux пералня-сушилня

 • обработка с пара;
 • перални завивки;
 • пране на фини тъкани;
 • сушене на вълна;
 • синтетика за сушене;
 • сушене на памук;
 • бързо измиване;
 • синтетика за пране, памук и вълна;
 • измиване на деликатни предмети;
 • еко памук.

Има удобен дисплей. Защита от течове, електроклапан, двоен маркуч. При наличие на контрол върху образуването на пяна, дисбаланс, функцията за запазване на предварително конфигурирани програми, бутон за стартиране на забавяне. Енергиен клас по време на сушене C. Средната цена е 1000 куб

За да обобщим, отбелязваме прегледа на перални машини със сушене, показа, че най-добрите съвременни модели са във висок ценови клас. Оценките, дадени на други информационни портали, потвърждават нашите заключения. Такива машини обаче си струват парите, защото значително улесняват живота на всяка домакиня.

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Ела Ела:

  Благодаря ви, много полезна информация. Вярно, сега не е от значение за мен. Индезитовская стои от много години, те не смятат да я променят. Въпреки че може да е по-модерен за по-късно, Indesit погледнете. Тази марка доказа своята надеждност пред нас.

 2. Граватар Виктория Виктория:

  Специално купихме пералня със сушилня (избрахме Virpul в крайна сметка, браво!), За да сложим край на това навсякъде висящи дрехи! Бъдещето е с такива машини!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини