Всичко за пералните машини

Изберете прах за пералнята

Измиващи праховеВ съвременното общество не се продава самият продукт, а преди всичко неговият образ. Това изображение е създадено с помощта на реклама в медиите. Някой казва, че не обича рекламата и при вида й бързо променя телевизионния канал. Други уверяват, че са се научили да игнорират реклами. Но въпреки това рекламираните перилни препарати се продават по-добре от тези, които не са PR в телевизията. Това е доказан факт. Изследователите смятат, че около 90% от покупките се извършват под влиянието на рекламните компании и формирания образ на даден продукт. В рекламата се инвестират доста сериозни бюджети именно защото тя доказа своята ефективност.

Между другото, един от най-популярните продукти за реклама е прах за пране. На пазара на перилни препарати, използвани за пране на дрехи, има сериозна конкуренция. Има голям брой производители и марки на този продукт.

Но кой прах всъщност е добър за измиване и кой просто е добре рекламиран?

Какво е важно при избора на прах за пране?

Прах за пране в халбаНа първо място, прахът за пране не трябва да представлява риск за здравето на човека. Почти всички прахове са съставени от химия. И съответните органи трябва да гарантират, че спазват правилата за безопасност. Нискокачествените перилни препарати могат да бъдат вредни за хората, дори когато носят измити дрехи.

Безопасността на почистващия препарат ще ни бъде докладвана чрез специална маркировка за съответствие на кутията. Това означава, че производителят е получил сертификат за безопасност. Но върху фалшиви продукти, той може да се прилага без никакво разрешение. Смята се, че фактите са по-често срещани в найлоновите торби. Тъй като за опаковане на прах в кутия е необходимо специално оборудване за опаковане, за което не всеки измамник ще иска да харчи пари.

Качество и безопасност

Къде да изсипете прах в пералнятаТестването на качеството на измиване с помощта на един или друг прах не е включено в необходимите изисквания за продажба. А фактът, че препаратът е получил сертификат, информиращ за неговата безопасност, не означава, че почиства нещата качествено.

Качественият препарат почиства от самия купувач.

Също така всеки потребител на пералнята решава колко скъп трябва да бъде прахът за пране, който използва. За съжаление рекламните кампании се превърнаха в почти единствения начин за получаване на информация за нов продукт. И далеч не винаги информацията, предавана в рекламата, е точна сравнителна характеристика на рекламирания продукт. По-често е необходимо само за създаване на определено изображение, желано от потенциален купувач.

Поредица от тестове показаха, че скъпият и добре рекламиран препарат не винаги изпълнява функциите си по-добре от евтин. Доста често обратното. Но, въпреки това, активно го купуват. И това е така, защото производителите му направиха най-убедителната реклама.

Съставът и характеристиките на праховете

Всички почистващи препарати имат свой химичен състав. И колкото и да е странно, всички те са направени от подобни компоненти. Те включват повърхностно активни вещества (ПАВ). Те играят ролята на сапун. И съставете основата на прах за пране. И всичко останало, което е в праха, са багрилата, избелвачите, ензимите, ароматизаторите, фосфатите и други вещества.

А качеството на почистващия препарат се определя от правилното съотношение на онези компоненти, които се използват, и техните свойства. Обикновено тези продукти, които са по-скъпи, имат редица специални ензими. И всеки ензим е предназначен за определен тип замърсяване. Следователно праховете за пране могат да имат различна ефективност, ако се прилагат върху различни видове петна.

За нас, като купувачи, е важно почистващите препарати да отговарят на заявеното от производителя качество и нашите изисквания.

Доста често можем да обърнем внимание на различни награди или марки за качество и други снимки от опаковката на стоки. За съжаление, не всички от тях предоставят надеждна информация за продукта.

Как да проверите праховете за пране?

Много перални машиниЗа да можете да оцените качеството на един препарат, самото присъствие на пералня не е достатъчно. Ще ви трябва специален тестов стенд. В този щанд трябва да участват няколко машини с различна мощност и функционалност. И нещата, които се мият, трябва да имат определено ниво на замърсяване. Тази, от която се нуждае тестерът. Съществуват и стандарти за замърсяване, които се вземат за основа. Руските тестери не поддържат международните стандарти за замърсяване.

Ростест-Москва използва спално бельо, специално замърсено в швейцарски и немски институти. Количеството прах, което трябва да се използва по време на измиване, също е строго проверено. Изчислява се въз основа на количеството пране, твърдостта на използваната вода и степента на замърсяване на нещата.

И за да проверите резултатите, като използвате специални оптични устройства. Правят се и специални тестове, за да се гарантира, че измитите вещи са чисти.

Как да изберем препарат?

Как да изберем прах за пранеЗа да изберете правилния прах за пране, трябва да помислите от каква тъкан са изработени нещата, които искате да перете. Видът замърсяване също е важен. Съставът на почистващия препарат е написан на опаковката му.

За машините - машината използва специален прах, който има по-малко разпенване от този, използван за миене на ръце. Това е така, защото голямо количество пяна може да развали машината. Ето защо не можете да използвате прах за ръце за машинно пране на дрехи. Когато избирате прах, обърнете внимание на факта, че той е проектиран специално за перални машини.

Освен това трябва да прочетете инструкциите за неговото използване. Обикновено е посочено на опаковката. Прочетете го внимателно. Той показва количеството прах, което ще се използва за едно измиване. Превишаването на това количество не се препоръчва.

Ако миете малко количество неща, използвайте малко количество прах за пране. За да използвате течен препарат, температурата на измиване обикновено не трябва да надвишава шестдесет градуса. Също така с такъв инструмент няма нужда да използвате предварително измиване на бельо.

Детергентът за детски дрехи често се препоръчва да се нанася директно в барабана на пералнята. На нещата, които ще миете.

Кой прах е по-ефективен?

Вече се запознахте с нашите препоръки и сега можете да видите истинските тестове на различни прахове за пране от различни марки. Тези тестове бяха проведени от програмата за контрол на обществени поръчки на първия канал. Това видео ще бъде интересно за гледане за всички хора, които искат да знаят кой прах е най-ефективен. И така, вижте:

   

5 коментара на читателите

 1. Граватар Анна Анна:

  Не избирам особено пудрата, сега всичко е доста добро, но не мога да откажа Калгон. Водата ни е много твърда и в нея нещата са лошо измити с всякакъв прах. А калгонът просто омекотява и в същото време се грижи за машината.

 2. Граватар Ани Anuta:

  "Тестова покупка" също обичам, разбира се. Но времето не стои неподвижно, трябва да актуализирате статията! )) Сега всички разумни домакини купуват измиващи гелове. Тъй като са по-внимателни и се измиват по-добре, освен това, те се изплакват и не са алергенни. Поне точно това имам.Може би гелите също идват в различни качества, признавам. Тогава имах късмет.

 3. Граватар Ирина Irene:

  Напълно съм съгласен за геловете, сега просто използвам това, наречено wellery, най-оптималното средство както по отношение на качеството на измиване, така и по отношение на състава. Наскоро започнах да му обръщам внимание, има минимум повърхностно активни вещества и фосфатите напълно отсъстват. Той няма остър аромат, справя се с повечето петна добре дори и с измиване на 30 градуса.

  • Граватар Алла Алла:

   Да, ние също вземаме продавачи, мият ги с бретон! Наистина, добри гелове и най-важното нашите, домашни! Визуално импортиране на заместване у дома :))

  • Граватар Олга Олга:

   И преминах на гел, детето има алергия. В сравнение с прах гелът се изплаква по-добре. Експериментира и се спря като вас на гел-велера (имам интензивен цвят). Миризмата е ненатрапчива, не стои дълго на бельо, изтрива добре. Литровата опаковка ми беше достатъчна за 20 измивания с пълен барабан, много икономична. Диспенсерът държи слабо, но гелът може да бъде (и вероятно трябва да бъде) съхраняван с дозатора надолу.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини