Всичко за пералните машини

Инсталиране на пералнята в кухнята

Инсталиране на пералнята в кухнятаНай-популярното място за инсталиране на шайба е банята. Но не всяка баня е в състояние да приеме доста голяма единица, а повишената влажност е вредна за електрическите уреди. По-безопасно, по-функционално и по-удобно е да интегрирате пералня в кухненски комплект, за да не нарушавате един-единствен стил и да не привличате излишно внимание. Как да организираме правилно и красиво "преместване" - ще разкажем в тази статия.

Предимства и недостатъци на тази опция

Преди да планирате драстични промени в интериора, ще разгледаме всички плюсове и минуси на вграждането на машината под плота. Да започнем с добрите точки.

 1. Функционалност. Горният капак не стои на празен ход, а се крие под плота, който се използва активно.
 2. Security. В кухня с влажност и климатизация нещата са по-добри, което пряко влияе върху качеството и издръжливостта на устройството.
 3. Естетика. В банята шайбата изглежда „чужда” и е избита от интериора, а в кухнята, поради един плот, подобен на печка и хладилник, изглежда хармонично и подходящо. Няма и строги ограничения за местоположението на машината.
 4. Тих. Пълното отсъствие на шум не е гарантирано, но кутия с дърво значително ще намали изходящите децибели.
 5. Спестявания. Слушалките ви позволяват да скриете устройството от любопитни очи зад вратата на шкафа, така че не е необходимо да преплащате за модерен дизайн и подходящ стил.

Що се отнася до недостатъците, включително ограничения достъп до машината, който в случай на ремонт ще изисква допълнителни усилия. Списъкът продължава невъзможността за съхраняване на мръсни неща в машината и необходимостта постоянно да носите / носите почистващи препарати, поставени в банята. Някои хора са неудобни за товарене и разтоварване на пране поради препятстваща се врата.

Съществуващи решения

Има много опции за вграждане на шайби в кухнята - всичко зависи от въображението на жителите, оформлението на стаята, бюджета, достъпа до комуникации и наличните мебели. Освен това етапът на текущото пренареждане е важен, тъй като при планирането на напълно нов интериор при избора на подходящото място за машината ще има повече свобода и възможности. Но основните решения, предлагани от дизайнерите, ще останат непроменени. Нека да разгледаме всеки.

Под плота

пералня в интериора на кухнятаИнсталирането на пералнята дълбоко в слушалките е популярно: под работния плот и зад входната врата. Най-добре е да изберете тази опция, ако кухненският интериор е обмислен до най-малките детайли и „извънземната“ пералня ще развали цялата създадена атмосфера, В допълнение към естетиката, пълната интеграция и намаляване на шума са добри. Този метод ще работи за машини с вертикално натоварване на бельо, като единствената разлика е, че е подредена сгъваема плота.

Основното е да подходите правилно към подреждането на съществуващите домакински уреди. Нежелателно е няколко устройства да са наблизо поради нагряването на телата им, в противен случай е необходимо да се мисли за топлоизолация. Ние също така вземаме предвид вибрациите, излъчвани от устройството.

С отворена предна част

Когато пералнята има стилен дизайн и съответства на цвета и текстурата на другите мебели, не е необходимо да я криете зад вратата. Освен това един-единствен метален нюанс на всички домакински уреди, както и качулки и плотове, е едно от най-популярните дизайнерски решения. Автоматът, който избива от общия интериор, може да бъде „разкрасен“ по следните начини:

 • паста в тон със специален декоративен филм;
 • боядисвайте тялото в определен цвят;
 • да поръчате индивидуален декор в специализирани компании.

Тогава ще бъде по-лесно да използвате пералнята, тъй като няма да е необходимо да контролирате друга врата.

Но има и "провал".Вградените уреди с отворена фасада трябва идеално да се впишат в планираното пространство без пропуски и изпъкналости.

Необичайно вграждане

За феновете на изненадата е подходящ друг вариант - монтирайте машината в средата на удължена слушалка. Под и над технологията нишите остават свободни за използване. Поради "повдигането" на оборудването на 30-40 см от пода, безопасността се повишава, тъй като намесата на деца или домашни любимци е изключена.

необичайно вграждане на пералня в кухнята

Тази подредба е необичайна и много органична за минималистичен интериор. Има и още едно предимство: зареждането и разтоварването на прането от барабана е по-лесно и по-бързо, тъй като няма нужда да се навеждате или клекнете. Има едно „но“: разработването и реализирането на подобна идея в реалността ще изисква много финанси и усилия.

Подготовка за монтаж

Можете да поставите пералня между два шкафа, в отделен сектор с врата, или да добавите индивидуална врата към машината в предоставените панти за мебели на кутията. Във всеки случай плот е разположен отгоре, а отдолу специален панел. Следните условия също са задължителни:Между стените на мебелите и шкафа

 • Осигурена е свободна циркулация на въздуха, за която задната стена не е монтирана или отстранена.
 • Машината се поставя върху стабилна повърхност: под, шкаф или шкаф (в крайни случаи, основата на шкафа със задължително укрепване).
 • Ние подравняваме тялото на машината, променяйки нейното положение според нивото на сградата и въртенето на специални регулатори на краката.
 • Оставяме свободно пространство между плота и горната част на уреда, за да гарантираме лесно отваряне на тавата с почистващ препарат (ако това не е възможно, ще трябва да напълните праха директно в барабана).

Като се имат предвид тези точки, можете да удължите живота на шайбата и да опростите използването й. В допълнение към подготвеното място за инсталиране на „домашния помощник”, ние също събираме необходимите инструменти за инсталиране. Те включват лента, клещи, индикаторна отвертка, нож, метални скоби, ниво, регулируем гаечен ключ, филтър, маркуч, сифон и маншет.

Свържете се с комуникациите

Сега продължаваме да свързваме машината към всички необходими комуникации. Говорим за канализация, вода и електрическа мрежа. Ако бъдещата работа има съмнения, обадете се на сервиз от сервизния център, тъй като здравето на потребителите и издръжливостта на устройството зависят от коректността на линиите. Не е необходимо обаче да се притеснявате особено - не е трудно сами да свържете машината.

Започваме с организацията на дренажа: вземете дренажния маркуч и го поставете върху инсталирания сифон. Безопасно фиксиран с метална скоба.

Важно! Дренажът може да бъде опростен: спуснете свободния край на маркуча в контейнер или мивка.

Следваща на ред е настройката за водоснабдяване. Намираме извит край на входящия маркуч и го закрепваме към шайбата. Ние правим клон на водопровода, като завинтваме специален тройник. Инсталираме филтър, особено ако водата, която влиза в къщата, е твърде твърда. Свързваме маркуча с окабеляването и затягаме скобата. В края сме свързани с електрическата мрежа.

 1. Избираме отделен изход и индивидуален изход към машината.
 2. Организираме заземяване или включваме електрическата веригаRCD с ток на прекъсване най-малко 30 mA.
 3. Свързваме стабилизатор, за да премахнем вредното въздействие на напреженията.
 4. Протягаме шнура до изхода, така че да няма счупване или извиване.

Внимание! Използването на удължителни кабели е опасно.

схема за свързване на вода и канализация

Остава само да поставите свързаната пералня в предоставената кутия. Това не е толкова лесно, колкото изглежда, защото средното тегло на машината започва от 55 кг, а корпусът е гладък, без стърчащи елементи. Не забравяйте за свързаните маркучи и проводници. Най-добре е да поискате помощ от приятел или съсед, за да предотвратите скъсване на кабела или други свързани проблеми.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини