Всичко за пералните машини

Избираме опори за краката на пералнята - антивибрационни, удароустойчиви, гумени

Подставки за пералняАнтивибрационните стойки за пералнята са необходими, за да се намалят вибрациите по време на нейната работа. И те наистина го правят. Но преди да затичате щастливо до магазина и да ги купите, трябва да се уверите, че вашата машина е инсталирана правилно.

Най-често прекомерната вибрация на този тип домакински уреди се появява именно поради неправилна инсталация. Инсталирайте пералнята върху чист, плосък, твърд под. Препоръчително е да не го поставяте на дървен под. Ако подът на мястото, където сте решили да поставите машината дървена, тогава си струва да направите отделна зона и да я залеете с бетон.

Как да се изравни

Също така трябва да обърнете внимание дали машината залита при пране на плосък под. Ако това се случи, тогава трябва да коригирате краката й и да й дадете повече стабилност. Краката, предположихте, са на дъното на машината. И в повечето модели перални машини можете да увеличите или намалите дължината им чрез усукване. Тоест, за да увеличим височината на краката, трябва да го завъртим в една посока. И за да се намали - до друго.

Подравнете пералнята

За да разберем кои крака трябва да коригирате, трябва да разклатим машината. Ако е равен и стабилен, тогава краката не се нуждаят от корекция. Ако машината падне в една посока, тогава в тази страна трябва да увеличите височината на краката. Това е най-лесният начин за нивелиране на машината.

Също така препоръчваме да използвате нивото на сградата, за да определите колко добре струва машината. В идеалния случай не трябва да има накланяне. Ако той съществува, тогава той трябва да бъде премахнат. Това става отново чрез регулиране на краката. И вече знаете как да ги регулирате.

Поставки за пералнята

Ако сте проверили инсталацията на машината и сте я подравнявали, но тя все още вибрира твърде много, тогава си струва да използвате специални стойки. Също така си струва да се отбележи, че освен че намаляват колебанията на нашите домакински уреди, те също намаляват шума, предотвратяват неговото плъзгане или скачане. Ето защо специалните стойки за пералнята могат да бъдат полезни за почти всички собственици на машини.

Това допълнение към машината помага на вградените антивибрационни системи да се справят със задачата си. Трябва да се отбележи, че те могат да служат дълго време, те стават неизползваеми доста рядко. И ако е необходимо, те се променят на нови без проблеми. Можете да гледате видеоклипа и да сравнявате как работи машината със стойки и как без. В началото ще бъде показано, че работи без подложки:

Стойки са изработени от каучук или полиуретан. По-често те имат бял, черен или прозрачен цвят. Те се поберат под краката. Диаметърът на една такава облицовка е приблизително 40-50 милиметра. Между другото, те може да не са подходящи за всички модели автомобили. Най-често има проблеми с инсталирането им на вградени уреди. Това се дължи на факта, че с тях машината става малко по-висока. И затова не влиза на мястото си.

Антивибрационни стойкиИма по-голям аналог на стойката за пералнята - антивибрационна постелка. Той не се облича под всеки крак, като каботажните. И просто поставете на предварително подготвено място. И вече машината е поставена върху него. Действа почти по същия начин като опорите за краката. Тоест, заглушава шума, вибрациите и т.н.

Цената на облицовките обикновено е по-евтина от цената на постелката. Това се дължи на по-малкия им размер. Обикновено не е необходимо да харчите повече от двадесет долара, за да купите комплект стойки за пералнята.

Ако вашата пералня все още е в гаранция, тогава си струва да изясните дали използването на всякакви накладки е разрешено.В някои случаи производителите отказват гаранционни ремонти, ако нещо е поставено под машината. Затова бъдете внимателни. Прочетете инструкциите и говорете с продавача на машината, ако е възможно.

Трябва ли да използвам различни подложки за намаляване на вибрациите?

Общоприето е, че всяко твърдо и равномерно покритие е оптимално за пералнята. Например бетонен под. Много майстори, участващи в ремонта на големи домакински уреди, препоръчват да не използвате никакви накладки за машината. Краката трябва да осигуряват достатъчно ниво на сцепление към пода. И пружините и амортисьорите, които са предвидени от дизайна, трябва да се справят със задачата да намалят вибрациите по време на измиване и въртене.

Трябва също да се погрижите за правилната инсталация на машината. Накратко писахме за това по-горе. Можете да изучите този проблем по-подробно, като гледате това видео:

Трябва също да се има предвид, че някои модели перални машини могат да бъдат по-шумни и да вибрират повече от други. Това обикновено се случва с тесни варианти на автомобили. Някои модели може дори да нямат системи за контрол за баланс и дисбаланс. За да се намали вибрацията на такива машини, те най-често се снабдяват с допълнителни тегловни вещества.

Освен това, повреди също могат да причинят шум и прекомерни вибрации:

  1. Една от най-досадните повреди е провалът на лагерите. Неприятно е, защото за да се подменят лагерите е необходимо да се разглоби цялата машина. Въпреки че самите лагери и уплътнения са доста евтини, работата на майстора може да полети във вас значително количество. Самозамяната на лагерите е напълно възможна, макар и не лесна. На нашия сайт има статия, посветена на тази тема.
  2. Капачките от краката също могат да паднат. В този случай те ще трябва да бъдат върнати на мястото си.
  3. Машината може да вдига много шум, защото чужд предмет е заседнал между резервоара и барабана. Обикновено се отстранява през отвора на нагревателя.
  4. Има и други неизправности, които могат да причинят силен шум и вибрации. Вярно, те са по-редки. Следователно тук няма да ги описваме подробно.

Така че дали е необходимо да се поставят облицовки под пералнята? Можете да ги използвате само ако вече сте убедени, че машината е правилно инсталирана, че няма повреди. Също така трябва да се изясни с производителя дали той допуска такава работа на своите домакински уреди. И отново, ако машината не е много шумна. Да, и не вибрира много, тогава защо да промените нещо?

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини